Life

Cum a murit fratele vitreg al lui Ștefan Bănică Jr. Alexandra Velniciuc, martoră la tragedie: “S-a auzit o bubuitură”

Cum a murit Alexandru, fratele vitreg al lui Ștefan Bănică Jr. Actrița Alexandra Velniciuc a fost martoră la evenimentul tragic.
12.08.2023 | 15:57
Cum a murit fratele vitreg al lui Stefan Banica Jr Alexandra Velniciuc martora la tragedie Sa auzit o bubuitura
Alexandra Velniciuc, martoră la moartea fratelui vitreg al lui Ștefan Bănică Jr. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fratele vitreg al lui Ștefan Bănică Jr., Alexandru, a murit la o vârstă fragedă. O trgaedie i-a curmat viața, iar Alexandra Velniciuc a fost martoră la eveniment.

Cum a murit fratele vitreg al lui Ștefan Bănică Jr.. Alexandra Velniciuc, declarații despre evenimentul tragic

Puțini știu că Ștefan Bănică Jr. a avut un frate vitreg, Alexandru Silviu, care s-a stins din viață brusc, la doar 25 de ani. Era băiatul lui Ștefan Bănică Senior, din cea de-a doua căsnicie, cu Irina, o creatoare de modă, care a murit în 1985.

ADVERTISEMENT

Deși între Ștefan Bănică Jr. și fratele său vitreg era o diferență de vârstă de 8 ani și nu aveau aceeași mamă, cei doi aveau o relație foarte bună. În 2001, cântărețul și actorul a avut parte de o mare suferință.

Alexandru Bănică a murit în urma unui accident rutier, care a fost provocat chiar de cel mai bun prieten. Accidentul a avut loc pe Strada Matei Voievod, în Sectorul 3 din București.

ADVERTISEMENT

Prietenul lui Alexandru avea o viteză foarte mare, motiv pentru care a pierdut controlul autoturismului. Mașina s-a lovit puternic de un stâlp de beton, care susținea firele electrice, iar fratele lui Ștefan Bănică a ajuns în stare gravă la spital, unde și-a pierdut viața după câteva zile.

La momentul respectiv, nu doar Ștefan Bănică Jr. a suferit foarte mult, ci și actrița Alexandra Velniciuc, care a copilărit alături de el. Tragedia a avut loc în fața Facultății de Teatru, iar actrița era în sala de curs atunci. Inițial, aceasta nu a știut cine a fost în mașină.

ADVERTISEMENT

“Eu am copilărit cu Alexandru, cu fratele lui Ștefan Bănică Jr. Am avut o copilărie frumoasă, la Cumpătu ne întâlneam. Și întâmplarea a făcut ca Alexandru să plece din lumea asta în fața Facultății de Teatru!

Eu eram în sala de curs. S-a auzit o bubuitură cumplită, am ieșit și am văzut un accident, nu știam cine, ce și cum… Aia a fost”, a declarat Alexandra Velniciuc pentru Libertatea, acum ceva timp.

ADVERTISEMENT

Ștefan Bănică Jr. și-a numit fiul Alexandru

Ștefan Bănică Jr. este foarte discret atunci când vine vorba despre viața personală, despre care vorbește destul de rar. În 2019, artistul a devenit tată din nou, după ce s-a născut fiul său și al Laviniei Pârva, Alexandru.

Din moment ce fratele său vitreg decedat avea același prenume, mulți s-au gândit că acesta este motivul pentru care și-a numit fiul cel mic la fel.

“Sunt fericit pentru că a venit pe lume fiul meu cel mai mic, haios și sănătos, Alexandru Bănică. Eu și soția mea vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi în această perioadă, pentru faptul că ne-ați respectat intimitatea și pentru toate mesajele frumoase”, spunea cântărețul în 2019, după nașterea băiețelului.

ADVERTISEMENT