Life

Cum a ajuns Crăciunul interzis în trei țări de pe glob. Ești aspru pedepsit dacă îl sărbătorești

An de an, fiecare popor al lumii sărbătorește Crăciunul după anumite tradiții și obiceiuri. Însă există și țări în care oamenii nu au voie să țină această sărbătoare.
19.12.2023 | 12:28
Cum a ajuns Craciunul interzis in trei tari de pe glob Esti aspru pedepsit daca il sarbatoresti
Cum a ajuns Crăciunul să fie interzis în trei țări. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai așteptate de toată lumea. În zilele noastre, Crăciunul a devenit un adevărat fenomen global. Multe popoare prăznuiesc această sărbătoare mare, indiferent de apartenența la o anumită religie. Cu toate acesta, există anumite țări de pe glob care nu au voie să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie. Iată care sunt acestea!

Cum a ajuns Crăciunul să fie interzis în trei țări

Crăciunul este momentul în care membrii familiei se strâng acasă, în jurul mesei, și se înfruptă din bunătățile pregătite special pentru această sărbătoare mare. În plus, schimbul de cadouri, împodobirea bradului sau vinul fiert cu scorțișoară, sunt doar câteva dintre simbolurile pe care lumea le asociază acestei sărbători.

ADVERTISEMENT

Totuși, în anumite țări de pe glob, celebrarea Crăciunului este strict interzisă. Dacă oamenii sărbătoresc Crăciunul acolo, riscă să fie pedepsiți aspru. Autoritățile au impus reguli stricte pentru a se asigura că populația nu sărbătorește Crăciunul. Iată care sunt cele trei țări unde oamenii nu simt spiritul acestei sărbători mari!

Coreea de Nord

Pe primul loc se află Coreea de Nord. Aici, Crăciunul nu a mai fost sărbătorit din 1948, când statul a început să impună pedepse drastice pentru cei care îndrăzneau măcar să împodobească bradul. Cum autoritățile doresc ca loialitatea cetățenilor să aparțină exclusiv familiei Kim, Crăciunul, cât și religia în general, a devenit o problemă pentru regimul din Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită

Legislația din această țară interzice „expunerea vizibilă” a însemnelor religioase de Crăciun. În plus, sărbători precum Sfântul Valentin sau Halloween sunt, de asemenea, interzise în Arabia Saudită. De altfel, sărbători precum Sfântul Valentin, sau Halloween, sunt, de asemenea, interzise în Arabia Saudită.

Tajikistan

Acest mic stat din spațiul ex-sovietic, de la granița de nord a Afganistanului, a luat o serie de măsuri severe pentru a păstra caracterul secular al societății sale. Aici, imaginea lui Moș Crăciun, decorațiunile și bradul de Crăciun sunt interzise. Nici artificiile nu sunt permise, iar magazinele nu comercializează sub nicio formă decorațiuni, notează euroweeklynews.com. 

ADVERTISEMENT

Crăciunul, una dintre cele mai vechi sărbători creștine

Sărbătoarea Nașterii Domnului se ține pe 25 decembrie și se continuă cu încă două sărbători ortodoxe pe 26 și 27 decembrie, în fiecare an. În trecut, creștinii nu celebrau nașterea Domnului pe data de 25 decembrie, pentru că ei credeau că aceasta a avut loc în septembrie, odată cu Rosh Hashanah (sărbătoare din calendarul iudaic).

Abia în anul 264, Saturnaliile au picat pe 25 decembrie, iar împăratul roman Aurelian a proclamat această dată ca fiind festivalul naşterii invincibilului Soare. Aproape 100 de ani mai târziu, papa Iuliu I a specificat pentru prima dată oficial data naşterii lui Iisus ca fiind 25 decembrie. Cel care a desemnat oficial data de 25 decembrie să fie celebrat Crăciunul a fost Împăratul Constantin cel Mare, în anul 325.

ADVERTISEMENT
Tags: