News

Cum a reușit iubita lui Sorin Oprescu să rămână în vila de 400.000 de euro: ”Nu putem evacua o persoană grav bolnavă”

Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, mai rămâne câteva luni în imobilul care face obiectul unei confiscări extinse, în dosarul fostului primar.
12.12.2023 | 09:33
Cum a reusit iubita lui Sorin Oprescu sa ramana in vila de 400000 de euro Nu putem evacua o persoana grav bolnava
Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu, încearcă să-și salveze casa pe care procurorii DNA spun că a fost cumpărată din banii obținuți de fostul primar prin șpagă / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

În timp ce Sorin Oprescu se relaxează în Grecia, iubita fostului primar se luptă din răsputeri să scape de executarea silită din dosarul șpăgii fostului primar.

ANAF are decizie de evacuare pentru vila din Primăverii

În urmă cu un an, ANAF a câștigat procesul pentru evacuarea Adrianei Nica din vila de 400.000 de euro pe care o deține în cartierul Primăverii. Imobilul a fost sechestrat, în dosarul șpăgii lui Sorin Oprescu, iar la finalul procesului, judecătorii au decis să fie supus confiscării extinse, pe motiv că a fost acesta ar fi fost cumpărat din banii obținuți ilegal.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost întocmit un dosar de executare, pe care Adriana Nica l-a contestat din nou. În aceeași zi, pe 27 noiembrie 2023, ea a înaintat la Judecătoria sectorului 1 două acțiuni civile: una de ”contestație la executare”, iar cealaltă de suspendare provizorie a dosarului de executare. Iubita lui Sorin Oprescu a chemat în fața instanței atât Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) – Direcția Executări Silite Cazuri Speciale, cât și un executor judecătoresc.

Cererea de suspendare provizorie s-a judecat în regim de urgență, iar instanța a decis admiterea cererii formulate de Adriana Nica. Hotărârea va rămâne valabilă până la soluționarea primei contestații.

ADVERTISEMENT

Judecătorul care a admis cererea Adrianei Nica: ”Suspendarea executării este necesară”

În încheierea de ședință, consultată de FANATIK, judecătorul și-a motivat decizia prin faptul că nu poate dispune evacuarea pe timp de iarnă a unei persoane grav bolnave.

”Deliberând asupra cererii de suspendare provizorie a executării silite, constată că aceasta este întemeiată, având în vedere faptul că s-a probat că măsura suspendării este necesară pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, existând motive temeinice, data fiind iminenţa probabilei evacuări a unei persoane grav bolnave în perioada de iarnă”, a notat judecătorul. Hotărârea nu are drept de apel.

ADVERTISEMENT

În textul citat nu se face referire la identitatea persoanei care nu poate fi evacuată din cauza problemelor de sănătate.

Evacuarea persoanelor vulnerabile, interzisă pe durata iernii

ANAF ar fi vrut s-o evacueze pe Adriana Nica din vila din cartierul Primăverii înainte de data de 1 decembrie. Potrivit legislației în vigoare, evacuarea silită din imobilele unde locuiesc una sau mai multe persoane (membri de familie), nu poate fi făcută în perioada iernii (în intervalul 1 decembrie – 1 martie).

ADVERTISEMENT

Codul civil are în vedere, în acest caz, principiul protecției persoanei care nu are un alt imobil în care să locuiască, indiferent dacă aceasta este proprietar sau locuiește cu sau fără forme legale în respectivul imobil. Contestatarul trebuie să facă dovada că locuiește în respectivul imobil, pentru a se bucura de acest tip de protecție.

Potrivit informațiilor FANATIK, ANAF a notificat-o pe iubita lui Sorin Oprescu încă din luna iulie 2022, că trebuie să elibereze imobilul din cartierul Primăverii. La vremea respectivă, femeia nu a dat curs solicitărilor, așa că a fost nevoie de încă o acțiune în instanță, prin care să fie dispusă evacuarea.

Iubita lui Sorin Oprescu susține că poate dovedi proveniența banilor

Adriana Nica a depus și ea mai multe contestații, prin care a încercat să-i convingă pe judecători că vila în care locuiește nu are legătură cu banii din dosarul lui Sorin Oprescu.

Nica nu a avut calitate de inculpat în respectivul dosar, ci doar ca martor. Ea s-a plâns că nici măcar nu a fost audiată de instanță, singurele declarații fiind consemnate în dosarul de urmărire penală, în fața procurorilor DNA.

Femeia a încercat să-i convingă pe magistrați că vila din Primăverii a fost achiziționată cu bani proveniți din împrumuturi de la persoane fizice și credite bancare, prezentând inclusiv contracte notariale, însă judecătorii au refuzat să-i admită argumentele. Aceștia au luat în calcul doar varianta procurorilor, care au scris în referat că ”doamna Nica Adriana a plătit restul de preț al imobilului cu banii primiți de la domnul Sorin Oprescu”.

ADVERTISEMENT