Sport

Cu cine va juca Simona Halep în turul 2 de la WTA Bad Homburg. Va fi primul meci direct

Simona Halep s-a calificat în turul 2 de la WTA Bad Homburg, după 4-6, 6-3, 6-4 cu Kateřina Siniaková. Pentru fostul număr 1 mondial urmează un meci cu o adversară pe care nu a mai întâlnit-o până acum.
21.06.2022 | 20:22
Cu cine va juca Simona Halep in turul 2 de la WTA Bad Homburg Va fi primul meci direct
Ce adversară va avea Simona Halep în turul 2 de la WTA Bad Homburg (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Simona Halep a început cu dreptul aventura de la WTA Bad Homburg 2022, după ce a învins-o pe Kateřina Siniaková, scor 4-6, 6-3, 6-4, în turul 1. Cap de serie numărul 4 la turneul din Germania, românca va avea un adversar facil în următoarea rundă.

Cine este adversara Simonei Halep în turul 2 de la WTA Bad Homburg

În turul 2 de la WTA Bad Homburg 2022, Simona Halep o va întâlni pe Tamara Zidanšek. Jucătoarea din Slovenia a eliminat-o, în primul tur, pe Yuliya Hatouka, venită din calificări, scor 2-6, 6-1, 6-4.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 24 de ani, Tamara Zidanšek ocupă locul 58 în clasamentul WTA şi a câştigat un singur titlu în carieră. La Lausanne, în iulie 2021, sportiva din Slovenia o învingea în finală pe Clara Burel şi obţinea singurul trofeu, după ce ratase două şanse, la Nuremberg Cup şi Copa Colsanitas.

Chiar dacă a debutat în circuitul profesionist în 2014, Tamara Zidanšek nu a jucat niciodată contra Simonei Halep. Astfel, meciul din turul 2 de la WTA Bad Homburg va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

ADVERTISEMENT

Tamara Zidanšek a ieşit în evidenţă la Roland Garros 2021, unde a ajuns până în semifinale. La turneul de acum un an, slovena o elimina pe Sorana Cîrstea, în optimile de finală, dar rata calificarea în ultimul act, după o înfrângere în faţa Anastasiei Pavlyuchenkova.

Câţi bani a primit Simona Halep pentru calificarea în turul 2 de la WTA Bad Homburg

Pentru calificarea în turul 2 de la WTA Bad Homburg, Simona Halep a încasat 4.634 de dolari. De asemenea, fostul lider mondial va mai primi 30 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

În prezent, în clasamentul live WTA, Simona Halep ocupă locul 17 şi nu mai poate avansa, chiar dacă va câştiga turneul de la Bad Homburg. Cu un succes în Germania, românca ar ajunge la 2.525 de puncte şi nu o poate depăşi pe Angelique Kerber, locul 16, care are 2.585 de puncte.

După turneul de la Bad Homburg, Simona Halep va merge la Wimbledon. La Londra, unde a câştigat trofeul în 2019, va fi cap de serie numărul 16. Printre favorite se numără şi Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 26.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a mai jucat un singur turneu pe iarbă, în 2022, la Birmingham, unde a fost eliminată în semifinale. Românca a ratat finală, după 3-6, 6-2, 4-6 cu Beatriz Haddad-Maia, cea care a şi câştigat trofeul.

ADVERTISEMENT