Sport

Karim Benzema a răsturnat cotele la “Balonul de Aur”. În decembrie era sub Messi și Ronaldo, acum s-a dat verdict: “Scrieți deja numele lui pe trofeu!”

Karim Benzema este cu un pas pe Balonul de Aur după o nouă prestație stelară în Champions League: hat-trick în Chelsea - Real Madrid 1-3. De fapt, Rio Ferdinand e convins că francezul are deja trofeul adjudecat.
07.04.2022 | 10:48
Karim Benzema a rasturnat cotele la Balonul de Aur In decembrie era sub Messi si Ronaldo acum sa dat verdict Scrieti deja numele lui pe trofeu
Karim Benzema a devenit favorit la câștigarea "Balonului de Aur". Care sunt cotele oferite de bookmakeri. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a bifat al doilea meci consecutiv cu hat-trick în Liga Campionilor, în Chelsea – Real Madrid 1-3, după ce o reușise și contra lui PSG. Francezul a devenit astfel mare favorit pentru a câștiga în premieră “Balonul de Aur”, la 34 de ani.

Rio Ferdinand îl vede pe Karim Benzema ca mare favorit în cursa pentru “Balonul de Aur”. Ce spune despre forma francezului

“Suntem pe finalul sezonului, iar omul continuă să marcheze gol după gol. Este liderul echipei și în campionat, unde Real Madrid are un avans de 12 puncte. A ieșit din umbra lui Cristiano Ronaldo, iar acum este un adevărat talisman. A fost umil, și-a așteptat șansa, iar când aceasta a venit a profitat la maximum. Este cel mai bun număr 9 din lume în acest moment.

ADVERTISEMENT

În plus, mai face și treabă de play-maker, în ciuda faptului că are deja 37 de goluri marcate. Puteți să scrieți deja numele lui pe trofeu. M-aș mira ca lucrurile să fie altfel. Acest om face diferența. Este o mașină de goluri și a bifat o nouă prestație de masterclass”, a declarat Rio Ferdinand după Chelsea – Real Madrid 1-3, partidă decisă de un hat-trick marcat de Karim Benzema.

Atacantul francez este văzut acum ca mare favorit la Balonul de Aur, dar nimeni nu îi dădea vreo șansă în urmă cu doar câteva luni. Era cotat abia cu șansa a opta la trofeu, iar presa internațională anunța că Real Madrid vrea să îl vândă pentru a-i face loc lui Haaland și pentru a strânge banii necesari pentru norvegian.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2021, Karim Benzema era doar al optulea favorit la câștigarea “Balonului de Aur”. Messi și Ronaldo erau peste el!

În finalul anului 2021, Karim Benzema primea cotă 16,00 pentru a câștiga “Balonul de Aur”. Bookmakerii nu aveau deloc încredere în francez. La vremea respectivă, Robert Lewandowski și Mo Salah erau marii favoriți pentru a câștiga prestigiosul trofeu oferit de France Football.

Ba mai mult, Leo Messi și Cristiano Ronaldo erau plasați cu șanse mult mai mari decât Benzema. Între timp, oamenii care au dominat fotbalul vreme de mai bine de zece ani au ieșit din cursă.

ADVERTISEMENT

Cotele la Balonul de Aur în decembrie 2021

  • Robert Lewandowski 5,00
  • Mohamed Salah 5,00
  • Leo Messi 7,00
  • Kylian Mbappe 8,00
  • Cristiano Ronaldo 8,00
  • Kevin De Bruyne 8,00
  • Erling Haaland 12,00
  • Karim Benzema 16,00

Karim Benzema a dat peste cap toate cotele oferite de bookmakeri și este pe cale să aducă un profit foarte bun în buzunarele celor care au avut încredere în el încă din finalul anului trecut. Primul moment în care cotele s-au schimbat foarte mult a fost după acel hat-trick de excepție pe care Benzema l-a reușit în returul cu PSG. Francezul devenea al treilea favorit, în vreme ce jucători ca Messi, Mbappe, Ronaldo și Haaland ieșeau din calcule, după ce echipele lor au fost eliminate.

ADVERTISEMENT

Cotele la “Balonul de Aur” după optimile Ligii Campionilor și hat-trick-ul lui Benzema din Real Madrid – PSG 3-1

  • Robert Lewandowski 2,50
  • Mo Salah 4,50
  • Karim Benzema 7,00
  • Kevin De Bruyne 12,00
  • Kylian Mbappe 16,00

Un hat-trick contra lui PSG nu a fost suficient pentru a-l aduce pe Karim Benzema în fruntea listei pentru “Balonul de Aur”, dar francezul și-a continuat asaltul pentru supremație. Iar după un nou hat-trick în Champions Leauge, de această dată pe Stamford Bridge cu Chelsea, Benzema l-a convins pe Rio Ferdinand. Bookmakerii rămân deschiși la lupta dintre el și Lewandowski, dar nu îl scot din calcule pe Salah.

  • Robert Lewandowski 3,00
  • Karim Benzema 3,00
  • Mo Salah 5,50
  • Kevin De Bruyne 12,00

11… goluri a marcat Karim Benzema în acest sezon de Champions League. 6 dintre ele în fazele eliminatorii. Lewandowski are 12, dar doar 3 în fazele eliminatorii.

25…. de milioane de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, 34 de ani, conform Transfermarkt.de. 60 de milioane de euro a fost cea mai mare cotă a francezului, în urmă cu 5 ani

ADVERTISEMENT