Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cum a fost “curățat” Dragomir de Ponta și Dragnea: “Miza a fost de 129 de milioane de euro!”

Fotbalul românesc a trecut prin schimbări majorie atunci când Dumitru Dragomir a fost înlocuit de Gino Iorgulescu la Liga Profesionistă de Fotbal. Guvernul a avut o implicare directă în alegerile interne.
06.10.2023 | 11:45
Cum a fost curatat Dragomir de Ponta si Dragnea Miza a fost de 129 de milioane de euro
Cum a fost “curățat” Dragomir de Ponta și Dragnea: “Miza a fost de 129 de milioane de euro!”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a condus Liga Profesionistă de Fotbal aproape 20 de ani. Invitatul permanent al emisiunii “Maxprofețiile lui Mitică” a fost înlocuit de către Gino Iorgulescu în urma alegerilor interne. Motivația cluburilor pentru această schimbare a venit de la guvern.

Iorgulescu, șef la LPF cu sprijinul guvernului

“Dragomir avea un salariu care concura cu cel al președintelui SUA. Știu că avea vreo 20 de mii de euro, net. Hai să fim serioși, a băgat un șef la ligă care putea să fie debarcat de către cluburi.

ADVERTISEMENT

Eu vă spun sub cuvânt de onoare că nu am avut nicio influență politică, nimeni nu m-a sunat, nu au fost discuții. Ce pot să vă spun este că Băsesc nu a fost implicat. Cât privește partea cealaltă, e vorba și de Ponta și de Dragnea.

Eu n-am făcut parte și nu mi-a dat niciun partid sau șef de partid să-mi dea vreo dispoziție. Eu am fost liber ca pasărea cerului, fără să stau sub strașina nimănui, mă refer la vreun politician”, a declarat Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Cluburile au primit 129 de milioane de euro de la guvern

Gino Iorgulescu a fost ales ca președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal în 2013. Schimbarea a venit după aproape 20 de ani în care Dumitru Dragomir a condus fotbalul intern. Salariul primit pentru această funcție este un subiect intens discutat, însă suma exactă rămâne una de dezbătut.

“Când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, mă refer la Ponta și Dragnea, ei au convocat o cafea, un spriț, la un restaurant în București, eu nu am participat. Acolo s-a pus problema unui ajutor care să vină în partea lui Gino.

ADVERTISEMENT

Acolo s-a discutat o treabă care s-a respectat. Au aprobat la vremea aceea o facilitate fiscală, o amnistie fiscală de 129 de milioane de euro cluburilor. E normal. Până la urmă, vorbim de lucruri corecte.

Eu n-am fost admiratorul lui Ponta, sau Dragnea, dar au făcut un lucru corect, nu a fost o haiducie. Haiducii erau cei de la fisc care puneau cluburile să plătească șomajul, să plătească pensiile pentru jucători extracomunitari.

ADVERTISEMENT

Cluburile au analizat corect și a venit acea amnistie fiscală. Când s-a discutat acea amnistie fiscală Mitică ce putea să spună. Putea să spună stai, domnule, mai fac eu cu Digi 2-3 săli de evenimente”, a completat Adrian Porumboiu pentru FANATIK.RO.

FANATIK SUPERLIGA este LIVE și EXCLUSIV pe FANATIK.RO. Show-ul se poate vedea în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Cum a ajuns Iorgulescu presedintele LPF

ADVERTISEMENT