Life

Cum arată planta care se roagă pentru casă. Doar aşa o vei avea sănătoasă şi gata de iarnă

Cum arată planta care se roagă pentru casă. Cum să îngrijești planta pentru a fi sănătoasă și pentru a arăta bine și iarna.
21.09.2023 | 21:01
Cum arata planta care se roaga pentru casa Doar asa o vei avea sanatoasa si gata de iarna
Cum arată planta care se roagă pentru casă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum arată planta care se roagă pentru casă. Cum se numește ea, de fapt, și cum trebuie îngrijită pentru a se ține.

Cum arată planta care se roagă pentru casă. Așa trebuie îngrijită

Maranta, cunoscută și sub numele de “planta care se roagă” sau “Maranta leuconeura,” este o plantă de interior populară. Mai ales numele ei este cel care o face dorită în case.

ADVERTISEMENT

Dar ea este și frumoasă, fiind aleasă și datorită frunzelor sale frumoase, decorative și a comportamentului caracteristic de închidere a frunzelor noaptea sau în timpul zilei.

Maranta „se roagă” în mod caracteristic atunci când se închid frunzele în timpul nopții sau în condiții de lumină slabă.

ADVERTISEMENT

Maranta preferă lumină difuză sau indirectă. Evită expunerea directă la soare puternic, deoarece frunzele sale pot suferi arsuri. Plasează-o într-un loc luminos, dar protejat de razele solare directe.

Maranta planta
Maranta planta

Ce să faci ca planta să reziste bine

Maranta este o plantă iubitoare de umiditate. Pentru a recrea mediul său natural, poți folosi un umidificator sau poți pulveriza frunzele cu apă distilată sau filtrată în mod regulat. Un suport umed sub ghiveci este, de asemenea, benefic.

ADVERTISEMENT

Maranta preferă temperaturi constante în jurul a 18-24°C, așa că trebuie ținută la un loc cald. Evită schimbările bruște de temperatură și expunerea la curentul de aer rece.

Ele pot să-ți afecteze negativ planta și chiar să se usuce. Așa că iarna trebuie să o protejezi de frig! De asemenea, udările ar trebui rărite.

ADVERTISEMENT

Menține solul ușor umed, dar nu lăsa planta să stea în apă. Udă planta atunci când stratul superior al solului se usucă. Evită udarea excesivă, deoarece rădăcinile Marantei pot putrezi în sol prea umed.

Maranta poate fi susceptibilă la dăunători precum păduchii de plante sau acarieni. Verifică regulat planta pentru semne de dăunători și tratează problemele la primele semne.

În general, îngrijirea Marantei este destul de ușoară, cu condiția să-i oferi lumină adecvată, umiditate și să ai grijă să nu o pui la o înălțime prea mare.

ADVERTISEMENT