News

Cum a ajuns un piteștean printre panseluțe în timpul examenului auto. Polițistul i-a tras brusc de volan și l-a dat jos din mașină

Un accident spectaculos a fost înregistrat luni în Pitești, chiar în timpul susținerii examenului pentru obținerea permisului auto și mulți s-au întrebat cum a fost posibil.
02.08.2022 | 13:16
Cum a ajuns un pitestean printre panselute in timpul examenului auto Politistul ia tras brusc de volan si la dat jos din masina
În cele din urmă, mașina a ajuns printre panseluțe. Foto: Info Trafic Pitești
ADVERTISEMENT

Marți, jurnaliștii de la epitesti.ro au dezvăluit cum s-a ajuns la situația în care un candidat a ajuns cu mașina peste un sens giratoriu din Pitești. Se pare că o manevră a polițistului din dreapta a dus la această situație.

Situație neprevăzută în timpul examenului auto

Totuși, asta a fost o decizie luată într-o fracțiune de secundă pentru a evita un accident. Totul s-a întâmplat când candidatul venea dinspre stadion spre Războieni.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, examinatorul i-a spus în acel moment să o ia spre sensul giratoriu și după aceea să întoarcă. Examinarea nu mai dura mult și nimic nu anunța ce urma să se întâmple.

Totuși, chiar când erau încadraţi în sensul giratoriu, un șofer de pe banda alăturată s-a răzgândit și nu a mai virat la dreapta, către Secţia de Poliţie din Războieni.

ADVERTISEMENT

Pus în fața acestei situații, acel conducător auto a ales să vireze la stânga, mergând în același sens cu elevul aflat în examen. Din fericire, poliţistul examinator a avut prezență de spirit și a observat că persoana aflată lângă el la volan nu reacţionează.

Candidatul va susține încă un examen

Astfel, examinatorul a tras de volan, a intrat în scuarul de la sensul giratoriu și a evitat accidentul. Înainte de a susţine proba practică a examenului auto, se presupune că toți candidații au acumulat deja experienţa necesară pentru a evita un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii piteșteni au remarcat că asta prevede legea, dar și că în cazul de ieri, cel care se afla la volan nu a fost în stare să aibă o reacție și a fost nevoie de intervenția polițistului.

În același context, sursa citată a notat că polițistul a decis că acel candidatul trebuie să mai aștepte până va putea obține permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

Lipsa reacției într-un moment critic a contat decisiv în evaluare. Mai trebuie spus că imaginea cu mașina prezentă pe scuarul din sensul giratoriu a fost publicată de Info Trafic Pitești.

 

ADVERTISEMENT