News

Cum a reușit o româncă să fure bani de la mai multe bănci din SUA. Metoda ingenioasă folosită

O româncă de doar 28 de ani din SUA a pus pe jar poliția cu o metodă ingenioasă prin care a reușit să fure bani de la mai multe bănci. Cum a fost prinsă.
26.10.2023 | 19:31
Cum a reusit o romanca sa fure bani de la mai multe banci din SUA Metoda ingenioasa folosita
Româncă de 28 de ani, arestată în SUA după ce a furat bani de la mai multe bănci. Cum acționa. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La nici 30 de ani împliniți, o româncă din SUA a reușit să fure bani de la multe bănci. A pus în aplicare o metodă care i-a luat prin surprindere până și pe anchetatorii americani.

Româncă de 28 de ani, arestată în SUA după ce a furat bani de la mai multe bănci. Cum acționa

Iazmina Rostas (28 de ani), despre care autoritățile judiciare de peste ocean susțin că este o amenințare pentru securitatea națională și membră a unui grup infracțional organizat transnațional, a fost arestată pe data de 11 octombrie la o sucursală a First National Bank of Omaha (FNBO) din orașul Greeley.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de poliția americană, reiese că tânăra folosea o metodă numită ”short-changing”. Mai exact, aceasta voia să schimbe bancnote mai mari cu bancnote mai mici, apoi lua ambele teancuri de numerar pentru a-și dubla banii, notează greeleytribune.com.

De-a lungul ultimelor luni, aceasta a dat mai multe lovituri băncilor americane. Cel mai recent furt este cel de 2.300 de dolari de la o sucursală FNBO din Cheyenne, pe 10 octombrie. Tot atunci, ea a mai avut o tentativă de jaf la o altă filială FNBO din Wellington.

ADVERTISEMENT

Metoda ingenioasă avea să se dovedească și cea ”sinucigașă” pentru româncă. Totul s-a întâmplat la o sucursală a First National Bank of Omaha (FNBO) din orașul Greeley (Nebraska, SUA).

Ei bine, obișnuita tactică “short-changing” nu i-a mai mers, ba mai mult, s-a întors împotriva ei. Angajații băncii erau deja avertizați de o notă internă cu privire la tactica şi semnalmentele româncei.

ADVERTISEMENT

Iazmina a încercat să schimbe 3.900 de dolari în bancnote de 100 de dolari. Conștient de situația cu care se confruntă, casierul i-a spus că banii trebuie să fie numărați în spatele tejghelei și a preluat cutia de bancnote de 100 de dolari.

În acel moment, Rostas a arătat o vizibilă stare de nemulțumire și a cerut banii înapoi, dorind să plece din sucursală. Era prea târziu, întrucât poliția era deja anunțată de prezența infractoarei în unitate.

ADVERTISEMENT

Cum și-a scuzat româncă gestul

Când i-a văzut pe agenți, Rostas a încercat să iasă în grabă, însă a fost prinsă. Când oamenii legii i-au explicat motivul reținerii, ea a spus că va returna banii dacă i se permite să plece, conform declarațiilor din mandatul de arestare.

De asemenea, românca a negat intenția de a comite vreun jaf. A dat vina pe casier, despre care a spus că a făcut o eroare și ea a profitat doar de această situație.

În momentul în care românca era identificată, poliția a primit o alertă de la FBI, care o identifică pe Rostas ca o amenințare la adresa securității naționale americane. Se pare că aceasta este și membră activă a unei grupări infracționale organizate la nivel transnațional. Conform sursei citate, agenții de poliție au constatat că pașaportul Iazminei avea ștampile din România și Mexic pentru anul 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: