Sport

Cu cine va începe în poartă Edi Iordănescu contra Israelului. Prunea: „Și-a câștigat tricoul de titular!”

Florin Prunea, fostul portar al Generației de Aur, i-a analizat pe Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu. Merita Ianis să fie convocat? Analiza Israelului.
06.09.2023 | 15:34
Cu cine va incepe in poarta Edi Iordanescu contra Israelului Prunea Sia castigat tricoul de titular
Cu cine va începe în poartă Edi Iordănescu contra Israelului. Prunea: „Și-a câștigat tricoul de titular!” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Prunea a analizat compartimentul unde „tricolorii” stau cel mai bine înainte de România – Israel. Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu se bat pentru un loc de titular în preliminariile Campionatului European.

Florin Prunea, analiza luptei dintre Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu: „Ultimele sale evoluții au fost sigure”

Fostul portar al naționalei e convins că goalkeeper-ul Rapidului va fi titular în ambele meciuri cu Israel și Kosovo: „La portari stăm și noi bine. Mie mi se pare că și Târnovanu și Moldovan sunt în formă foarte bună. Eu cred că va apăra Horațiu. Ultimele sale evoluții au fost sigure și și-a câștigat pe drept tricoul de titular al naționalei. 

ADVERTISEMENT

Prunea știe și care e pericolul care îi paște pe cei doi, venind de la Rapid și FCSB: „Trebuie să fie amândoi concentrați non-stop, pentru că ei sunt la niște echipe unde nu au foarte multe mingi de apărat. Au una, două-trei maxim pe meci. Atunci astea sunt meciuri periculoase pentru portari. Când îți pierzi concentrarea, zici că e meci ușor și te prinde o minge și greșești. Aici cred că au probleme amândoi!”.

Membru al Generației de Aur, Prunea le atrage atenția „tricolorilor” asupra importanței meciului cu Israel: „Suporterii și toată lumea trebuie să fie alături de națională, pentru că este un moment crucial pentru fotbalul românesc. Trebuie să îi încurajăm pe băieți, să fim alături de ei și sunt convins că putem să câștigăm această partidă”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea știe care sunt atuurile și slăbiciunile Israelului: „Un schimb de generații care a creat emulație”

Florin Prunea crede însă că Israelul nu este un adversar ușor, însă au și puncte nevralgice, pe care „tricolorii” trebuie să le exploateze la maximum: „Nu va fi ușor, nu e un simplu, e complicat, dacă plecăm doar de la portari. Uitați unde joacă! E un schimb de generații și la ei, care a creat o emulație în Israel. E periculos când se întâmplă asta. 

În joc până acum nu cred că s-a văzut asta. Până acum cred că am fost peste ei în această campanie. Au și ei și problemele lor. Cel puțin pe fază de apărare. Eu sunt convins că vom marca, dar trebuie să nu primim gol. 

ADVERTISEMENT

Nu e un meci decisiv, dar care ne poate apropia pe noi de calificare. E foarte important pentru că întâlnim echipa cu care ne vom bate. Să nu uităm că Elveția joacă împotriva lui Kosovo, care nu cred că pot scoate ceva de acolo. Sunt scoși din calcule”, a mai spus fostul mare portar al naționalei, în exclusivitate pentru FANATIK.

De ce Ianis Hagi merită să fie la națională și problemele din atacul României: „Nu prea avem variante acolo”

Valentin Mihăilă a suferit o accidentare de ultimă oră, așa cum FANATIK a dezvăluit, însă Prunea mizează totul pe fostul vârf de la Farul: „Nu știu dacă absențele lui Mihăilă și Man contează așa mult. Acum sunt mai importanți Alibec și Birligea în momentul de față. Când Alibec vine la națională eu cred că se va concentra și va da tot ce are mai bun. Nu avem prea multe variante acolo! Le numărăm pe degete, dar cei care sunt trebuie să-și facă datoria”.

ADVERTISEMENT

Convocarea lui Hagi Jr. e de bun augur și în opinia lui Florin Prunea: „E foarte bine că e convocat. Ianis e un jucător important al echipei naționale și contează acum că face parte din grup. Depinde de selecționer cât îl va folosi. Cu siguranță că e oricânt nevoie de el. E un jucător foarte bun și ușor-ușor își va reveni și va intra în ritm”.

Prunea știe și care e marele plus al naționalei României și care i se datorează selecționerului: „N-aș vrea să mă refer la minusuri. Eu cred că atuul nostru e că Edi a reușit să creeze un grup în momentul de față, ceea ce n-a fost simplu, pentru că n-am avut rezultate la echipele de club”.

Îl contrazice pe Lăcătuș: „Meciul cu Elveția e unul de referință al echipei naționale!”

Florin Prunea e de părere că punctul obținut în Elveția ar putea fi decisiv pentru calificarea la EURO 2024: „Nu cred că ar trebui uitat meciul din Elveția! Este unul de referință al echipei naționale! Dacă ne întreba cineva înainte de meciurile cu Elveția și Kosovo dacă suntem mulțumiți de rezultate, eu cred că toată lumea spunea că da. Dacă vom câștiga acest meci, în proporție de 80% suntem calificați!”.

În privința kosovarilor, lucrurile sunt clare, susține el, deși a fost impresionat de doi jucători: „Kosovo nu poate pune probleme în Elveția, iar la meciul cu noi e greu acasă… Krasniqi și Rrahmani sunt doi jucători de calitate, dar eu nu cred că mai pot să ridice pretenții la calificare.

Rrahmani e un jucător foarte bun și eu cred că Rapidul face o mișcare foarte bună că îl vinde pe Dugandzic. Aveau o problemă acolo. Știm foarte bine că Bergodi nu joacă niciodată cu doi atacanți! Mai au soluții acolo pe bancă. Are un lot bun Rapidul”.

În final, a ținut să transmită și un mesaj „tricolorilor”: Toată Generația de Aur e alături de ei. Sper să ne putem bucura cu toții de victorie. Edi Iordănescu crede că știe deja foarte bine cum va aborda ambele partide și nu cred că va schimba foarte multe în decurs de 3 zile”.


  • 2,57 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „Total goluri Israel: sub 0,5” la meciul România – Israel

ADVERTISEMENT