Life

Cum a dat un român lovitura în afaceri tocmai în Noua Zeelandă. A plecat din țară cu 450 de dolari în buzunar

Un român a dat lovitura în afaceri în Noua Zeelandă. Avea doar 450 de dolari atunci când a plecat din țară, iar acum câștigă sume mari de bani.
19.12.2023 | 09:07
Cum a dat un roman lovitura in afaceri tocmai in Noua Zeelanda A plecat din tara cu 450 de dolari in buzunar
Un român are o afacere de succes în Noua Zeelandă. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a dat lovitura în afaceri în Noua Zeelandă. Locuiește în această țară de peste 20 de ani și avea doar 450 de dolari când a părăsit România. În prezent, acesta câștigă sume mari de bani.

Cum a dat un român lovitura în afaceri în Noua Zeelandă. Cu ce se ocupă

Un fermier român a reușit să ajungă, cu mult timp în urmă, în Noua Zeelandă, acolo unde se ocupă de propria afacere. Remus Coman crește bovine și se ocupă de 1.800 de vaci, pe o suprafață de 200 de hectare, acolo unde are grijă de animalele altor fermieri.

ADVERTISEMENT

Povestea bărbatului a fost prezentată pe canalul de YouTube HaiHui în doi. Fermierul avea la el doar 450 de dolari atunci când a ajuns în Noua Zeelandă, iar acum se ocupă singur de creșterea animalelor, care constituie principala sa activitate.

Atunci când încă se afla în România, Remus Coman a lucrat la o fermă de porci. A avut, la un moment dat, o mică afacere în apicultură, însă aceasta nu-i aducea suficiente venituri.

ADVERTISEMENT

Astfel, bărbatul a luat decizia de a pleca din țara natală și a ajuns până în Noua Zeelandă. Inițial, a muls vaci mai mulți ani, după care a reușit să-și achiziționeze animalele sale. A ajuns la un efectiv de 1.300 de capete, având și tractoare și angajați, notează agrointel.ro.

După un deceniu, românul a decis să-și vândă toate animalele. A cumpărat apoi 200 de hectare de teren, acolo unde îngrijește vacile altor fermieri. Pentru cele 1.800 de vaci pe care le are de îngrijit, fermierul primește 15 – 40 de dolari.

ADVERTISEMENT

În acest fel, Remus Coman ajunge la o cifră de afaceri de un milion de dolari pe an din creșterea animalelor. Bărbatul se ocupă și cu cultivarea plantelor, însă preferă să angajeze firme care au această specializare.

Românul trăiește o viață liniștită

Fermierul a explicat, în videoclipul de pe YouTube, că duce o viață foarte liniștită în Noua Zeelandă. Cu toate acestea, nu are o muncă tocmai ușoară și este nevoit să meargă și atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile.

ADVERTISEMENT

Deși nu îi place singurătatea, fermierul nu preferă nici viața la oraș, ci pe cea de la țară. Acesta nu are vecini în jurul său, iar în unele zile nu are nimic de făcut.

“Am zile în care mă gândesc ce să mai fac astăzi, că nu am nimic de făcut. De obicei mă duc la pescuit sau îmi iau motocicleta și mă duc la o plimbare pe dealuri sau fac o baie în piscină. Nu îmi place singurătatea, dar nu îmi place viața de la oraș. Nu am vecini, sunt foarte izolat”, a explicat Remus Coman.

ADVERTISEMENT
Tags: