News

Cum a reușit un român să-și scadă rata la bancă. Plătește cu 650 de lei mai puțin: „Un truc perfect legal. L-am descoperit din greșeală”

Un român a reușit să-și scadă rata la bancă printr-o metodă descoperită „din greșeală”. La ora actuală, plătește cu 650 de lei mai puțin.
06.03.2024 | 22:27
Cum a reusit un roman sasi scada rata la banca Plateste cu 650 de lei mai putin Un truc perfect legal Lam descoperit din greseala
Cum a reușit un român să-și scadă rata la bancă. Foto Pinterest
ADVERTISEMENT

Un român a reușit să-și scadă rata la bancă cu 650 de lei, după ce a descoperit un truc „perfect legal”. Uimit de oferta pe care a primit-o din partea băncii, a decis să își facă povestea cunoscută, prin intermediul consultantului său financiar.

A reușit să-și scadă rata la bancă. Plătește cu 650 de lei mai puțin

Scumpirile la taxe, impozite și la alimente afectează cetățenii din toată țara. Prin urmare, românii caută soluții să facă economii. De exemplu, cei care au rate la bănci vor să găsească metode prin care să își scadă dobânda.

ADVERTISEMENT

Un consultant financiar a dezvăluit cum a reușit unul dintre clienți să își reducă rata la banca. Vorbim de o sumă considerabilă. Victor Apetrei spune că, de fapt, metoda a fost găsită „din greșeală”, deoarece clientul său voia, inițial, să solicite o refinanțare.

„Dacă ai credit la bancă, uite aici un truc perfect legal, prin care să-și scazi imediat dobânda. Am descoperit treaba asta din greșeală, împreună cu un client de-al meu, căruia îi făceam o cerere de refinanțare, asta pentru că dobânda pe care o plătea la banca lui actuală era mult peste media pieței”, a scris consultantul financiar pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Consultantul financiar, Victor Apetrei, l-a ajutat pe acesta să își facă cererea de refinanțare. A reușit să găsească o ofertă mult mai bună, la o altă instituție financiară. A doua bancă îi scădea rata lunară cu 650 de lei, pentru aceeași perioadă de credit.

„Băncile au foame foarte mare în perioada asta”

„Îl ajuta, practic, să plătească mult mai puțini bani până la finalul creditului”, a adăugat Victor Apetrei. Ceea ce a urmat a fost complet neașteptat atât pentru consultantul financiar, cât și pentru clientul său. Banca la care românul avea creditul a fost informată că i s-a prezentat o ofertă mult mai bună.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, reprezentanții instituției financiare l-au contactat telefonic și au înaintat o contraofertă, care i-a redus ratele tot cu 650 de lei pe lună, la fel ca banca competitoare. Bărbatul a acceptat, fără să mai fie nevoit să se mute la cealaltă instituție.

„Nu a fost nevoit să suporte din nou costurile de dosar sau să treacă prin birocrația semnării multiplelor acte. Practic, a obținut aceeași dobândă, la fel de avantajoasă. Fără a fi nevoie să migreze între bănci, pur și simplu pentru că și-a exprimat dorința de a părăsi instituția actuală. Și la finalul zilei, rata sa s-a redus cu 650 de lei. (…)

ADVERTISEMENT

Băncile au foame foarte mare în perioada asta și încearcă să capete fiecare cât mai mult din cota de piață a clienților pe credite”, a adăugat consultantul financiar, Victor Apetrei.

ADVERTISEMENT
Tags: