Sport

FCSB – LASK Linz 3-1, într-un amical în Antalya. ”Roș-albaștrii”, victorie impresionantă

FCSB au avut programat în cantonamentul din Antalya un singur meci amical împotriva austriecilor de la LASK Linz, pe care l-au câștigat într-o manieră clară.
14.01.2024 | 11:41
FCSB  LASK Linz 31 intrun amical in Antalya Rosalbastrii victorie impresionanta
Jucătorii de la FCSB îl felicită pe Luis Phelipe pentru golul marcat în amicalul cu LASK Linz. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
14-01-2024
07:44

FCSB - LASK Linz 3-1 (Luis Phelipe 21, Fl. Coman 64, Miculescu 75 / Ljubicic 70)

Vezi aici meciul în direct

Final de meci – FCSB învinge LASK Linz, scor 3-1, în singurul meci amical pe care și l-a programat în cantonamentul din Antalya.

Min. 87 – Paradă excelentă a lui Andrei Vlad. Blochează în 6 metri din poziție unu contra unu.

Min. 85 – Puștii Toma, Popa și Laszlo intră și ei pe teren, astfel că Charalambous a folosit toți jucătorii avuți la dispoziție.

Min. 75 – GOOOL FCSB!!! Ngezana recuperează la mijlocul terenului, îi pasează în bandă lui Miculescu. Acesta intră cu mingea în centru și marchează cu un șut puternic la colțul scurt.

Min. 70 – GOOOL LASK Linz!!! Austriecii reduc din diferență după un șut excelent al lui Ljubicic la colțul lung de la aproximativ 14 metri.

Min. 68 – Panțîru și Pandele îi înlocuiesc pe Radunovic și Șut. Banderola a ajuns la Ovidiu Popescu, al cincilea căpitan al zilei.

Min. 64 – GOOOL FCSB!!! Florinel Coman intră excelent în centru și înscrie cu un șut la colțul lung.

Min. 62 – Luis Phelipe este înlocuit cu Ovidiu Popescu.

Min. 57 – Olaru este înlocuit de Radaslavescu, iar banderola ajunge pe brațul lui Șut, care devine al patrulea căpitan al ”roș-albaștrilor” în acest joc.

FCSB Lask Linz

Min. 46 – Elias Charalambous a făcut 5 schimbări la pauză. Au intrat Vlad, Pantea, Lixandru, Coman și Miculescu, înlocuindu-i pe Târnovanu, Crețu, Alhassan, Tavi Popescu și Compagno. Echipa în partea secundă arată astfel: Vlad – Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru – Luis Phelipe, Miculescu, Fl. Coman.

FCSB Lask Linz

Min. 45 – Prima repriză se încheie cu avantaj minim pentru FCSB după reușita lui Luis Phelipe. La meci asistă și staff-ul echipei naționale a României.

FCSB Lask Linz

Min. 44 – Vali Crețu scoate excelent o minge aproape de pe linia porții.

Min. 32 – După ce banderola de căpitan a stat aproximativ 15 minute la noii veniți Baba Alhassan și Luis Phelipe, pentru încurajare, aceasta a revenit pe brațul lui Darius Olaru.

Min.21 – GOOOL FCSB!!! Debut cu gol pentru Luis Phelipe. Fază excelentă construită de FCSB. Brazilianul șutează pe jos la colțul scurt din interiorul careului.

Min. 14 – Banderola de căpitan a ajuns pe brațul nou venitului Luis Phelipe.

FCSB Lask Linz

Min. 9 – Șut superb al lui Adrian Șut din afara careului, respins cu greu de portarul lui Linz în corner.

Min. 5 – Conflict în startul partidei după o intrare tare a lui Ngezana. Un jucător advers a fost scos în afara terenului de intervenția sud-africanului și s-a lovit de un coș de gunoi.

FCSB Lask Linz

Start de meci!

  • FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Olaru, Alhassan, Șut – Luis Phelipe, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Fl. Coman, Miculescu, Lixandru, Pandele, Toma, Ov. Popescu, Laszlo, Pantea, Radaslavescu, Popa. Antrenor: Elias Charalambous.
  • LASK Linz: Lawal – Ziereis, Zulj, Berisha, Andrade, Usor, Jovicic, Pintor, Stojkovic, Horvath, Lucknender. Rezerve: Siebenhandl, Jungwirth, Steinbauer, Bello, Taovierov, Ljubicic, Kone, Ba, Goiginger, Flecker, Peric, Eisschill. Antrenor: Thomas Sageder.

FCSB dispută primul și singurul meci din cantonamentul din Antalya de la Gloria Sports Center. Jucătorii lui Elias Charalambous vor juca împotriva unei echipe care a evoluat în grupele UEFA Europa League.

FCSB – LASK Linz, primul meci din 2024 pentru jucătorii lui Elias Charalambous

FCSB va juca la ora 10:00 singurul meci amical programat în cantonamentul din Antalya de la Belek. Liderul din SuperLiga întâlnește pe LASK Linz, iar meciul va fi transmis în direct pe contul oficial de Facebook și YouTube al clubului.

ADVERTISEMENT

Austriecii au încheiat sezonul trecut pe locul al treilea în campionat, iar în acest sezon LASK Linz s-a calificat în grupele Europa League. Au încheiat pe ultimul loc, însă au avut adversari pe măsură: Liverpool, Toulouse și Royale Union SG.

După 17 etape, LASK Linz e pe locul trei în clasament, la șapte puncte de liderul Salzburg cu 39 de puncte. Austriecii au un lot evaluat la 29,15 milioane de euro conform Transfermarkt, în timp ce echipa FCSB-ului valorează 33,68 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine cotat jucător al lui LASK Linz este atacantul croat Marin Ljubicic în vârstă de 21 de ani: 2,5 milioane de euro, în timp ce la FCSB fotbalistul cu cea mai mare cotă este Darius Olaru (6,5 milioane de euro).

FCSB îi va debuta pe Luis Phelipe și Baba Alhassan

FCSB își va pune la treabă și noile achiziții, Luis Phelipe și Baba Alhassan au șanse mari să fie pe teren în acest meci de pregătire. Rămâne de văzut dacă vor fi trimiși pe teren din primul minut sau vor intra pe parcurs.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana României a anunțat cel de-al treilea transfer al iernii, dezvăluit de FANATIK. Fundașul dreapta Nana Antwi are șanse foarte mici să ajungî în Antalya până la finalul stagiului de pregătire pe data de 21 ianuarie. Formalitățile privind viza și celelalte documente vor mai dura câteva zile.

Echipa lui Gigi Becali revine la București chiar cu o zi înainte de reluarea campionatului. Luni, 22 ianuarie, FCSB va juca pe Arena Națională împotriva celor de la UTA.

ADVERTISEMENT

Lotul deplasat de FCSB în cantonamentul din Antalya

Portari: Târnovanu, Vlad, Udrea
Fundași: Crețu, Panțîru, Dawa, Haruț, Pantea, Radunovic
Mijlocași: Șut, Oct. Popescu, Lixandru, Pandele, Toma, Ov. Popescu, Olaru, Radaslavescu, Laszlo, Popa, Alhassan
Atacanți: Coman, Compagno, Miculescu, Băluță, Luis Phelipe.

FCSB are parte de o bază de pregătire de cinci stele în Turcia, iar FANATIK a fost prezent la antrenamentele FCSB-ului, unde Thomas Neubert i-a pus la treabă pe jucători, care au lucrat însă foarte mult și cu mingea.

  • 8-21 ianuarie e perioada în care FCSB efectuează stagiul de pregătire de la Belek (Turcia)
ADVERTISEMENT
1,50 este cota BETANO pentru „1 solist” la FCSB - UTA Arad