Sport

Cum arătau „perlele” Universității Craiova în copilărie! Imagini de colecție cu jucătorii oltenilor de 1 iunie. Foto

FANATIK vă prezintă un material cu imagini speciale cu „perlele” Universității Craiova din copilăria lor, înainte să devină printre principalele staruri ale „alb-albaștrilor”.
01.06.2023 | 07:00
Cum aratau perlele Universitatii Craiova in copilarie Imagini de colectie cu jucatorii oltenilor de 1 iunie Foto
Cum arătau „perlele” Universității Craiova în copilărie! Imagini de coleție cu jucătorii oltenilor. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a încheiat sezonul 2022-2023 în afara podiumului din SuperLiga, iar oltenii au ratat cupele europene pentru prima dată în ultimii șapte ani. Ambițiile sunt mari în continuate la formația din Bănie, astfel că Mihai Rotaru a pregătit și primul transfer pentru titlul de campioană, ci anume revenirea lui Alex Mitriță.

Cum arătau „perlele” Universității Craiova în copilărie! Imagini speciale cu Andrei Ivan, Vladimir Screciu, Ștefan Baiaram și Jovan Markovic

FANATIK vă propune un material 1 iunie cu „perlele” lui Mihai Rotaru în prim-plan și imagini speciale din perioada copilăriei lor. Oltenii speră ca elevii lui Eugen Neagoe să își fi atins maturitatea fotbalistică, iar începând cu sezonul viitor să aibă un cuvânt greu de spus în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Deși majoriatea dintre aceștia depășit vârsta de 20 de ani, Ștefan Baiaram, Jovan Markovic, Vlad Screciu, Ștefan Vlădoiu și Andrei Ivan și-au petrecut o parte din copilărie la Universitatea Craiova. Vedetele „alb-albaștrilor” au fost crescuți în spiritul „alb-albastru”, iar cu timpul și-au asigurat un loc în primul „11” al oltenilor.

Jovan Markovic și-a demonstrat calitățile extraordinare la Universitatea Craiova, însă este așteptat să fie mult mai constant în evoluții în Bănie. Tânărul atacant din trupa lui Eugen Neagoe a crescut sub culorile „alb-albastre”, iar talentul lui a fost observat chiar și de Gică Hagi în perioada junioratului.

ADVERTISEMENT
Jovan Markovic, printre primele cantonamente la Universitatea Craiova
Jovan Markovic, printre primele cantonamente la Universitatea Craiova

„Din punctul meu de vedere, Markovici este cel mai bun jucător pe care l-am întâlnit în 15 ani ca antrenor, punea mingea la mijlocul terenului și dădea gol din poartă în poartă. Nu exista vreun fundaș care să îi creeze probleme în perioada junioratului”, spunea Dan Nicolae despre Jovan Markovic.

Linia de mijloc a Universității Craiova s-a dovedit a fi de multe ori la nivelul așteptărilor oltenilor, iat Vladimir Screciu este om de bază la trupa lui Eugen Neagoe. Debutat la doar 16 ani de Gheorghe Mulțescu la formația din Bănie are foame de trofee, așa cum a avut și în copilărie.

ADVERTISEMENT
Vladimir Screciu, în centru, într-o poză de grup de pe perioada junioratului
Vladimir Screciu, în centru, într-o poză de grup de pe perioada junioratului

Andrei Ivan și-a îndeplinit visul din copilărie! Primele poze cu Ștefan Baiaram în tricoul Universității Craiova

Încă din copilărie, Andrei Ivan spera ca într-o zi să îmbrace tricoul echipei naționale, iar visul său a devenit realitate după prestațiile bune de la Universitatea Craiova. Din păcate pentru internaționalul român, Edi Iordănescu nu l-a convocat la ultimele partide și asta a stârnit furia „alb-albaștrilor”.

Andrei Ivan era fanul echipa naționale încă din copilărie
Andrei Ivan era fanul echipa naționale încă din copilărie

Ștefan Baiaram este unul dintre produsele academiei „alb-albaștrilor”, iar oltenii își pun mari speranțe în „decarul” lui Eugen Neagoe. Internaționalul român de tineret a fost îndrăgostit de minge încă din copilărie, iar talentul său nu a rămas neobservat.

ADVERTISEMENT

„Perla” Universității Craiova are și o poveste emoționantă în spate, fiind abandonat în spital la doar șase luni! Ștefan Baiaram a fost adoptat de Gheorghe Burticioiu, asistent maternal, care l-a ajutat pe tânărul mijlocaș să își îndeplinească visele.

Ștefan Baiaram apără culorile „alb-albastre” din copilărie
Ștefan Baiaram apără culorile „alb-albastre” din copilărie

„De mic se juca cu mingea, era îndrăgostit. Tot timpul se juca, jongla. La 5 ani a ajuns să joace fotbal la FEFS Craiova, după aceea a ajuns la Luceafărul Craiova și juca împotriva unor copii mai mari cu 4-5 ani decât el”, a spus tatăl adoptiv al „decarului”.

„L-am văzut de când era mic, avea calități senzaționale. Ștefan este unul dintre cei mai buni jucători ai academiei noastre de fotbal. La un schimb de experiență cu Atalanta, singurul fotbalist pe care l-au vrut italienii a fost Baiaram”, spunea Silviu Bogdan, omul care l-a descoperit pe Baiaram.

Ștefan Vlădoiu a fost crescut și el în spiritul „alb-albastru”, însă cu timpul așteptările suporterilor din partea tânărului fundaș lateral au scăzut. Deși era văzut drept viitorul titular la echipei naționale, tânărul jucător nu a impresionat în ultimele sezoane din SuperLiga.

Ștefan Vlădoiu s-a fotografiat cu primul trofeu câștigat la juniori
Ștefan Vlădoiu s-a fotografiat cu primul trofeu câștigat la juniori

Emi Săndoi pune presiune pe „perlele” Universității Craiova: „Trebuie să devii o certitudine, este foarte important”

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, Emil Săndoi a declarat că talentele „alb-albaștrilor” trebuie să devină și o certitudine și să fie constanți în evoluții. Acesta a mărturisit că până în momentul de față, aceștia sunt doar promisiuni.

„Trebuie să concetrizeze și să își pună în valoare calitățile pe care le au, trebuie să demonstreze. Câteodată este mai ușor să fi un jucător tânăr, să joci, să te afirmi, dar la un moment dat trebuie să confirmi. O confirmare înseamnă să demonstrezi că ești o certitudine, nu neapărat o promisiune, un talent sau o speranță.

Trebuie să devii o certutidine la un moment dat, este foarte important pentru jucătorii tineri. Trebuie să devină certutidini ale fotbalului românesc, în momentul de fața sunt promisiuni. Am fost și în perioada de pregătire împreună cu staff-ul meu, am urmărit jucătorii și modul în care s-au pregătit”, spunea selecționerul pentru FANATIK.


  • 6,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT