News

Cum a inaugurat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, o grădiniță fără acreditare: “N-avem personal, n-avem nimic”

05.08.2020 | 16:09
Gabriel Mutu, tur de forță în fața presei la inaugurarea grădiniței. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a inaugurat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, o grădiniță fără acreditare! Astfel, într-o grabă teribilă și într-o continuă luptă pentru capital de imagine în preajma alegerilor, edilul nu a mai stat o clipă pe gânduri.

A mers direct în parcul pe care l-a botezat Marin Preda, în cartierul Giulești, în curtea liceului cu același nume de scriitor, acolo unde pe un fost teren de handbal s-a ridicat o nouă grădiniță.

ADVERTISEMENT

Și de construit, într-adevăr, clădirea este, sălile sunt gata, șantierul uriaș de altădată a devenit istorie, doar că există o singură problemă.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 a inaugurat o grădiniță fără autorizație!

Unitatea nu are acreditare, nu are personal și, deocamdată, cei care se ocupă de așa ceva ridică din umeri. Lucrul acesta nu l-a interesat prea mult pe edilul de sector.

ADVERTISEMENT

Gabriel Mutu a venit însoțit de întreaga echipă de consilieri, dar și de reprezentanții presei. Primarul s-a pus pe interviuri și a explicat că unitatea de învățământ pentru preșcolari este cea mai modernă din țară.

Pe hârtie, aceasta are o capacitate de 240 de locuri, fiind dotată cu cea mai nouă tehnologie de educație pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și vine ca o mană cerească pentru părinții din cartier care purtau adevărate războaie în fiecare toamnă pentru înscrierea copiilor.

ADVERTISEMENT

„Avem aici o bucătătrie modernă, spălătorie, o mică sală de festivități pentru activitățile culturale care se derulează în cadrul grădiniței, avem și o mică sală de sport pentru copii, dar cel mai important aspect este acela că spațiul pe care îl avem alocat pentru grupe este extrem de generos, astfel încât confortul copiilor să fie cât mai ridicat.

Fiecare clasă este dotată cu sistem de climatizare propriu, cu sistem audio-video și videoproiector pentru derularea activităților educaționale și, mai mult de atât, fiecare grupă dispune de un dormitor propriu pentru somnul de după-amiază al copiilor.

ADVERTISEMENT

Recomand părinților să facă cereri de înscriere, astfel încât, odată cu începerea noului an școlar, copiii să beneficieze de serviciile acestei noi unități de învățământ”, a declarat la inaugurarea grădiniței Albina, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Ce a uitat edilul să transmită este că grădinița nu poate face înscrieri dintr-un motiv cât se poate de simplu. Deocamdată nu este acreditată, nu are nici măcar un angajat și nici nu se știe când se vor întâmpla toate lucrurile acestea.

„Trebuie întâi acreditată și abia după aceea vor începe înscrieri și angajări. Momentan, tot ceea ce pot să vă spun este că nu știm nimic. Poate pe finalul lunii august să avem alte informații. Au inaugurat-o, dar eu ce să vă spun?

Au inaugurat-o înainte să fie angajați oameni sau să poată avea loc înscrieri. Noi nu putem să facem înscrieri până nu sunt toate actele gata. Probabil că o să fie gata anul acesta, dar nu pot să vă spun o dată exactă. Acum n-avem personal, n-avem nimic”, a spus reprezentanta liceului Marin Preda pentru FANATIK.

„O bătaie de joc, asta s-a întâmplat! Au venit aici, au făcut poze, alergau ziariștii ca bezmeticii, am citit vreo 10 materiale despre minunea făcută de primar. Și am lăsat doi copii cu bunicii ca să vin repede, să mă asigur că prind loc.

Că doar așa ne-a zis domnul primar, să venim să ne înscriem copiii. S-au săturat și femeile astea de la liceu de noi. De azi dimineața spun același lucru, că nu se fac înscrieri și că nu au acreditare. Dar noi inaugurăm”, a spus Ramona Fechete, o mamă pe care reporterii FANATIK au întâlnit-o chiar în curtea grădiniței.

ADVERTISEMENT