News

Cum arată cartierul de 3,5 milioane euro ridicat de Pițurcă în inima Capitalei. Proiectul, dezvoltat de firma cu probleme la DNA

Firma familiei Pițurcă, despre care procurorii DNA spun că a fost implicată în scandalul măștilor, a dezvoltat un proiect imobiliar de 3,5 milioane euro, în București.
06.02.2023 | 09:33
Acesta este noul cartier ridicat de familia Pițurcă în București / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fiul lui Victor Pițurcă a ridicat în apropiere de Marriott și Catedrala Mântuirii Neamului un cartier spectaculos de blocuri. Valoarea proiectului este de aproximativ 3,5 milioane euro.

Pițurcă ar putea scoate 20 de milioane de euro din vânzarea apartamentelor

Catedral Residence se află pe strada Gheorghieni (zona 13 Septembrie) și este un proiect al societății Pav Green Energy, societatea comercială despre care Direcția Națională Anticorupție susține că ar fi implicată în scandalul măștilor Romarm.

ADVERTISEMENT

Proiectul Catedral Residence este format din 4 tronsoane de blocuri, cu regim de înălțime D+P+3M+M, care compun 130 de locuințe (garsoniere, apartamente cu 2 și 3 camere și duplexuri), spații comerciale și o parcare subterană. Cel mai scump apartament aici depășește 300.000 de euro. Doar din vânzarea acestora, familia Pițircă s-ar putea îmbogăți cu peste 20 de milioane de euro.

Pițurcă și-a finanțat fiul din banii săi

Firma Pav Green Energy este deținută în proporție de 100% de Alexandru, fiul lui Victor Pițurcă, însă fostul selecționer a recunoscut că unele dintre afacerile desfășurate, inclusiv cea cu Romarm, au fost făcute cu bani împrumutați de la el.

ADVERTISEMENT

„A investit banii mei. Banii aceia care scrieţi că i-au intrat lui Alex Piţurcă în firmă, aceia erau 90% banii mei, nu erau bani câştigaţi. Băiatul meu a vrut să intre în această afacere”, a povestit Victor Pițurcă, la ieșirea din sediul DNA.

Potrivit FANATIK, ultimul împrumut pe care Alexandru Pițurcă l-a accesat, prin intermediul firmei, a fost pe data de 16 ianuarie 2023. Suma împrumutată este de 150.000 de euro, iar Pițurcă Jr a garantat creanța cu un spațiu comercial și cu două conturi. Creditorul este o bancă din București.

ADVERTISEMENT

Din 2019, când s-a dat startul proiectului imobiliar și până în 2021 (la data ultimului bilanț), firma a avut o cifră de afaceri cumulată de 25 de milioane lei și un profit net de aproape 8 milioane lei. În 2020, activele imobilizate ale firmei erau de 18 milioane lei, adică peste 3,5 milioane euro.

Fostul selecționer, avere de 100 de milioane de euro

FANATIK a dezvăluit ambițiile imobiliare ale lui Victor Pițurcă încă din aprilie 2021, atunci când complexul rezidențial de lux abia prindea deja contur.

ADVERTISEMENT

„Nu-mi place să vorbesc de banii mei. În decursul timpului am făcut niște afaceri bune care mă feresc de grija zilei de mâine. Din punct de vedere financiar o duc bine. 

Nu deţin mulţi bani lichizi, pentru că am investit de mult timp în terenuri. Ce am în Bucureşti şi în Oltenia ar valora acum, fără să umflu preţurile, 100 de milioane de euro”, spunea Victor Pițurcă la vremea respectivă.

Pe unul dintre aceste terenuri, situat în satul Bistra Nouă, Piatra Olt, Pav Green Energy a anunțat, în 2013, că va ridica un parc fotovoltaic. Investiția în această afacere a fost de aproximativ 1,5 milioane euro, din care o parte au mers la achiziția terenului de 20.000 mp.

Procurorii DNA susțin că Pițurcă și fiul său au obținut un profit de 720.000 de euro din afacerea cu măști

DNA susține că firma lui Pițurcă Jr ar fi făcut un profit de aproape 720.000 de euro doar din afacerea cu Romarm, în care a intermediat achiziția de tehnică medicală din China. Procurorii mai spun că 60% din această sumă le-a revenit lui Victor și Alexandru Pițurcă.

Cei doi au fost reținuți 24 de ore de DNA, având statut de inculpați în dosarul Romarm. Prejudiciul total în acest caz ar fi de 8,6 milioane lei.

ADVERTISEMENT