News

Cum arată moștenitorii familiei Ceaușescu. Cu ce se ocupă Valentin și Alexandra, nepoții fostului cuplu prezidențial

Ce se întâmplă cu moștenitorii familiei Ceaușescu. Cu ce se ocupă Valentin și Alexandra, nepoții fostului cuplu prezidențial. Unde anume au trăit după Revoluție
02.07.2022 | 15:33
Cum arata mostenitorii familiei Ceausescu Cu ce se ocupa Valentin si Alexandra nepotii fostului cuplu prezidential
Cum arată moștenitorii familiei Ceaușescu și cu ce se ocupă. Sursa foto - colaj Fanatik/evz.ro
ADVERTISEMENT

Familia formată din Elena și Nicolae Ceaușescu are doi moștenitori legali. Vorbim despre nepoții fostului cuplu prezidențial, copiii mezinului Valentin Ceaușescu. Sunt singurii nepoți, în condițiile în care Nicu și Zoe nu au avut urmași. Botezați Valentin și Alexandra, cei doi au povești aparte, unele pe care le scriu însă separat.

Câți moștenitori are familia Ceaușescu

Așadar, în clipa de față mai există în viață doar trei persoane strâns legate de cuplul dictatorial, cuplu îndepărtat prin vărsare de sânge în decembrie 1989. Valentin Ceaușescu, cel mai mic dintre copiii oamenilor care au condus România comunistă, încearcă de zor să mai recupereze din bunurile pe care părinții lui le aveau.

ADVERTISEMENT

Tablouri, porțelanuri și alte obiecte de artă au fost solicitate de acesta instanței. Interesant este că valoarea lor era de 150 de milioane de lei, dar la începutul anilor 2000 aceasta a explodat și a ajuns la peste două miliarde de lei. Ani de zile s-a luptat Valentin Ceaușescu prin tribunale, acolo unde a încercat să arate că în primele zile ale Revoluției, au dispărut mai multe obiecte prețioase din averea părinților.

Când și-a găsit dreptatea, mezinul familiei Ceaușescu, singurul supraviețuitor direct, a trecut la executări silite. Așa a reușit să pună mâna pe mai multe tablouri care acum valorează și sute de mii de euro. Discutăm despre pânze semnat de autori importanți precum Theodor Pallady, Nicolae Tonitza sau Gheorghe Petrașcu.

ADVERTISEMENT

Valentin Ceaușescu trebuie să împartă însă tot ceea ce recuperează  pentru că nu la el se oprește destinul familiei. Acesta are doi copii din două căsătorii diferite. Vorbim despre un băiat pe care l-a conceput în primul mariaj, dar și despre o fată născută în urma iubirii cu Roxana Dună, fiica unui fost nomenclaturist.

Cine este Valentin, primul nepot al familiei Ceaușescu

Foarte atent cu viața privată, Valentin Ceaușescu s-a căsătorit în ciuda opoziției mamei sale cu Iordana Borilă, cea care i-a fost colegă la Liceul Dr Petru Groza din Capitală. Fiica lui Petre Borilă i-a stat alături ani buni mezinului familiei. Cei doi s-au căsătorit în 1970, cu aproape două decenii înaintea căderii comunismului. Iubirea lor s-a consumat însă mai repede și în 1987 a fost anunțat divorțul.

ADVERTISEMENT

Între timp avea să se nască Daniel Valentin, primul nepot al președintelui Nicolae Ceaușescu. Și, culmea, deși nu au avut-o prea mult la suflet pe mama acestuia, președintele României de atunci și soția lui și-au adorat urmașul, acesta fiind, de altfel, și singurul pe care l-au cunoscut.

La foarte puțin timp de la Revoluția din 1989, Iordana Borilă și-a luat copilul, încă minor, la acea vreme și a plecat departe de problemele țării, dar și de cele care se strângeau în jurul familiei Ceaușescu. Aceștia s-au stabilit inițial în Israel, dar drumul s-a încheiat în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Aici, potrivit evz.ro, Daniel Valentin și-a continuat studiile și interesant este că s-a specializat chiar în fizică, adică exact marea pasiune și meseria tatălui său. De remarcat că acesta a fost născut în 1981 și avea numai opt ani în clipa în care a erupt Revoluția în România.

„Precizez că în anul 1981 s-a născut fiul meu Daniel Valentin. Din anul 1987, din vară, m-am despărţit de soţie şi ulterior am divorţat. M-am mutat înapoi în Bulevardul Primăverii, circa un an. Din vara anului 1988 m-am mutat la prietena mea, Roxana Dună, în strada Batiştei, efectiv până la sfârşitul lunii decembrie 1989″, avea să-și explice situația familială Valentin Ceaușescu în fața instanței după ce acesta a fost arestat.

Alexandra, nepoata pe care Nicolae și Elena Ceaușescu nu au văzut-o

În 1995, Roxana Dună avea să devină oficial Roxana Ceaușescu într-o perioadă mai mult decât tulbure pentru această familie. Un an mai târziu s-a născut și Alexandra, singurul copil al familiei. Aceasta a urmat cursurile facultății de Urbanism și Arhitectură din București și lucrează, după cum a anunțat FANATIK chiar AICI în domeniu.

Alexandra și-a deschis alături de doi colegi o afacere și a reușit de-a lungul timpului să câștige mai multe premii. Interesant este că tânăra nu a folosit deloc numele Ceaușescu. Potrivit ultimelor informații, aceasta trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu un băiat pe care îl cheamă Alexandru.

ADVERTISEMENT