Life

Cu cât se vinde casa Veronicăi Micle. Clădirea a fost scoasă de pe lista monumentelor istorice

Cât costă casa în care au locuit Veronica Micle și soțul ei. Nu oricine își poate permite să plătească o asemenea sumă de bani
18.01.2024 | 10:24
Cu cat se vinde casa Veronicai Micle Cladirea a fost scoasa de pe lista monumentelor istorice
Cât costă casa în care a locuit Veronica Micle. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Românii din Iași și nu numai au ocazia de a pune mâna pe o locuință plină de istorie. Casa în care a locuit Veronica Micle cu soțul ei a fost scoasă, recent, la vânzare. Prețul ei nu este deloc unul mic și nu este de mirare că nu oricine și-o poate permite.

Cât costă casa unde a locuit Veronica Micle

Una dintre cele mai celebre case din Iași este scoasă la vânzare. Locuința în care a stat ani buni Veronica Micle și soțul ei își caută un nou proprietar. Cei care vor să locuiască aici pe viitor, trebuie să știe că prețul pentru o asemenea locuință nu este deloc unul mic.

ADVERTISEMENT

Casa scriitoarei Veronica Micle a fost listată la vânzare pe o celebră platformă de profil. Prețul ei a atras atenția multora, mai ales că nu este deloc unul obișnuit pentru o astfel de zonă.

Locuința se află în Iași, mai exact, pe strada Nicolae Gane nr. 401. În zona, casa este foarte cunoscută, având în vedere că proprietarii ei au avut nume sonore. Aici au locuit vreme de câțiva ani buni Veronica Micle și soțul ei, Ștefan Micle.

ADVERTISEMENT

Povestea lor de dragoste a fost una destul de controversată, iar principalul motiv a fost diferența mare de vârstă. Veronica avea 14 ani atunci când a decis să se căsătorească, iar soțul ei era cu 33 de ani mai mare decât ea.

De ce a fost radiată locuința de pe Lista monumentelor istorice

Casa din Iași în care au locuit scriitoarea și profesorul universitar se vinde contra sumei de 725.000 de euro. Locuința are șase camere și două băi. La exterior, aceasta mai beneficiază de două magazii și de un garaj.

ADVERTISEMENT

Casa memorială a fost ridicată în 1897, iar în urmă cu trei ani, a fost scoasă de pe Lista monumentelor istorice prin ordinul Ministrului Culturii. Locuința Veronicăi Micle a intrat pentru prima dată pe această listă în 1992.

În 1997, au fost expuse o serie de motive pentru care casa ar trebui radiată de pe Lista monumentelor istorice. Potrivit Ziarul de Iași, se pare că, la aceea vreme, s-a ajuns la concluzia că nu are nicio valoare memorialistică.

ADVERTISEMENT

Deși arhitectura ei nu este una specială, casă este deosebită prin prisma faptului că a fost locuită de două nume extrem de sonore. Însă, în ciuda acestui fapt, viitorii proprietari se lasă greu așteptați.

Anunțul este postat de mai mult timp, dar se pare că nu multă lume se încumetă să ofere o sumă atât de mare. Momentan, prețul casei în care a locuit Veronica Micle nu este negociabil.

ADVERTISEMENT
Tags: