Life

Cu ce soluție e bine să uzi plantele ca să înflorească spectaculos. Trucul secret al florăriilor

Este bine să uzi plantele cu această soluție dacă vrei să fie înflorite tot anul. Acesta este trucul secret al florăriilor.
26.01.2024 | 21:00
Cu ce solutie e bine sa uzi plantele ca sa infloreasca spectaculos Trucul secret al florariilor
Trucul florăriilor pentru plante înflorite. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să ai plante înflorite tot timpul, așa cum le vezi în florării, folosește cu încredere această soluție. Ai nevoie de 24 de ore pentru a o prepara, însă totul merită. Iată ce trebuie să faci.

Cu ce să uzi plantele ca să fie înflorite mereu

Există un truc pe care chiar și floriile îl folosesc și care face ca plantele să înflorească des. Este vorba despre o soluție care cu mai multă răbdare decât îndemânare poate fi preparată în propria casă.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de numai câteva ingrediente pe care le găsești în orice bucătărie: două coji de banane, o cană de orez și doi litri de apă. De asemenea, mai sunt necesare și două recipiente.

Începe prin a tăia mărunt cojile de banane și apoi pune-le într-un litru de apă pus în prealabil la încălzit. Când s-au fiert, oprește focul și lasă soluția astfel obținută la odihnă timp de o zi.

ADVERTISEMENT

Orezul îl lași să fiarbă în celălalt litru de apă pentru 24 de ore. Când timpul a trecut, combină cele două lichide și vei obține cea mai hrănitoare, dar și naturală, soluție pentru plante.

De menționat este că trebuie să le treci printr-o sită, pentru a elimina boabele de orez și cojile de banane. Ulterior, cel mai bine ar fi să păstrezi lichidul într-o sticlă cu pulverizator.

ADVERTISEMENT

Cum poți folosi soluția

Acum știi cu ce să uzi plantele, dar la fel de important este și modul în care folosești îngrășământul natural. Soluția se aplică prin stropire, cu mare grijă pentru a nu răni rădăcinile, frunzele sau tulpinile în timpul procesului.

Totodată se recomandă folosirea tratamentului la intervale de 15 zile, timp de o lună. În acest mod, vei stimula înflorirea rapidă a tuturor plantelor pe care le ai în casă sau pe terasă, scrie spynews.ro. 

ADVERTISEMENT

Totuși, evită să folosești această soluție mai mult de două săptămâni, deoarece acest lucru ar putea duce la afectarea pH-ul plantelor, ceea ce va face ca ele să aibă de suferit și cu siguranță nu este ceea îți dorești.

ADVERTISEMENT