Life

Cum arată cel mai scump hotdog din lume. Ingrediente de lux pentru un produs de duzină

Cum arată cel mai scump hotdog din lume. Sunt folosite ingrediente de lux pentru o produs atât de simplu, astfel că el ajunge să coste enorm.
21.11.2022 | 17:21
Cum arata cel mai scump hotdog din lume Ingrediente de lux pentru un produs de duzina
Cum arată cel mai scump hotdog din lume. Foto Colaj Fanatik / Capturi blick.ch
ADVERTISEMENT

Cum arată cel mai scump hotdog din lume. Acesta este vândut la o piață din Zurich, iar ingredientele folosite sunt unele de lux, extrem de scumpe.

Cum arată cel mai scump hotdog din lume și cât costă

Prețul celui mai scump hotdog din lume este foarte aproape de salariul minim pe economie de la noi din țară. Pentru o singură porție, doritorii de lux trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 250 de franci elvețieni, adică 1250 de lei.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este una atent aleasă fiind folosite o selecție de produse de top, poate cele mai scumpe din lume la un loc.

Astfel, cel mai scump hotdog din lume are o carne aparte, de vită Kobe, care se vinde cu câteva sute de euro. Un kilogram costă circa 300 de euro, echivalentul a aproximativ 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Mulți bani sunt investiți și în chifla în care este învelită carnea extrem de scumpă. Chifla are nu numai ingredientele obișnuite și banale, ci și șofran, cel mai scump condimente din lume, care costă circa 700 de lei un kilogram.

Poate cel mai scump ingredient folosit în acest hotdog, care își merită pe deplin titlul de cel mai scump din lume, sunt trufele albe.

ADVERTISEMENT

Pentru doar 100 de grame de trufe albe, o persoană trebuie să plătească o sumă imensă – de 2.500 de lei.

Ce ingrediente de top mai are hotdogul respectiv

Tot printre ingredientele celui mai scump hotdog din lume se află și spumă de șampanie Cristal Roederer, care este și ea circa 1.200 de lei o sticlă.

ADVERTISEMENT

Din faimosul hotdog nu puteau lipsi nici boabele de piper cu foiță de aur, ca preparatul să își merite prețul de 250 de euro.

Prețul este atât de mare și pentru efortul de preparare al său, pentru că ingredientul principal, cârnații, sunt pregătiți pe loc pentru cine comandă acest hotdog, iar timpul de așteptare este circa 40 de minute.

În ciuda prețului imens, sunt și oameni care comandă acest hotdog. De altfel, presa locală scrie că acesta este pus la vânzare la târgurile de Crăciun an de an. Dar ce nu s-a schimbat a fost prețul.

ADVERTISEMENT
Tags: