Life

Cum a fost îngropat Attila Hunul, unul dintre cei mai mari cuceritori ai istoriei. Soția l-ar fi ucis în noaptea nunții

Attila Hunul, unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie a murit chiar în noapte nunții sale. Avea 58 de ani și se crede că soția l-a ucis.
14.12.2023 | 12:00
Cum a fost ingropat Attila Hunul unul dintre cei mai mari cuceritori ai istoriei Sotia lar fi ucis in noaptea nuntii
Legenda incredibilă a lui Attila Hunul, unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante personaje din istorie, Attila Hunul, nu și-a pierdut viața în bătălie, însă a murit chiar în noapte nunții sale, iar în jurul decesului au fost create mai multe ipoteze.

Cum a murit Attila Hunul

Attila Hunul a fost unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie. A invadat și a devastat jumătatea vestică și cea estică a Imperiului Roman în secolul al V-lea d.Hr., dar a murit în noaptea nunții, la vârsta de 58 de ani.

ADVERTISEMENT

În ciuda curajului și a puterii sale, intriga s-a creat în jurul morții, dar și a locului în care a fost înmormântat. S-au creat mai multe ipoteze, unii spun că a decesul s-a produs din cauze naturale, iar alții că a fost ucis chiar de soția sa, Ildiko.

Subiectul a fost unul intens discutat în secolele care au urmat. Mulți au plecat în căutarea locului în care a fost îngropat Attila Hunul, căci despre acesta se spune că adăpostește multe comori.

ADVERTISEMENT

Attila Hunul este cel care a condus imperiul care se întindea din Germania de astăzi până la Urali și de la Dunăre până la Marea Baltică. Puterea asupra triburilor hune a obținut-o după ce și-a ucis fratele Bleda și a făcut ceva ce nimeni nu a putut, le-a unit pe toate.

În sursele latine, el este cunoscut sub numele de Flagellum Dei, tradus prin Biciul lui Dumnezeu. Chiar dacă a amenințat, niciodată nu a jefuit Roma și Constantinopolul. În schimb, i-a forțat pe împărați să plătească tratate de pace cu sume uriașe de aur.

ADVERTISEMENT

Unde a fost înmormântat

Totuși, nu se cunosc prea multe despre înmormântarea lui Attila Hunul. Istoricul antic Jordanes din secolul al VI-lea, în lucrarea Getica, că liderul hunilor a fost îngropat într-un sicriu cu trei straturi.

Partea interioară ar fi fost făcută din aur, a doua din argint și ultima din fier. Acestea ar fi trebuit să simbolizeze bogăția lui Attila. Pe lângă asta, se spună că a fost îngropat și cu bijuterii și arme.

ADVERTISEMENT

În plus, legenda spune că pentru a fi păstrat secretul locației, toți constructorii mormântului au fost uciși. Oamenii de știință susțin că acesta s-ar putea afla în Marea Câmpie Ungară și chiar că este posibil să fi fost găsit, scrie omofon.com. 

ADVERTISEMENT