Sport

Naționala de fotbal feminin, stagiu de pregătire în Cipru. „Tricolorele” încheie cantonamentul cu o înfrângere usturătoare. Care este bilanțul

Naționala de fotbal feminin a României va efectua un stagiu de pregătire în Cipru. „Tricolorele” au efectuat un antrenament de refacere înaintea meciului cu Finlanda.
22.02.2023 | 14:51
Nationala de fotbal feminin stagiu de pregatire in Cipru Tricolorele incheie cantonamentul cu o infrangere usturatoare Care este bilantul
România a pierdut ultimul meci amical cu Finlanda din cantonamentul din Cipru. Sursă foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT
22-02-2023
12:55

Finlanda - România 4-0. Înfrângere pentru „tricolorele” în ultimul meci amical de pregătire din Cipru

Naționala de fotbal feminin a României a încheiat cu o înfrângere drastică turneul amical Cyprus Women’s Cup, scor 0-4 cu Finlanda. Rantala (9), Kollanen (43), Heroum (76), Franssi (84) au înscris în poarta apărată de Camelia Ceasar. 

Astfel, echipa pregătită de Cristi Dulca termină cu un bilanț negativ cantonamentul din Cipru. În primul meci, România a învins Ungaria, scor 2-1, în timp ce în a doua partidă, „tricolorele” au pierdut, scor 0-2 împotriva Croației. 

21-02-2023
14:15

Naționala feminină, ultimul antrenament în Cipru. Miercuri, de la ora 13, este amicalul cu Finlanda

Echipa națională feminină a României, pregătită de Cristi Dulca, a efectuat în această dimineață ultima ședință de pregătire a stagiului din Cipru. 

Miercuri, 22 februarie, de la ora 13:00, este programată ultima partidă din cadrul Cyprus Women’s Cup, împotriva Finlandei. Întâlnirea va putea fi urmărită în direct pe www.frf.tv.

20-02-2023
16:02

„Tricolerele” au efectuat un antrenament de refacere înaintea meciului cu Finlanda

„Tricolorele” au pierdut al doilea meci de pregătire din Cipru, scor 0-2 împotriva Croației, însă elevele pregătite de Cristi Dulca au revenit deja la pregătirea pentru meciul cu Finlanda. Ultima partidă de pregătire de la Cyprus Women’s Cup va avea loc miercuri, 22 februarie, ora 13:00. 

În prima zi a săptămânii, naționala de fotbal feminin a României a revenit pe plajă unde a efectuat antrenamentul de refacere înaintea duelului cu nordicele. 

Echipa națională de fotbal feminin a României a efectuat antrenamentul de refacere înaintea confruntării cu Finlanda. Sursă foto: FRF.ro.
Echipa națională de fotbal feminin a României a efectuat antrenamentul de refacere înaintea confruntării cu Finlanda. Sursă foto: FRF.ro.
19-02-2023
18:18

România, învinsă de Croația

Echipa națională de fotbal feminin a României a fost învinsă, scor 0-2, de reprezentativa similară a Croației, în cel de-al doilea meci amical disputat în stagiul de pregătire din Cipru.

Golurile învingătoarelor au fost marcate de Nevrkla (53) și Rudelik (59). Selecționerul Cristian Dulca a folosit următoarea formulă de echipă: Ceasar – Bistrian (Tunoaia 79), Oprea, Goder, Gered – Ambrus (Bortan 46) – Herczeg (Vătafu 46), Ciolacu – Bâtea (Bălăceanu 79), Marcu (Rus 46), Carp (Vlădulescu 79).

”Tricolorele” vor mai juca un meci amical în stagiul de pregătire din Cipru, urmând să întâlnească formația Finlandei, miercuri, 22 februarie, de la ora 13:00.

19-02-2023
12:24

„Tricolorele” au avut parte de o surpriză în ziua meciului cu Croația

Echipa națională de fotbal feminin a României a avut parte de o surpriză chiar în ziua confruntării cu Croația, în al doilea meci de pregătire din Cipru. 

Preparatorul fizic al lotului le-a dus pe „tricolore” pe plajă în vederea pregătirii pentru meciul cu Croația, care va avea loc, duminică, 19 februarie, de la ora 18:00. Este al doilea meci din cadrul turneului amical Cyprus Women’s Cup!

Echipa național de fotbal a României se pregătește pentru înfruntarea cu Croația. Sursă foto: FRF.ro.
Echipa național de fotbal a României se pregătește pentru înfruntarea cu Croația. Sursă foto: FRF.ro.
18-02-2023
12:23

Ana Vlădulescu visează să joace la Barcelona

Ana Vlădulescu, jucătoarea echipei naționale a României, are obiective îndrăznețe: „Faptul că sunt aici mă face să simt o jucătoare foarte importantă. Mă bucur că mister îmi dă din ce în ce mai multă încredere. 

Am vrut să joc fotbal dintotdeauna și am ajuns la naționala U17 și U18, apoi la senioare. De la Craiova a început totul. Sper că o să ajung la o echipă de top. Mi-aș dori să ajung în Spania și de ce nu Barcelona!”, a declarat jucătoarea pentru FRF TV. 

17-02-2023
19:19

„Tricolorele” au revenit la antrenamente. Când are loc meciul România - Croația

Naționala de fotbal feminin a României și-a reluat antrenamentele după victoria cu Ungaria, scor 2-1 în primul meci amical din Cipru. „Tricolorele” au avut o perioadă de odihnă în prima parte a zilei de vineri, 17 februarie, iar după-amiază elevele lui Cristi Dulca au efectuat pregătirea pe un teren de iarbă. 

România va disputa al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Cipru, duminică, 19 februarie, ora 18:00 împotriva Croației. Imediat după meciul cu Ungaria, „tricolorele” care au evoluat mai puțin sau care au simțit nevoia de pregătire suplimentară s-au antrenat în sala de forță. 

Naționala de fotbal a României a revenit la antrenamente în vederea pregătirii meciului cu Croația. Sursă foto: FRF.ro.
Naționala de fotbal a României a revenit la antrenamente în vederea pregătirii meciului cu Croația. Sursă foto: FRF.ro.
16-02-2023
10:04

România - Ungaria 2-1 (Ciolacu 32, Vătafu 50 / Szabo 17)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL. Reprezentativa României câștigă cu 2-1, deși a fost condusă de Ungaria cu 0-1. Urmează un nou meci amical, peste trei zile, când, de la ora 18:00, naționala pregătită de Cristi Dulca își va măsura forțele cu fotbalistele din Croația.

Min. 90 – Fetele lui Cristi Dulca tremură pentru victorie! Jucătoarele din Ungaria lovesc bara, apoi Caesar are o intervenție salvatoare.

Min. 84 – Ratare colosală a maghiarelor! Turanyi trimite cu capul peste bara transversală, deși poarta lui Caesar era goală.

Min. 50 – GOOOL România!!! Ștefania Vătaju marchează pentru 2-1 cu un șut din propria jumătate de teren! Mingea cade în fața lui Pongracz, sare peste goalkeeper și se duce în poartă.

Min. 32 – GOOOL România!!! Ciolacu restabilește egalitatea după o gafă uriașă a adversarelor.

Min. 17 – GOOOL Ungaria!!! Maghiarele deschid scorul prin Szabo, cu toată opoziția lui Ceasar.

Min. 1 – A început amicalul din Cipru!

16-02-2023
09:28

Echipele de start din România - Ungaria

Au fost anunțate echipele de start pentru amicalul România – Ungaria, care va începe la ora 12:00 și care va fi transmis pe www.frf.tv:

  • ROMÂNIA: 12. Ceasar – 5. Meluță, 2. Oprea, 15. Goder, 13. Gered – 4. Bortan (cpt), 8. Vătafu – 7. Vlădulescu, 10. Ciolacu, 20. Carp – 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca. Rezerve: 1. Salamon, 23. Boandă – 3. Tunoaia, 11. Kis, 14. Herczeg, 16. Bălăceanu, 17. Bistrian, 18. Bâtea, 19.Ambrus, 21. Ienovan
  • UNGARIA: 1. Pongracz – 21.Nemeth H., 20.Turanyi, 18.Kovacs, 5.Nemeth D. – 23.Papp, 6. Fenyvesi – 4.Pusztai, 10.Vago (cpt), 8. Szabo – 13. Papai. Selecționer: Margret Kratz. Rezerve: 12. Eros (GK), 22. Barti (GK)- 3. Palakovics, 4. Pustzai S., 7. Kajan, 9. Csigi, 11. Nagy, 14. Nemeth L., 15. Vachter, 16. Csanyi, 17. Kocsan, 19. Nagy F.
16-02-2023
08:36

Naționala României, gata de meciul cu Ungaria

„Tricolorele” se află în fața primului meci din acest an calendaristic și vor juca împotriva Ungariei. Partida este transmisă în direct de FRF TV de la ora 12:00. Erika Gered a prefațat meciul împotriva vecinilor maghiari: „Ne așteptăm la un meci dificil pentru că echipa Ungariei a evoluat considerabil în ultimii ani. Poate fi un avantaj pentru noi faptul că o parte dintre jucătoarele noastre evoluează în campionatul Ungariei și le întâlnesc pe adversare în competiții interne. 


Suntem foarte motivate pentru meciul de mâine, vrem să începem anul cu un rezultat bun și să scoatem maximum din acest turneu”, a mai spus Erika înainte de România – Ungaria, o partidă cu mari orgolii.

15-02-2023
08:01

Primul antrenament pe iarbă pentru „tricolore”

Naționala de fotbal feminin a României a desfășurat primul antrenament pe iarbă în stagiul de pregătire din Cipru. Fotbalistele antrenate de Cristi Dulca s-au pregătit pe o temperatură nu foarte ridicată timp de o oră și jumătate. 

A mai rămas o zi până la primul meci amical al „tricolorelor” împotriva Ungariei, joi, 16 februarie, ora 12:00. Ulterior, naționala României de fotbal feminin va întâlni Croația și Finlanda. 

Primul antrenament pe iarbă din Cipru pentru „tricolore”. Sursă foto: FRF.ro.
Primul antrenament pe iarbă din Cipru pentru „tricolore”. Sursă foto: FRF.ro.
14-02-2023
15:06

Antrenament în sală în prima zi din cantonament

Echipa națională de fotbal feminin a României a ajuns luni seară în cantonamentul din Cipru, iar marți, 14 februarie, a efectuat primul antrenament la Larnaca.

Jucătoarele din campionatul intern au făcut joncțiunea în Cipru cu ”stranierele” și după bucuria revederii a urmat un antrenament de dezmorțire în sala de forță.

În această după-amiază este programat primul antrenament pe iarbă din acest stagiu de pregătire, în formulă completă!

13-02-2023
19:01

Elevele lui Cristi Dulca, ședință în sala de forță

Jucătoarele echipei naționale de fotbal feminin a României au efectuat un antrenament în sala de forță chiar înainte de plecarea spre Cipru.

Ședința de pregătire la care au participat jucătoarele de la lot care evoluează în campionatul intern a fost condusă de preparatorului fizic, Darius Hîmpea.

Luni după-amiază s-a plecat către Cipru, acolo unde se va face joncțiunea și cu fotbalistele care joacă în străinătate.

Este prima acțiune a formației feminine de la amicalele jucate în luna noiembrie. Atunci, fetele noastre au pierdut întâlnirile cu Polonia și Cehia.

24 de jucătoare în lotul naționalei feminine pentru stagiul de pregătire din Cipru

Pentru stagiul de pregătire din Cipru, Cristi Dulca, a convocat 24 de jucătoare. Naționala de fotbal feminin se va reuni duminică, 12 februarie, iar în perioada 13-23 februarie va participa la turneul Cyprus Women’s Cup, unde va susține trei meciuri amicale.

ADVERTISEMENT

”Tricolorele” vor juca pe 16 februarie, de la ora 12:00, împotriva reprezentativei Ungariei, iar trei zile mai târziu vor înfrunta Croația, de la ora 18:00. Ultimul amical din Cipru va fi pe 22 februarie, de la ora 13:00, împotriva Finlandei. Toate partidele vor fi transmise în direct pe www.frf.tv.

Pe lista convocată de selecționerul Cristi Dulca se găsește în premieră la senioare și Anita Kis, fostă jucătoare la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, în prezent la Haladas-Viktoria FC. O prezență constantă la loturile de junioare, Kis face astfel pasul spre prima reprezentativă cu ocazia acțiunii din Cipru.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul complet al lui Cristi Dulca

Pe listă se mai află și Szidonia Salamon (AFK Csikszereda) și Mădălina Tătar (Racing Power FC ), care revin în circuitul echipei naționale, dar și Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht), cea care în toamnă a ajuns la 100 de selecții sub tricolor.

Cele 24 de jucătoare convocate de Cristi Dulca pentru stagiul de pregătire din Cipru sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Portari: Szidonia Salamon (AFK Csikszereda Miercurea Ciuc), Lavinia Boandă (F.C. Lumezzane / Italia), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia)
  • Fundași: Olivia Oprea (Alhama CF / Spania), Anita Kis (Haladas-Viktoria FC / Ungaria), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring / Danemarca), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani / Italia), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Brigitta Goder (Haladas-Viktoria FC / Ungaria), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women / Italia)
  • Mijlocași: Mihaela Ciolacu (AS FC Universitatea Cluj), Ioana Bortan (AS FC Universitatea Cluj), Ana Vlădulescu (Haladas-Viktoria FC / Ungaria), Beata Ambrus (FC Kolos Kovalivka / Ucraina), Ioana Bălăceanu (AS FC Universitatea Cluj), Andrea Herczeg (ETO Gyor / Ungaria), Mădălina Tătar (Racing Power FC / Portugalia), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia)
  • Atacanți: Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara), Laura Rus (ASD Apulia Trani / Italia), Cristina Carp (BSC Young Boys / Elveția), Carmen Marcu (AS FC Universitatea Cluj), Mara Bâtea (AS FC Universitatea Cluj)

”Tricolorele” se pregătesc de Nations League

În luna aprilie, ”tricolorele” își vor afla adversarele în noua competiție organizată de UEFA, Nations League, care va debuta în toamna acestui an. Odată cu introducerea acestei competiții, fiecare ciclu de calificare va avea două etape.

ADVERTISEMENT

În prima fază, naționalele vor juca în Nations League, competiție în urma căreia își pot trece în palmares un trofeu european și care, o dată la patru ani, va decide echipele europene calificate la Jocurile Olimpice.

A doua fază a preliminariilor se va disputa după același sistem din Nations League (echipele vor fi împărțite în 3 ligi), iar la final vor fi stabilite reprezentativele calificate pentru WEURO, respectiv Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT