Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Cu copilul ăsta o să fim ok câțiva ani”. Jucătorul care l-a impresionat pe Cârțu

Jucătorul care l-a impresionat pe Sorin Cârțu în victoria clară a Universității Craiova, scor 5-1 cu FC Botoșani în etapa a 11-a din SuperLiga.
05.10.2023 | 11:02
Cu copilul asta o sa fim ok cativa ani Jucatorul care la impresionat pe Cartu
Cine este jucătorul care l-a impresionat pe Sorin Cârțu după Oțelul - Universitatea Craiova 1-3. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a făcut spectacol în meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 5-1 în etapa a 11-a din SuperLiga. Sorin Cârțu a avut și un remarcat după recitatul oltenilor cu „lanterna roșie” din campionat. Este vorba despre Marian Danciu, care a deschis scorul după 10 minute.

„Cu copilul ăsta o să fim ok câțiva ani”. Jucătorul care l-a impresionat pe Cârțu

Alexandru Mitriță i-a pasat decisiv lui Marian Danciu, care a înscris contra moldovenilor primul gol la nivel de seniori. Sorin Cârțu l-a remarcat pe fotbalistul care evoluează în extremă și care, consideră fostul președinte din Bănie, este o soluție viabilă pentru regula U21.

ADVERTISEMENT

„Îți dau un exemplu actual și nu neapărat că a marcat cu Botoșani. Îmi place Danciu, copilul ăsta. Într-un fel ne-a mai luat și grija asta cu U21. Până acum eram: ‘Dacă nu e Baiaram ce facem’. Țineți minte. Când eram președinte la echipă n-a fost cantonament de vară sau iarnă în care Danciu să nu fie luat”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

Totuși, Sorin Cârțu consideră că fotbalistul de 21 de ani nu a „explodat” pentru că nu a întâlnit un antrenor care să-l țină mai mult lângă echipă. „Dar de fiecare dată toți antrenorii care l-au pregătit, care erau la echipă, niciodată nu a venit cineva cu vreo idee.

ADVERTISEMENT

‘Bă, îl iau pe Danciu la echipă să stea pe lângă noi’. La antrenamente poate a mai fost chemat pe-acolo, dar niciunul nu l-a luat într-o situație din asta de primii 18, să-l promoveze”, a mai spus Sorin Cârțu.

Insistența lui Rotaru a dat roade: „Danciu nu juca nici la Slatina”

Marian Danciu s-a format la academia celor de la Universitatea Craiova. Născut la Târgu Cărbunești, un oraș din județul Gorj, fotbalistul care joacă în extremă a făcut pasul la echipa mare în vara anului 2022. În luna februarie a acestui an, Marian Danciu a fost împrumutat la Slatina.

ADVERTISEMENT

Totuși, fotbalistul a adunat doar patru apariții pentru formația din liga secundă. „Gândește-te că anul trecut în returul campionatului, Mihai l-a dat la Slatina tot pe ideea să joace. Bă, n-a jucat la Slatina, nu juca, vă rog să mă credeți.

La un moment dat am avut și o discuție cu Mihai. ‘Bă, Mihai, vezi că ăsta nu joacă nici la Slatina. L-am văzut nea Sorine, că nu știu ce, că mi-a promis că-l bagă’.

ADVERTISEMENT

Nu mai aveai ce să-i faci în returul campionatului. În vară l-a chemat înapoi. A fost o consecvență a lui Mihai Rotaru față de copilul ăsta. L-a susținut mereu și a văzut în el niște calități”, a mai spus Cârțu.

Marian Danciu, comparat cu Andrei Ivan: „Cam același lucru s-a întâmplat și cu el”

Sorin Cârțu susține că situația lui Marian Danciu se aseamănă cu cea a lui Andrei Ivan. Fostul președinte al Universității Craiova a lăudat calitățile tehnice pe care le are fotbalistul de 21 de ani. De cealaltă parte, Ivan este într-o scădere de formă și a fost huiduit de fani la meciul cu Botoșani.

„E un jucător tehnic. Poate și mai devreme ar fi promovat dacă avea mai multă forță. El știe și cu piciorul drept și cu piciorul stâng, când primește balonul fentează adversarii.

Insistența cu care a fost privit și ajutat până la urmă a dat roade. Cam același lucru s-a întâmplat și cu Ivan, sigur la altă scară”, au fost cuvintele lui Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, doar pe www.fanatik.ro. Emisiunea poate fi urmărită în premieră pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici, ora 17:30, în fiecare luni, marți și vineri.

Sorin Cârțu, dezvăluiri despre noul copil-minune de la Craiova

ADVERTISEMENT