Life

Cu cât îi plătea Nicolae Ceaușescu pe artiștii care cântau pentru el. Maria Dragomiroiu: „Era mândria și faima că ai cântat șefului statului”

Maria Dragomiroiu, dezvăluiri despre cântările pentru Nicolae Ceaușeșcu. Ce îi punea liderul comunist pe cântăreți să facă și ce sume de bani primeau pentru reprezentațiile artistice.
04.09.2022 | 11:08
Cu cat ii platea Nicolae Ceausescu pe artistii care cantau pentru el Maria Dragomiroiu Era mandria si faima ca ai cantat sefului statului
Cu cât îi plătea Nicolae Ceușescu pe artiștii care cântau pentru el. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Maria Dragomiroiu a povestit despre vremurile când era invitată să cânte pentru Nicolae Ceaușescu, atunci când liderul comunist era la putere.

Cu cât o plătea Nicolae Ceaușescu pe Maria Dragomiroiu pentru cântările de ziua lui

Maria Dragomiroiu a vorbit despre perioada în care cânta pentru Nicolae Ceaușescu la petrecerile de ziua lui și nu numai, alături de alți artiști.

ADVERTISEMENT

Deși poate ne-ar trece prin cap că artiștii care îi cântau președintelui țării erau plătiți bine, acest lucru nu este deloc așa.

Conform declarațiilor Maria Dragomiroiu din emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, artiștii, inclusiv ea, erau plătiți foarte puțin.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru care îi bucura, deoarece cu siguranță nu era aspectul material, era că pot să îi cânte președintelui țării.

Maria Dragomiroiu a spus clar că faptul că era una dintre preferatele lui Ceaușescu nu i-a adus niciun fel de beneficiu.

ADVERTISEMENT

„I-am cântat lui Nicolae Ceaușescu și este un semn de mândrie pentru orice artist să cânte unui șef de stat. Pentru mine a fost bine, dar să știți că nu mi-a adus niciun avantaj, nu am profitat cu absolut nimic.

Nici măcar o mașină nu am putut să-mi iau. Doamna Stela Popescu m-a ajutat și prin Ana Mureșan am făcut rost să-mi cumpăr o mașină.”, a povestit Maria Dragomiroiu în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Ce îi punea Nicolae Ceaușescu să facă pe artiști

Mai mult, Maria Dragomiroiu a dezvăluit ce lucru îi punea fostul lider comunist pe artiștii invitați la diversele sale evenimente să facă.

Faimoasa artistă de muzică populară a dezvăluit că Nicolae Ceaușescu îi punea să cânte piesele exact așa cum erau ele, nu cenzurate ca la televizor.

„Cântecul trebuia să-l cânți exact așa, nu cum era la televizor, pentru că la televizor nu aveai voie să spui “țațo” sau “dar-ar naiba în tine dragoste”, iar Nicolae Ceaușescu ne oprea: .

Ne plătea foarte puțin, dar nu conta. Era mândria și faima că ai cântat șefului statului”, a mai spus Maria Dragomiroiu despre acest subiect.

ADVERTISEMENT