Sport

Cum a gândit Gigi Becali campania de transferuri la FCSB: ”Am vrut să-l iau pe el, dar nu e mai bun decât Luis Phelipe”

Gigi Becali a a vorbit despre achizițiile FCSB din această perioadă de mercato și a dezvăluit motivul pentru care a adus doar jucători străini la echipă.
18.01.2024 | 22:35
Cum a gandit Gigi Becali campania de transferuri la FCSB Am vrut sal iau pe el dar nu e mai bun decat Luis Phelipe
Gigi Becali a analizat campania de transferuri. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB i-a achiziționat în această iarnă pe Luis Phelipe (Poli Iași), Baba Alhassan (FC Hermannstadt) și Nana Atawi (Urartu) și speră ca aceste achiziții să readucă titlul de campioană a SuperLigii.

Gigi Becali: ”Nu e mai bun decât Luis Phelipe”

Chiar dacă în trecut își dorea să aducă la FCSB doar jucători români, latifundiarul din Pipera s-a reorientat în această iarnă. Gigi Becali crede că noile achiziții sunt mult mai valoroase decât fotbaliștii români care evoluează în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

”Eu vreau cu români, dar spuneţi-mi un jucător român şi-l cumpăr, măcar de valoarea lui Luis Phelipe, a lui Alhassan, a lui Nana. Nu e niciunul, nici mijlocaşi, interi, atacant, fundaş dreapta, niciunul din România nu e mai bun pe postul ăla. De la alte echipe, nu de la noi. 

Ştefănescu zic că nu e mai bun decât Luis Phelipe. Am vrut să-l iau, dar n-au vrut să-l vândă, dar tot nu e mai bun decât Luis Phelipe, că dacă chiar insistam îl luam. Vă dau 1 milion, dau şi 3 milioane pe un jucător. Acum sunt mult mai bogat decât atunci, dădeam înainte. Nu am dat 3 milioane pe Coman, 2 pe Nedelcu, pe Tănase, 2.2. Nu am ce jucători să iau, nu există.

ADVERTISEMENT

Ajungând în situaţia că n-ai marfă în România preferi să iei străini, ca să poţi câştiga campionatul. Phelipe are 22 de ani, Baba are 23 de ani, Antwi are 22. Am mers şi pe ajutorul de la Dumnezeu. De 7-8-10 milioane de euro pot fi, că sunt tineri”, a declarat Gigi Becali la Orange Sport.

Gigi Becali: ”Eu am insitat pentru Luis Phelipe”

Luis Phelipe a ajuns în această iarnă la FCSB și a lăsat o impresie bună la primul meci în tricoul vicecampioanei României. Brazilianul adus de la Poli Iași a marcat primul gol al partidei cu LASK Linz, scor 3-1, singurul amical pe care ”roș-albaștrii” și l-au programat în stagiul de pregătire efectuat în această iarnă în Antalya.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu este impresionat de jucătorul brazilian și așteaptă ca acesta să evolueze în primele meciuri oficiale la FCSB pentru a-și forma o părere.

”Aşa îmi spun acum de la antrenament. Ei toţi îl vedeau pe Phelipe mingicar, dar eu am insistat pentru el. Acum îl văd la antrenament şi nu le vine să creadă ce face cu mingea. Aşa am făcut cu mulţi. O să-l văd la meci şi o să spun. Mi-e ruşine? Dacă nu funcţionează, e posibil să le dau bani să plece”, a mai adăugat Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, încântat de achizițiile FCSB-ului

Jocul bun al brazilianului Luis Phelipe din amicalul cu LASK Linz a fost remarcat și de Florinel Coman, care speră ca noile achiziții să o ajute pe FCSB să câștige titlul în actualul sezon.

”Luis Phelipe a și marcat, ne bucurăm, Baba Alhassan a jucat și el foarte bune. Sunt două transferuri reușite, vor aduce plusul de care avem nevoie”, a spus Florinel Coman.

ADVERTISEMENT