Sport

Cum au sărbătorit 75 de ani de Universitatea Craiova cele două echipe din Bănie. Foto

Pe 5 septembrie 2023 se împlinesc 75 de ani de la înființarea Universității Craiova, iar cele două cluburi din Bănie au sărbătorit ziua cu însemnătate pentru fotbalul craiovean.
05.09.2023 | 19:14
Cum au sarbatorit 75 de ani de Universitatea Craiova cele doua echipe din Banie Foto
Cum au sărbătorit 75 de ani de Universitatea Craiova cele două echipe din Bănie. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 sărbătoresc 75 de ani de la înființarea formației fanion din Bănie, iar FANATIK vă prezintă ce activități și mesaje au pregătit oltenii. Clubul lui Mihai Rotaru a pregătit și o reeditare a primului meci oficial al „alb-albaștrilor” pe stadionul din Filiași între echipa locală și „satelitul alb-albaștrilor”.

75 de ani de la înființarea Universității Craiova! Cum au sărbătorit cele două cluburi din Bănie

Craiova intră în zile de sărbătoare cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității, iar cele două formații din Bănie aniversează ziua cu însemănătate pentru suporterii „alb-albaștrilor”. Oficialii din ambele tabere au pregătit mesaj speciale pentru suporteri, dar și evenimente dedicate aniversării.

ADVERTISEMENT

Ambele grupări au amintit de aniversarea a 75 de ani de la înființarea Universității Craiova după miezul nopții. Aflată într-o luptă încinsă pentru identitate cu formația lui Mihai Rotaru, FC U Craiova 1948 a reamintit de perioadele zbuciumate din istoria recentă a fotbalului craiovean.

„75 de ani alb-albaștrii Craiova. Azi se împlinesc 75 de ani de la primul meci disputat (asta se cunoaște din scriptele existente) de U.N.S.R. Craiova, clubul precursor a ceea ce avea de devină Universitatea Craiova. 75 de ani de zbateri, năzuințe, dragoste, credință, iubire și suferință.

ADVERTISEMENT

Detractorii și demagogii, profitorii si ignoranții au inventat fel și fel de neadevăruri cu privire la cursul acestui club. Indiferent de intoxicări și diversiuni, am fost și suntem aici! Cu urcușuri și coborâșuri, continuitatea acestei mișcări începută în vara / toamna lui 1948 este certă și niciun om cu scaun la cap nu o poate contesta.

Din punct de vedere juridic, dar și moral, U.N.S.R. CRAIOVA = ȘTIINȚA CRAIOVA = UNIVERSITATEA CRAIOVA = FC UNIVERSITATEA CRAIOVA = FCU CRAIOVA 1948. Mergem înainte și, cu siguranță, într-o formă sau alta, vom exista și peste încă 75 de ani. La mulți ani”, se arată în postarea celor de la FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

De alfel, jucătorii lui FC U Craiova 1848 au avut mesaje speciale pentru aniversarea a 75 de ani de la înființarea Universității Craiova. Dragoș Albu, Radu Negru, Wiliam Baeten, Aurelian Chițu și Juan Bauza au urat „la mulți ani” prin intermediul rețelele de socializare.

Ce a pregătit Universitatea Craiova pentru aniversarea a 75 de ani! Partidă pentru istorie la Filiași

Universitatea Craiova pregătește surprize pentru suporterii „alb-albaștrilor” la aniversarea de 75 de ani. Oficialii formației din Bănie au programat chiar și o reeditare a primei partide oficiale din istoria fotbalului craiovean pe stadionul din Filiași.

ADVERTISEMENT

Formația lui Mihai Rotaru a reprogramat partida din etapa a treia din Liga 3 dintre ACSO Filiași și „satelitul” Universității Craiova, astfel încât să se joace pe data aniversară. La evenimentul din orașul care a găzduit primul meci oficial al echipei fanion a Olteniei au participat și mai multe legende din Bănie.

„Leuții” au sărbătorit pe teren aniversarea Universității
„Leuții” au sărbătorit pe teren aniversarea Universității

Lovitura de start a partidei din Filiași a fost dată de Lorena Balaci, fiica „Minuni Blonde”. Antrenorul „satelitului” Universității Craiova a sărbătorit și el împlinirea a 50 de ani pe teren, fiind născut pe 5 septembrie. Elevii lui Corneliu Papură au avut și un banner special cu care au intrat pe stadionul „Orășenesc”.

Lorena Balaci a dat lovitura de start la ACSO Filiași - Universitatea Craiova II
Lorena Balaci a dat lovitura de start la ACSO Filiași – Universitatea Craiova II

„Alb-albaștrii” au pus la vânzare și 75 de abonamente aniversare cu ocazia zilei de mare însemnătate. Universitatea Craiova a pregătit și o serie cu mesaje aniversare de la foștii fotbaliști din toate generațiile care au trecut de-a lungul timpului la formația din Bănie.


  • 1,90 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul Universitatea Craiova – Sepsi

ADVERTISEMENT