Sport

Culisele conflictului dintre Florin Pîrvu și conducerea Petrolului. De ce a plâns antrenorul Voluntariului după ce și-a surclasat fosta echipă. Exclusiv

Florin Pîrvu a plecat de la Petrolul din cauza unui conflict avut cu Marian Copilu, iar FANATIK a aflat că acesta i-a reproșat lucruri peste care antrenorul nu a putut trece.
09.04.2024 | 17:41
Culisele conflictului dintre Florin Pirvu si conducerea Petrolului De ce a plans antrenorul Voluntariului dupa ce sia surclasat fosta echipa Exclusiv
Florin Pîrvu a plecat de la Petrolul din cauza unui conflict avut cu Marian Copilu, iar FANATIK a aflat că acesta i-a reproșat lucruri peste care antrenorul nu a putut trece. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tehnicianul s-a întors la Ploiești la numai trei săptămâni de când a fost dat afară și, din postura de adversar, a câștigat cu 4-0 meciul în care a stat pe banca Voluntariului, în etapa a 3-a a play-out-ului din SuperLiga.

Motivele conflictului care au dus la plecarea lui Florin Pîrvu de la Petrolul

Îndepărtat în luna martie de conducerea Petrolului, după ce echipa a ratat șansa de a juca în play-off, Florin Pîrvu a avut lacrimi în ochi la interviul de după jocul de sâmbătă. FANATIK a aflat motivele conflictului care a dus la plecarea tehnicianului.

ADVERTISEMENT

Fost jucător al ”lupilor galbeni” și originar din Ploiești, Pîrvu ar fi vrut să-și ducă la capăt mandatul scadent în vară, dar un episod petrecut în iarnă a fracturat iremediabil relația cu președintele Marian Copilu, în ciuda faptului că cei doi au mai colaborat o perioadă, până s-a produs despărțirea definitivă.

FANATIK îți prezintă exclusivitate culisele scandalului de la Petrolul, care au dus la plecarea antrenorului și revenirea lui cu dorință de răzbunare pe Marian Copilu, în meciul desfășurat în weekend.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Voluntariului s-a simțit jignit peste măsură, în luna decembrie, când Marian Copilu a vrut să-l dea afară și a venit în fața suporterilor cu un raport tehnico-tactic, în care incrimina mare parte din activitatea staff-ului tehnic.

Acuzat că stă prea puțin la terenul de antrenament

Conform documentului, în acesta scrie că Florin Pîrvu petrecerea foarte puțin timp în slujba echipei. ”Staff-ul tehnic muncește foarte puțin, undeva la 3-4 ore/zi dintre care 2 ore reprezintă antrenamentul si drumul spre teren”, se arată în rechizitoriul întocmit de președinte.

ADVERTISEMENT

Actualulului antrenor al Voluntariului i s-a mai reproșat printre altele favorizarea unor fotbaliști, nerespectarea sistemului de joc stabilit cu conducerea clubului, tolerarea actelor de indisciplină și faptul că jucătorii bat prost fazele fixe.

Deși, ulterior acestui episod, cele două părți au mai rezistat 2 luni împreună, la presiunea suporterilor, Marian Copilu retrăgându-și intenția de a-l demite pe Pîrvu în iarnă, acuzele care i s-au adus atunci l-au marcat pe antrenorul de 49 de ani, care la a doua tentativă de a fi dat afară, după ce Petrolul a pierdut cu 1-2 în prelungiri meciul cu Sepsi, a acceptat despărțirea.

ADVERTISEMENT

Florin Pîrvu a fost primit cu simpatie pe Ilie Oană la meciul cu FC Voluntari, unde galeriile i-au scandat numele, iar el a avut decența de a nu se bucura vizibil la niciunul dintre golurile echipei sale. Imediat după joc, Pîrvu a fugit la vestiare, unde a fost surprins cu lacrimi în ochi, postură în care a apărut și la interviuri.

Concluziile raportului întocmit lui Florin Pîrvu în pauza competițională

FANATIK a aflat cu exactitate care sunt concluziile raportului care au dus la ruptura dintre Florin Pîrvu și președintele Petrolului, Marian Copilu.

”După 21 de meciuri jucate în SuperLiga, echipa Petrolul Ploiești se află pe locul 10 în afara obiectivului propus de conducerea clubului și după faza grupelor, din Cupa României, a fost eliminată din competiție, ratând unul dintre cele mai importante obiective ale clubului.

Această ratare a obiectivelor survine din următoarele cauze:

  • lipsa experienței staff-ului tehnic
  • lipsa celui de-al doilea antrenor secund (recomandat cu experiență la nivelul SuperLigii), conducerea a aprobat bugetul pentru angajarea acestuia
  • acte de indisciplină în vestiar tolerate de antrenor (întârziere la antrenamente, întârziere la masă, indisciplină în timpul antrenamentului, nerespectarea indicațiilor staff-ului tehnic)
  • favorizarea ‘liderilor’ vestiarului, care au generat nemulțumirea celorlalți jucători
  • la toate actele de indisciplină nu s-au luat măsuri niciodată
  • staff-ul tehnic muncește foarte puțin, undeva la 3-4 ore/zi dintre care 2 ore reprezintă antrenamentul și drumul spre teren”, este rechizitoriul întocmit de Marian Copilu.

Concluzii tehnico-tactice

În același raport, lui Florin Pârvu i se mai reproșează schimbarea sistemului de joc, faptul că făcea foarte târziu schimbări, că nu gestionează foarte bine fazele fixe și că niciun jucător nu a înregistrat un progres pe parcursul sezonului.

”La începutul sezonului s-a stabilit împreună cu conducerea că sistemul de joc folosit în sezonul 2023-2024 va fi 4-2-3-1 (4-3-3), sistem folosit în cantonamentul efectuat în perioada verii și transferurile făcute au avut ca bază aceste sisteme.

După ce s-a disputat jumătate din numărul meciurilor, sistemul a fost schimbat în 5-3-2 (5-4-1) devenind mult mai defensiv, marcând mai puține goluri și pierzând mai multe puncte, lucru care ne-a adus la poziția din clasament.

Schimbările sunt făcute foarte târziu, în marea majoritate a meciurilor, jucătorii care sunt schimbati sunt aceiași, iar ‘liderii’ vestiarului sunt schimbați foarte rar sau chiar deloc indiferent de forma lor sportivă.

În mai multe meciuri nu s-au efectuat toate schimbările din cauză că momentele în care poți să faci schimbare nu s-au gestionat bine, din acest motiv echipa Petrolul Ploiești este pe locul 15 la numărul de schimbări făcute.

În momentul când echipa este condusă, se schimbă sistemul de joc și jucătorii se rotesc pe posturi, unii dintre ei ajung să joace 3 posturi într-un singur meci.

Deși Petrolul Ploiești este o echipă cu talie, marchează foarte rar din faze fixe, deoarece acestea sunt bătute prost, la antrenament se lucrează foarte puțin fazele fixe, nu se lucrează repetitiv până se obțin rezultate pozitive, iar executanții rămân mereu aceiași.

De la începutul sezonului niciun jucător al echipei nu și-a ridicat nivelul sportiv, majoritatea au stagnat sau chiar au regresat. Conform parametrilor fizici, echipa nu este la un nivel fizic bun, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele din acest final de an.

În timpul antrenamentelor, erorile/greșelile nu sunt corectate sau penalizate de staff-ul tehnic, acest lucru se repetă și în meciuri”, se mai scrie în rechizitoriul prezentat de Marin Copilu la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT