News

Cum a cumpărat Miruna Pascu un apartament de la RA-APPS. Imobilul este printre cele mai scumpe vândute de stat

Miruna Pascu a achiziționat de la RA-APPS un apartament pe șoseaua Kiseleff, una din cele mai exclusiviste zone ale Bucureștiului.
23.09.2023 | 11:00
Cum a cumparat Miruna Pascu un apartament de la RAAPPS Imobilul este printre cele mai scumpe vandute de stat
Miruna Pascu a cumpărat în 2014 apartamenul aflat într-un imobil din Șoseaua Kiseleff. Colaj: FANATIK, Sursa foto: google maps, Facebook Miruna Pascu
ADVERTISEMENT

Miruna Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pe 15 septembrie, pentru că a încercat să influențeze martori în dosarul de droguri al fiului ei, Vlad Pascu. Arestarea Mirunei Pascu s-a petrecut după ce Rebecca, prietena lui Vlad Pascu, a relatat anchetatorilor discuțiile avute cu aceasta, în care încerca să o convingă să își schimbe anumite declarații legate de consumul de droguri al fiului ei.

Miruna Pascu a fost dată în judecată de RA-APPS

Miruna Pascu a fost implicată în foarte multe procese cu miză imobiliară în ultimii ani, familia deținând sute de proprietăți în București și județul Ilfov. Pe 24 decembrie 2019, Miruna Pascu a fost dată în judecată de Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)- sucursala pentru administrarea și întreținerea fondului imobiliar, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 1, iar obiectul său a fost “pretenții”, Miruna  Pascu având restanțe la întreținere pe o perioadă de doi ani, între 2018 și 2020. În motivare s-a arătat că între părţi s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare nr.3276/22.12.2014, prin care Miruna Pascu a achiziţionat un apartament dintr-un imobil aflat pe Șoseaua Kiseleff.

RA-APPS asigură administrarea acestui imobil, sens în care a redactat convenţia de prestări servicii pentru cote de întreţinere nr. 399/27.01.2015, comunicată Mirunei Pascu în 09.03.2016, dar nesemnată de aceasta. “Pârâta nu a înţeles să îşi execute obligaţiile financiare în termen, sens în care datorează, pe lângă cotele de întreţinere facturate – reprezentând consumul de apă, canal, apă salubritate,combustibil, precum şi pentru încălzirea cotelor- părţi indivize din spaţiul comun – şi dobânda legală aferentă acestora”, se arată în dosar.

ADVERTISEMENT

Pentru cotele de întreţinere pentru perioada mai 2018-mai 2020, până la data înfiinţării Asociaţiei de proprietari, RA-APPS a emis pe numele Mirunei Pascu facturi fiscale în cuantum de 8.566,17 lei, la care RA-APPS a calculat dobânzi legale în cuantum de 624,75 de lei pentru perioada 30 iunie 2018-30 iunie 2020.

Instanța a obligat-o pe Miruna Pascu să-și plătească restanțele la întreținere

În dosar se menționează că Miruna Pascu nu a contestat datoriile pe care le-a acumulat: „Instanţa reţine că pentru administrarea condominiului situat în Șoseaua Kiseleff, reclamanta a încheiat mai mult convenţii de furnizare a utilităților. Pârâta, deşi nu şi-a însuşit Convenţia de prestări servicii pentru cote de întreţinere nr.399/27.01.2015, redactată de RA-APPS, nu a contestat facturile emise în facturile emise, nefăcând dovada plății.”

ADVERTISEMENT

Pe 18 decembrie 2020, instanța a dat câștig de cauză RA-APPS, astfel că a obligat-o pe pârâta Miruna Pascu la plata sumei de 8.566,17 de lei cu titlu de cote întreţinere calculate pentru perioada mai 2018- mai 2020 şi a dobânzii legale în cuantum de 624,75 de lei pentru perioada 30.06.2018-30.06.2020. De asemenea, Miruna Pascu a fost obligată să achite cheltuielile de judecată în cuantum de 627 de lei. Miruna Pascu nu a formulat apel.

Conform datelor consultate de FANATIK pe site-ul RA-APPS, apartamentul cumpărat de Miruna Pascu în decembrie 2014 are o suprafață utilă de 217,73 metri pătrați, acesta deținând și o boxă, aflată la subsol, cu o suprafață de 10,13 metri pătrați. De asemenea, apartamentului îi corespunde și un teren de 94,83 metri pătrați aflat în curtea imobilului din Kiseleff. Potrivit RA-APPS, acest bunuri imobile au fost achiziționate de Miruna Pascu cu 504.000 euro.

ADVERTISEMENT

În același bloc, RA-APPS a vândut alte apartamente

Achiziția s-a făcut în baza OUG 101/2011, dar legea a intrat în vigoare în urma OUG 15/2013. În acea perioadă, s-a menționat că RA-APPS va scoate la vânzare aproape trei sferturi din imobilele pe care le deține, majoritatea fiind vile și apartamente aflate în zone exclusiviste ale Capitalei, statul intenționând să obțină aproximativ 170 de milioane de euro din aceste tranzacții.

RA-APPS a comunicat că deținea 1100 de imobile, din care intenționa să vândă 733 dintre ele, către chiriașii care locuiau în acele imobile sau către alte persoane care doreau să participe la licitație, prețul fiind stabilit de evaluatori autorizați. În patrimoniul RA-APPS au rămas doar clădirile aflate în litigiu sau cele care sunt sedii de instituţii ori reşedinţe ale foştilor şefi de stat.

În același imobil în care Miruna Pascu a cumpărat apartamentul cu 504.000 euro, s-au mai achiziționat alte patru apartamente, la prețuri apropiate. Astfel, pe lista RA-APPS figurează, la aceeași adresă, apartamente cumpărate cu 457.000 euro, 523.400 euro, 517.200 euro și 394.700 euro. Acesta sunt cele mai scumpe apartamente vândute de RA-APPS din 2013 și până în 2019.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română