News

Cum a ajuns patronul de la Ferma Dacilor în Parlamentul României. Fost interlop, Cornel Dinicu a salvat un deputat de la moarte

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, mistuită de un incendiu devastator pe 26 decembrie, a lucrat timp de un an în Parlamentul României.
30.12.2023 | 08:37
Cum a ajuns patronul de la Ferma Dacilor in Parlamentul Romaniei Fost interlop Cornel Dinicu a salvat un deputat de la moarte
Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, are un trecut controversat / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam Photos / Bogdan Buda / Facebook Cornel Dinicu
ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu, fost membru de vază al lumii interlope, devenit ulterior patron al pensiunii Ferma Dacilor din localitatea prahoveană Tohani, a ajuns să lucreze în Parlamentul României, în ciuda faptului că era cunoscut ca un băiat rău prin cartierele bucureștene.

Cornel Dinicu era o vedetă a lumii interlope, la începutul anilor 2000

Cornel Dinicu a avut probleme cu legea încă din tinerețe, el fiind identificat drept unul dintre autorii furtului de jumătate de milion de dolari, în afacerea ”Portbagajul”, la începutul anilor 2000.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, el a fost arestat, alături de alți doi complici, bănuiți că au sustras bani și bijuterii din mașina liderului interlop Mihai Bucurenciu. Dosarul s-a lăsat cu mai multe demiteri în rândul capilor poliției bucureștene, acuzați că și-au însușit o parte din bani.

În 2011, Dinicu a fost achitat în dosarul Portbagajul, în timp ce Bucurenciu a fost condamnat la zece ani de închisoare, din cauza faptului că a torturat trei bărbați, cărora le-a cerut să-i spună unde se află banii furați. Din suma furată, 420.000 de euro nu au mai fost găsiți niciodată.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns patronul pensiunii Ferma Dacilor să aibă conexiuni politice la nivel înalt

Înainte de ”afacerea Portbagajul”, Dinicu își făcuse deja un nume în Capitală, fiind cunoscut drept un recuperator extrem de eficient. În paralel, Claudiu Dinicu avea și un spate politic puternic, datorită susținerii pe care o avea din partea deputatului PNȚCD de Călărași, Claudiu Pavelescu. Prietenia cu politicanul avea să-i schimbe viața și să-l inspire pe Dinicu, inclusiv în ceea ce privește afacerea de la Tohani.

Claudiu Pavelescu și Cornel Dinicu s-au cunoscut în 1999, atunci când deputatul a apelat la serviciile interlopului pentru a-l scoate basma curată dintr-un conflict. Pavelescu a povestit, în cadrul unei conferințe de presă, că Dinicu ”l-a salvat dintr-un incident, când a fost bruscat, fiind confundat cu o altă persoană”.

ADVERTISEMENT

La 29 de ani, Dinicu a ajuns consilier parlamentar

Dinicu, pe atunci în vârstă de 29 de ani, l-a impresionat atât de mult pe deputatul Pavelescu, încât acesta a decis să-l angajeze la biroul său parlamentar. Politicianul nu s-a arătat deranjat de faptul că Dinicu era deja recidivist, după ce în 1997 fusese condamnat pentru amenințare și lovire.

În realitate, Dinicu lucra pe post de gardă de corp pentru Pavelescu și familia sa. Un an mai târziu, în 2000, polițiștii au descins la locuința părinților lui Dinicu, în lcoalitatea Mizil, acolo unde au găsit un adevărat arsenal: un pistol cu aer comprimat, 40 de cartușe marca Winchester, două cartușe de calibrul 7,62 milimetri, trai cartușe de calibrul 12 milimetri, un încărcător semicircular, o sabie ninja, o baionetă, un baston metalic, mai multe cuțite și o stație de emisie-recepție Motorola.

ADVERTISEMENT

A sărit să bată un cameraman Pro TV, care o filma pe fiica deputatului Pavelescu

Cornel Dinicu a fost reținut timp de 24 de ore, fiind acuzat de deținere ilegală de arme letale, infracțiune pentru care, de asemenea, mai fusese condamnat și anterior la doi ani de închisoare cu suspendare. În timpul audierilor, el le-a spus polițiștilor că este consilier pe probleme de pază și securitate la Camera Deputaților.

Scandalul creat în urma percheziției l-a determinat pe Claudiu Pavelescu să-l scoată pe Dinicu de pe ștatul de plată de la parlament, motivând că nu a știut de problemele sale cu legea. Totuși, deputatul nu a renunțat complet la serviciile lui Dinicu.

Acesta a apărut în prim-plan din nou, câteva luni mai târziu, când a participat la agresarea fizică a unui cameraman Pro TV, chemat să filmeze urmările unui accident petrecut într-o localitate buzoiană. Operatorul a fost lovit cu pietre, pumni și picioare, de un grup de tineri conduși de același Cornel Dinicu.

Autoarea accidentului era nimeni alta decât Dana Maria Pavelescu, fiica liderului PNȚCD, care lovise mortal o fetiță care a vrut să traverseze strada. Deputatul a încercat să se delimiteze de interlopul Cornel Dinicu, susținând că nu el l-a trimis la locul accidentului și că acesta nu o însoțea, de fapt, pe fiica lui. În același timp, politicianul a admis că-i este ”recunoscător pentru că a salvat atât viața lui cât și pe cea a fiicei sale”.

Cornel Dinicu și-a ridicat pensiunea, inspirat de ferma deputatului pentru care a lucrat

Întâlnirea cu Pavelescu avea să-i schimbe viața lui Cornel Dinicu, dar și să-l inspire pe acesta. Mai exact, el și-a ridicat o pensiune în Prahova, după același model aplicat de Claudiu Pavelescu în anul 2000.

La acea vreme, deputatul PNȚCD a cumpărat 20 de hectare de teren arabil în comuna Valea Argovei, acolo unde și-a deschis o fermă numită ”Casa ciobanilor”. Moșia adăpostea un saivan de oi lung de 50 de metri și lat de 8 metri. La vremea respectivă, Pavelescu a fost acuzat că, pentru a-și ridica ranch-ul, a tăiat peste 200 de salcâmi din fondul forestier aparținând asociației agricole Valea Argovei.

Pensiunea ”Ferma Dacilor” a fost construită începând cu 2013, în extravilanul comunei Gura Vadului, unde, de asemenea, nu se pot edifica clădiri.

Construcția a fost realizată printr-o societate, Zaco SRL, pe care Dinicu a preluat-o de la Gabriel Sandu, fost ministru PDL, condamnat în dosarul Microsoft. În 2011, Dinicu i-a cedat firma nepoatei sale, Alina Florentina Cealâcu, care este, în prezent, proprietara din acte a pensiunii care a ars în întregime în data de 26 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT