News

Cum a intrat un BMW într-un restaurant de la intrarea în Cluj-Napoca. Șoferul de 19 ani a adormit la volan

Cum a intrat un BMW într-un restaurant de la intrarea în Cluj-Napoca. Șoferul de 19 ani a adormit la volan și a fost aproape să producă o adevărată tragedie.
21.05.2023 | 15:01
Cum a intrat un BMW intrun restaurant de la intrarea in ClujNapoca Soferul de 19 ani a adormit la volan
Cum a intrat un BMW într-un restaurant. Foto: ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Cum a intrat un BMW într-un restaurant de la intrarea în Cluj-Napoca. Șoferul de 19 ani a adormit la volan și a fost aproape să producă o adevărată tragedie. Autoturismul a intrat în restaurant la ora 4 dimineața, moment în care în mașină se aflau 4 persoane, însă în restaurant nu era nimeni.

Cum a intrat un BMW într-un restaurant de la intrarea în Cluj-Napoca

Conform IPJ Cluj, la volanul autoturismului era un tânăr de 19 ani din județul Maramureș, care circula dinspre Gherla spre Cluj-Napoca, însă la kilometru 17+847 metri a părăsit partea carosabilă ”intrând în coliziune cu un imobil din proximitatea drumului, respectiv un restaurant în care nu se aflau persoane în acel moment”.

ADVERTISEMENT

ISU Cluj anunță că doi dintre pasagerii mașinii au ajuns la spital, în timp ce conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Patronii restaurantului au reușit să scoată autoturismul din clădire în jurul orei 8:00, fiind nevoie de un buldoexcavator la locul accidentului.

Conform Știri de Cluj, polițiștii anunță că șoferul a adormit la volan și a ieșit de pe drum, intrând în restaurant, prin vitrină. ”A adormit la volan. Bine că nu a fost nimeni în interior, pentru că a intrat direct în locul, distrugând mesele și colțarele”, a explicat un martor. La fața locului a fost nevoie de intervenția unei autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii aprilie, un minor în vârstă de 16 ani intrase cu mașina într-o casă de pe marginea drumului în Dâmbovița, lucru anunțat de reprezentanții IPJ Dâmbovița. ”La data de 1 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe raza localităţii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că un autoturism, condus de o persoană de 16 ani, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu (imobilul unei – n.r.) societăţi comerciale”, a completat IPJ Dâmboviţa.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma impactului, însă polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. O situație mult mai gravă a fost înregistrată în urmă cu o lună în comuna Chirpăr, din județul Sibiu, unde un alt tânăr a scăpat controlul autoturismului și a intrat într-o casă.

ADVERTISEMENT

În această situație se pare că șoferul conducea cu o viteză foarte mare, a scăpat controlul mașinii și s-a trezit în zidul unei case. Pentru că autoturismul avea sursă de combustibil gaz petrolier lichefiat, mașina a luat foc, iar flăcările au cuprins rapid locuința. Potrivit ISU, la fața locului au ajuns pompierii care au reușit să salveze casa oamenilor.

”Intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea incendiului astfel, casa a fost salvată. Cu toate acestea, incendiul a afectat acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 5 mp, peretele și o canapea din interiorul locuinței. Autoturismul a ars în totalitate”, transmiteau în acel moment reprezentanții ISU Sibiu. Din fericire nu au fost înregistrate nici atunci victime.

ADVERTISEMENT