Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a ajuns Vivi Răchită la Steaua, deși era antamat de Rapid! Giovanni Becali a făcut jocurile!

Vivi Răchită a dezvăluit cum s-a transferat la Steaua deși trebuia să ajungă la Rapid. Cum s-a implicat Giovanni Becali.
09.03.2024 | 14:45
Cum a ajuns Vivi Rachita la Steaua desi era antamat de Rapid Giovanni Becali a facut jocurile
Vivi Răchită a jucat la Steaua în perioada 1997-1999, după ce mai evoluase în Ghencea în 1990. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vivi Răchită a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre cum a fost „deturnat” în ultima clipă din drumul spre Giulești. Dezvăluiri inedite despre implicarea lui Giovanni Becali.

Vivi Răchită a fost pentru câteva ore jucătorul Rapidului, însă a ajuns la Steaua: „Giovanni a negociat cu George Copos”

Vivi Răchită a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre transferul său la Steaua: „În 1996, când m-am transferat a doua oară de la Petrolul la Steaua. Giovanni era impresarul meu și a negociat cu George Copos”.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central a dezvăluit discuția fostului patron al Rapidului cu agentul său: „Venea de la biserică și cum era el mai scârțar: Giovanni, vin de la biserică! Și a început Giovanni: Bă, dă-i banii băiatului.

Copos îi zicea lui: Mai ușor că vin de la biserică. Trebuia să mă transfer de la Petrolul la Rapid prima oară. Prima oară am negociat cu Rapidul și Copos. Fusesem la sediu la București la Ana Hotels. Giovanni cum era el, să țină cu jucătorul: Nu știu, îi dai bani lui Vivi, facem așa contractul… Te rog eu, vin de la biserică”.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită, „deturnat” de Giovanni Becali de la Rapid la Steaua: „Du-te înapoi la biserică!”

Vivi Răchită a explicat de ce nu s-a mai înțeles cu Rapidul și cum a procedat Ioan Becali: „’Vrei jucătorul ăsta de echipă națională, dai banii ăștia. Nu? Du-te înapoi la biserică!’. Faptul că nu a vrut Copos, a doua zi m-a transferat la Steaua. Cluburile se înțeleseseră, dar eu cu Giovanni nu ne-am înțeles cu George Copos.

Totuși a zis Giovanni că a doua zi să mă duc la antrenament. Era Mircea Rădulescu. Se făcea antrenament pe fostul 23 August și când am plecat din Ploiești, mi-am luat la revedere de la băieți, era Andone la Ploiești și chiar bătusem la Rapid, 1-0, am dat berea la băieți, mi-am luat la revedere, și m-am urcat în mașină să plec spre București la antrenament”.

ADVERTISEMENT

Deși transferul căzuse, Răchită a fost aproape să se ducă la ședința de pregătire de la Pro Rapid: „Și-am văzut mașinile conducătorilor, ale lui Bercea și Radu, la ieșire din Ploiești la un restaurant. Am oprit și eu. Ei se întorceau de la București, unde se înțelesese cu Steaua. Și el zice: ‘Ce faci Vivi?’. Nu erau telefoane mobile. 

Zic: ‘Păi mă duc la antrenament’. ‘Nu te mai duce că ne-am înțeles cu Steaua’. ‘Băi, mă lăsați să mă duc la antrenament la Rapid?! Sunteți nebuni?’. ‘Păi veneam acum că am crezut că n-ai plecat de la antrenament’. 

ADVERTISEMENT

Era antrenamentul Rapidului după-amiază. M-am dus cu Giovanni și ne-am înțeles imediat cu Ion Alecsandrescu, cu Viorel Păunescu”, a mai explicat fostul fotbalist la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e LIVE în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO.

Vivi Răchită, aproape de transferul la Rapid. Cum l-a dus Giovanni Becali la Steaua

ADVERTISEMENT