News

Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie. Imaginile pe care savanta nu le-ar fi vrut niciodată publice

Cum arăta soția lui Nicolae Ceaușescu în costum de baie. Imaginile pe care nu le-ai fi văzut niciodată dacă PCR era încă la putere
11.03.2023 | 10:00
Cum arata Elena Ceausescu in costum de baie Imaginile pe care savanta nu lear fi vrut niciodata publice
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie, imagini de pe litoralul Mării Negre. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elena Ceaușescu a fost mâna dreaptă a soțului său în anii în care România s-a scufundat în negura comunismului. Cu bună știință, aceasta a influențat viețile și destinele a milioane de români. Nu puțini erau cei care nu o puteau suporta.

Cum se distra Elena Ceaușescu pe litoral

Considerată cea mai puternică femeie din țară, Elena Ceaușescu avea parte de tot ce era mai bun pe pământ. Concediile le făceau în țară, dar nu lipsea nimic de la ospățul celor doi soți care conduceau România.

ADVERTISEMENT

Aceștia mergeau în fiecar an la Marea Neagră. O făceau în stațiunea Neptun, acolo unde exista o vilă de protocol pe care nu ezitau să o folosească. Era dotată la standarde înalte pentru acele vremuri.

Nicolae și Elena Ceaușescu aveau la dispoziție o plajă privată. Mai mult decât atât, aceasta era păzită 24 de ore din 24. Chiar și noaptea, oamenii de la Securitate, miliția și jandarmii stăteau pe lângă plajă pentru a se asigura că numeni nu pătrunde.

ADVERTISEMENT

De altfel, nu mai puțin de 100 de persoane îngrijeau vila de la Neptun în așa fel încât sejurul pe litoral al cuplului Ceaușescu să fie unul de poveste. Pe lângă oamenii care asigurau paza, cei doi soți se bucurau și de ospătari, bucătari, sau grădinari.

Culmea, însă existau chiar și oameni care se ocupau de afânarea nisipului, dar și de curățarea plajei și apei Mării Negre. Astfel, pe plajă nu existau scoici care să înțepe și pe mal nu ajungeau alge.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici pentru că, în larg erau și scafandri. Aceștia trebuiau să asigure în larg perimetrul din jurul Vilei de la Neptun.

Presa de atunci publica imagini cu cei doi bucurându-se de apa Mării Negre. Ziariștii de casă aveau voie să intre pentru câteva minute și să fotografieze. Era obligatoriu ca Elena și Nicolae Ceaușescu să iasă bine în imagini.

ADVERTISEMENT

Așa au rămas în arhivă mai mai multe imagini, unele dintre ele fiind chiar cu Elena Ceauşescu, în costum de baie. Aceasta se afla pe plajă și părea că se simte de minune. Fotografiile au fost scoase la vânzare în cadrul unor licitații în urmă cu câțiva ani.

Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie, nicolae ceausescu, mare, plaja
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie, imagini de pe litoral. Sursa foto – ceausescunicolae.wordpress.com

De remarcat că Elena Ceaușescu purta un costum în două piese. Acesta era format din sutien şi chiloţi, dar partea de jos a costumului este una de mari dimensiuni. Este adevărat că și vremurile erau altele. Astfel, moda de atunci era ca jumătatea inferioară a abdomenului, inclusiv buricul să fie acoperite.

De asemenea, într-o altă poză se poate vedea cu Nicolae și Elena Ceaușescu fac baie în apele Mării Negre. De această dată, soția dictatorului are părul prins.

ADVERTISEMENT
Tags: