Sport

Cum au ajuns adidașii lui Tuchel talismanul norocos al lui Chelsea. Alonso a băut șampanie din ei. Video

Se poate spune despre adidașii lui Thomas Tuchel că au fot talismanul norocos al lui Chelsea în finala Champions League.
31.05.2021 | 20:26
Cum au ajuns adidasii lui Tuchel talismanul norocos al lui Chelsea Alonso a baut sampanie din ei Video
ADVERTISEMENT

Este un lucru obișnuit ca în fotbal, jucătorii sau antrenorii să aibă obiecte pe care le consideră norocoase, însă perechea de adidași pe care a purtat-o tehnicianul german a fost oferită chiar de către Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG, echipa de la care Tuchel a venit la Chelsea.

Adidașii îi fuseseră oferiți în sezonul trecut, iar PSG a disputat finala Champions League cu Bayern Munchen, însă Thomas Tuchel nu a putut să îi poarte atunci, pentru că avea piciorul stâng imobilizat într-o orteză, din cauza unei accidentări suferite în timp ce făcea sport în aer liber.

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns adidașii lui Tuchel să îi poarte noroc lui Chelsea, dar să fie și pahar în aceeași noapte

Thomas Tuchel a pregătit până în cel mai mic detaliu finala Champions League cu Manchester City, câștigată cu 1-0, grație golului marcat de Kai Havertz, doar că tehnicianul nu s-a rezumat doar la strategii și tactică.

Tuchel a lucrat mult la motivarea elevilor săi, încurajându-i și povestindu-le despre perechea sa norocoasă primită de la Nasser Al-Khelaifi. Patronul lui PSG i-a dat perechea de adidași înainte să înceapă pandemia de coronavirus, iar Tuchel i-a promis că o să-i poarte la finala Champions League, la care a reușit să participe cu parizienii.

ADVERTISEMENT
Thomas Tuchel la finala Champions LEague dintre Bayern Munchen și PSG. Sursă foto: psgtalk.com
Thomas Tuchel la finala Champions LEague dintre Bayern Munchen și PSG. Sursă foto: psgtalk.com

Totuși, din cauza accidentării la piciorul stâng, Tuchel nu a mai putut purta perechea de adidași, care ar fi trebuit să îi aducă noroc și, coincidență sau nu, Bayern a învins-o pe PSG, scor 1-0.

Înainte de finala Champions League din sezonul recent încheiat, Tuchel le-a povestit jucătorilor că va purta perechea de adidași, iar aceasta îi va aduce norocul necesar pentru a câștiga Cupa Campionilor.

ADVERTISEMENT

Nu s-a înșelat! Chelsea s-a descurcat admirabil în fața lui Manchester City, care a avut un singur șut pe poartă în tot duelul, iar la finalul confruntării, jucătorii lui Chelsea au început să îi pupe adidașii antrenorului chiar înainte de a ridica trofeul, dar și după, în vestiar.

Scena de bucurie a fost dusă la extrem, atunci când Marcos Alonso a luat un adidas, în care a turnat șampanie și a început să bea din el.

ADVERTISEMENT

  • 47 de ani este vârsta lui Thomas Tuchel
  • 2 trofee Champions League are Chelsea în palmares (2012 și 2021)

Palma grea dată de ultimii doi antrenori ai PSG-ului către foștii șefi

Pe lângă faptul că PSG nu s-a calificat în finala Champions League, lovitura și mai grea primită de conducerea vicecampioanei Franței a fost în momentul în care Thomas Tuchel, fostul lor antrenor, a reușit să cucerească finala Champions League cu Chelsea.

La finalul lunii decembrie, Thomas Tuchel era dat afară de la PSG, într-un mod care a fost socotit neprofesionist chiar și de către fanii echipei, locul lui fiind luat de către Mauricio Pochettino.

Mai mult decât atât, Unai Emery, tehnicianul pe care Thomas Tuchel îl înlocuise la PSG, a reușit să câștige finala Europa League, după un meci dramatic cu Manchester United.

Cei doi antrenori urmează să se înfrunte în Supercupa Europei, în timp ce PSG nu a câștigat nici titlul în Ligue 1, acolo unde Lille s-a impus după o luptă crâncenă.

  • 49 de ani este vârsta lui Unai Emery
ADVERTISEMENT