Sport

Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea de la WTA Dubai. Încă un turneu în Golf înainte de plecarea în SUA

Simona Halep a fost eliminată în semifinale la WTA Dubai și pentru dubla campioană de Grand Slam urmează turneul de la Doha, dotat cu premii în valoare de 2.331.698 de dolari.
18.02.2022 | 18:40
Ce urmeaza pentru Simona Halep dupa eliminarea de la WTA Dubai Inca un turneu in Golf inainte de plecarea in SUA
ADVERTISEMENT

Românca a avut un parcurs bun la competiția din Emiratele Arabe Unite, dar a ratat accederea în finală după un meci cu Jelena Ostapenko pe care l-a controlat în prima lui parte.

Această înfrângere, coroborată cu calificarea rusoaicei Veronika Kudermetova în finala de la Dubai, o va face pe Halep să coboare vertiginos în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

După eliminarea de la WTA Dubai, Simona Halep va juca la Doha

După eliminarea de la WTA Dubai, pentru Simona Halep urmează turneul de la Doha, unul de categorie WTA 1.000 și în care punctele puse în joc sunt mult mai multe, așa că sportiva noastră are o șansă importantă să urce în ierarhia mondială.

Din păcate, fostul lider WTA are parte de un traseu infernal în capitala Qatarului. Ea își va începe aventura cu franțuzoaica Caroline Garcia, locul 70 WTA, dar drumul Simonei până la o eventuală finală este presărat cu multe jucătoare de top. În turul doi ar putea da peste americanca Cori Gauff, cap de serie numărul 14, pentru ca în optimi să joace cu Paula Badosa din Spania, favorită 3.

ADVERTISEMENT

În sferturi, pe dubla campioană de Grand Slam o va aștepta Maria Sakkari din Grecia, cap de serie numărul 6, sau americanca Jessica Pegula, favorită 9, pentru ca în semifinale să apară Aryna Sabalenka din Belarus, principala favorită a competiției, sau poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 7.

Halep, prestații excelente în capitala Qatarului

Pe partea cealaltă de tablou se află două românce, Irina Begu și Sorana Cîrstea, dar și alte sportive importante precum Barbora Krejcikova, Anett Kontaveit, Garbine Muguruza, Ons Jabeur, Elina Svitolina, Victoria Azarenka sau Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea de la Doha va primi 380.000 de dolari și 900 de puncte în clasamentul WTA, astfel că este un bun prilej pentru Simona Halep să-și rotunjească veniturile, dar și să mai urce în clasament.

Halep a câștigat turneul din capitala Qatarului în 2014, după ce a învins-o extrem de clar în finală pe Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3. Românca nu a participat la ultimele două ediții, iar în 2019 a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o dramatic în fața belgiencei Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca, în premieră, la turneul de la Charleston

După turneul de la Doha, Simona Halep va trece Oceanul pentru turneele din Statele Unite ale Americii. Va juca mai întâi la Indian Wells (9-20 martie), apoi la Miami (22 martie – 3 aprilie), pentru ca în perioada 4-10 aprilie să participe în premieră la WTA Charleston.

Este un turneu care va avea loc pe zgură și care este dotat cu premii de 888.636 de dolari. Abia aștept să ajung în sfârșit la Charleston”, a scris campioana noastră, la sfârșitul anului trecut, pe rețele de socializare.

Este oficial. Simona Halep vine la Charleston! Fostul numărul 1 mondial și de două ori câștigătoare de Grand Slam va juca pentru prima dată în 2022 la Charleston Open. Și abia așteptăm să-i urăm bun venit în sfârșit în Low Country”, se arată și pe contul de Twitter al turneului american.

ADVERTISEMENT