Life

Cum alegi corect fructele din magazine. Mihaela Bilic a spus care e secretul

Tu știi cum să alegi corect fructele din magazine? Mihaela Bilic a spus care e secretul și la ce să ne uităm prima dată.
05.02.2024 | 17:36
Cum alegi corect fructele din magazine Mihaela Bilic a spus care e secretul
Cum alegi corect fructele din magazine. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic spune cum să alegi corect fructele din magazine. La ce să ne uităm prima dată și de ce să ținem cont în momentul în care le achiziționăm? Puține persoane sunt atente la aceste detalii.

Cum alegi corect fructele din magazine

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști. Constant, aceasta vine cu numeroase sfaturi legate de alimentație și nu numai. Iar de această dată, un subiect diferit a fost abordat.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul spune cum să alegi corect fructele din magazine. Se pare că există anumite diferențe între ele. De asemenea, conținutul nutritiv al fructelor ar putea fi diferit, chiar dacă arată bine.

În postarea sa, Mihaela Bilic prezintă diferența dintre fructele climacterice și non-climacterice. Astfel, primele se coc și după ce au fost culese. De cealaltă parte, cele non-climaterice trebuie culese doar în momentul în care s-au copt.

ADVERTISEMENT

„În funcție de mecanismul de maturare, există 2 mari categorii. Sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese; ele au capacitatea de a sintetiza etilen, un gaz responsabil de modificările de culoare, textură și gust. Aceste fructe posedă un mecanism de auto-coacere, deci nu contează dacă sunt culese verzi, în câteva zile, vor fi perfecte pentru consum, chiar dacă au stat la noi în cămară.

Sunt fructe non-climacterice, care trebuie culese doar în momentul în care au atins un grad complet de maturare; ele nu mai pot evolua, nu au autonomie de coacere, iar păstrarea nu duce decât la stricarea lor”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

E bine să cumperi banane sau mere verzi?

Și totuși cum alegi corect fructele din magazine? Nutriționistul spune că trebuie să fim atenți la detalii. Astfel, cei care adoră cireșele sau căpșunile, trebuie să le achiziționeze când sunt foarte bine coapte.

De cealaltă parte, fructele precum zmeura, pepenele sau portocalele nu se mai coc ulterior decât dacă stau fie la căldură fie la soare. Pe de altă parte, bananele, merele, dar și perele, pot fi cumpărate verzi.

ADVERTISEMENT

Acestea se poate coace ulterior, acasă. De asemenea, sunt mult mai dulci și mai hrănitoare. Iar dacă ții cont de aceste detalii vei știi cum să alegi corect fructele din magazine și te poți bucura de beneficiile lor la maxim.

„Concluzia? Dacă vă plac cireșele sau căpșunile coapte, atunci cumpărați-le deja bine coapte. Ananasul, castraveții, zmeura, pepenele, mandarinele, lămâile și portocalele nu se mai coc ulterior culesului, chiar dacă le ținem la căldură și la soare.

Cât despre banane, roșii, caise, piersici, prune, mere și pere le puteți cumpăra mai verzi, fiecare zi de păstrare le ajută să fie și mai coapte, mai dulci și mai hrănitoare. Acum mai rămâne doar să hotărâți care vă sunt preferințele personale- unora le plac fructele bine coapte, moi și zemoase, iar alții le vor mai verzi, acrișoare și ferme. Nu că aș vrea să vă influențez, dar cu cât sunt mai coapte cu atât au mai mult zahăr…deci îngrașă mai tare!!”, a mai scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT