News

Cum arată echipa lui Dinamo în era spaniolă! Cosmin Contra începe să contureze un prim “11” interesant cu noile transferuri

05.09.2020 | 12:22
Cum arata echipa lui Dinamo in era spaniola Cosmin Contra incepe sa contureze un prim 11 interesant cu noile transferuri
Cum arată echipa lui Dinamo în era spaniolă! Cosmin Contra începe să contureze un prim "11" interesant cu noile transferuri. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra vrea să facă o adevărată revoluție în lotul lui Dinamo și până acum s-a ținut de cuvânt. După înfrângerea cu Chindia Târgoviște, antrenorul a renunțat la patru jucători care nu intră în planurile sale pentru acest sezon: Daniel Popa, Mihai Neicuțescu, Andrei Sin și Mihai Popescu.

Pentru moment, cei patru jucători excluși din lotul primei echipe vor merge la Dinamo 2, formație reînființată de noua conducere spaniolă și înscrisă în Liga a III-a, Seria a IV-a, alături de alte echipe „cu nume”. Și Contra a declarat că este abia începutul schimbărilor în „haita” din „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Obiectivul asumat de noul antrenor pentru actuala stagiune este calificarea în play-off. Începutul de sezon este unul dificil pentru “câini”. Echipa lui Contra a remizat cu Hermannstadt în prima etapă și a pierdut cu 0-1 meciul împotriva Chindiei, după o prestație extrem de modestă.

Cum arată echipa lui Dinamo în era spaniolă! Au venit jucători liberi pe salarii mari

Un alt jucător aflat pe lista neagră și care a scăpat ca printre urechile acului de disponibilizare este Alexandru Răuță. Accidentarea de ultimă oră a lui Vlad Achim i-a salvat postul la echipa mare de la Dinamo. Însă nu se știe pentru cât timp.

ADVERTISEMENT

La capitolul transferuri, Dinamo a adus jucători liberi de contract, dar pe salarii mari, de peste 15.000 de euro. Cei șase care au venit până acum sunt: Vlad Achim, Janusz Gol, Adam Nemec, Isma Lopez, Alexander Gonzalez și Borja Valle.

Primul “11” cu noile achiziții!

Cosmin Contra mai vrea jucători până la finalul perioadei de transferuri, în luna octombrie. Unul dintre jucătorii vizați de șefii clubului este Juan Camara, fost fotbalist la Barcelona B și cu meciuri la echipa mare a clubului.

ADVERTISEMENT

Primul „11” posibil al lui Dinamo cu noile achiziții: Cătălin Straton (30 de ani, cotă 400.000 €) – Alexander Gonzalez (27, 325.000), Ante Puljic (32, 450.000), Marco Ehmann (20, 200.000), Isma Lopez (30, 475.000) – Janusz Gol (34, 325.000), Vlad Achim (31, 500.000) – Deian Sorescu (23, 800.000), Diego Fabbrini (30, 450.000), Borja Valle (28, 800.000) – Adam Nemec (35, 325.000). Antrenor: Cosmin Contra. 

  • 5.050.000 de euro este valoarea primului „11” posibil al lui Dinamo cu noii jucători transferați până acum
  • 29,09 de ani este media de vârstă a acestui prim „11” posibil al lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Mulți jucători care au revenit după împrumuturi nu vor avea loc la prima echipă

Din păcate pentru “câini”, Vlad Achim s-a accidentat grav și a fost operat în Turcia. El va lipsi de pe gazon în următoarele trei luni. Este o lovitură grea pentru Dinamo, în condițiile în care Contra și-a făcut planuri cu mijlocașul transferat de la Viitorul lui Gică Hagi.

Cum arată bursa transferurilor de la Dinamo în această vară:

Veniri / reveniri: Vlad Achim, Janusz Gol, Adam Nemec, Isma Lopez, Alexander Gonzalez, Borja Valle, Cătălin Măgureanu, Giani Crețu, Mihai Eșanu, Florin Bejan, Alin Dudea, Dragoș Petrișor, Liviu Gheorghe.

Plecări: Ricardo Piscitelli, Lukas Skovajsa, Filip Mrzljak, Ioan Filip, Kristian Kostrna, Slavko Perovic, Mamoutou N’Diaye, Mattia Montini, Szabolcs Kilyen, Valentin Lazăr.

La Dinamo, mișcările de trupe vor continua. Așa că majoritatea jucătorilor reveniți după împrumuturi vor avea șanse mici să rămână la prima echipă și este posibil, ba chiar probabil, ca mulți dintre ei să fie componenții echipei secunde din Liga a III-a.

„Știam că am mult de muncă, știam că avem nevoie de multe schimbări. Nu o să mai accept lipsa de atitudine. Sigur vor dispărea mulți din jucători, Dinamo vine după doi-trei ani care s-a zbătut în anonimat. Vom aduce jucătorii care pot face din Dinamo o echipă puternică” – Cosmin Contra

  • 600.000 de euro au „băgat” până acum spaniolii la Dinamo, propiectul de buget anunțat de Cosmin Contra fiind de 10 milioane
ADVERTISEMENT