Life

Cum afli ce viteză ai la routerul Wi-Fi. Trucul prin care poți rezolva problemele cu internetul

Tu știi cum poți afla ce viteză ai la routerul Wi-Fi? Trucul de mai jos te va ajuta să rezolvi mai multe probleme cu internetul.
20.01.2024 | 12:47
Cum afli ce viteza ai la routerul WiFi Trucul prin care poti rezolva problemele cu internetul
Cum afli ce viteză ai la routerul Wi-Fi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum poți afla ce viteză ai la routerul Wi-Fi? Martin Lewis vine cu sfaturi utile pentru cei care au probleme cu internetul. E foarte ușor să știm ce se întâmplă cu rețeaua noastră.

Cum afli ce viteză ai la routerul Wi-Fi

Poate și tu ți-ai făcut un abonament la internet și ți-a fost promisă o anumită viteză. Chiar și așa, cum știi ce viteză ai la routerul Wi-Fi și dacă ceea ce scrie pe contract este sau nu real?

ADVERTISEMENT

Când plătești un serviciu de internet, evident că vrei să ai cea mai bună viteză. Poate se întâmplă însă de mai multe ori fie să îți pice rețeaua, fie pur și simplu să meargă destul de greu. Ce faci în această situație?

Martin Lewis vine cu sfaturi utile. În timpul emisiunii sale, Money Live ITV, acesta a dezvăluit cum poți afla ce viteză ai la routerul Wi-Fi. Este un test simplu care poate fi făcut de oricine, arată Mirror.

ADVERTISEMENT

“Când vine vorba de banda largă, dacă nu obțineți vitezele dorite, trebuie să verificați dacă ceea ce intră în casă nu este suficient de rapid sau dacă este vorba de routerul Wi-Fi care transmite în jurul casei și care nu este suficient de rapid.

Faceți un test de viteză pe computer sau pe telefon, vedeți care este viteza folosind Wi-Fi. Apoi, dacă aveți ceva la care puteți conecta cablul de la router, faceți un test de viteză pe acel dispozitiv. Dacă este substanțial mai rapid, înseamnă că este vorba de routerul Wi-Fi, nu de cablul care intră în casă”, a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

Unde să nu pui niciodată routerul Wi-Fi

Cum poți afla, deci, ce viteză ai la routerul Wi-Fi? Pentru a face acest test e nevoie de un laptop și de un cablu Ethernet. De asemenea, mai există și un alt test simplu care poate fi făcut acasă.

”Așezați routerul Wi-Fi la înălțime, nu îl puneți într-un dulap. Asta blochează semnalul. Dacă este substanțial mai rapid, este clar unde se află problema”, a arătat acesta.

ADVERTISEMENT

Odată ce faci aceste teste, poți să îți dai seama ce să faci mai departe. Există situația în care locul unde ai pus routerul Wi-Fi să blocheze semnalul. Totodată, mai există și scenariul în care serviciul promis de furnizorul de internet nu este cel oferit.

ADVERTISEMENT