Sport

Cum era să renunțe la fotbal noul star de la Rapid și favoritul lui Dan Șucu! Detalii teribile din trecutul lui Robert Bădescu, fundașul care l-a înlocuit pe Borza și a marcat la debut! Exclusiv

Robert Bădescu a marcat primul său gol pentru Rapid în meciul cu UTA chiar la debutul în tricoul alb-vișiniu! Giuleștenii s-au impus cu 4-1.
29.02.2024 | 00:56
Cum era sa renunte la fotbal noul star de la Rapid si favoritul lui Dan Sucu Detalii teribile din trecutul lui Robert Badescu fundasul care la inlocuit pe Borza si a marcat la debut Exclusiv
Robert Bădescu, favoritul lui Dan Șucu, la un pas să renunțe la fotbal!
ADVERTISEMENT

Robert Bădescu l-a înlocuit pe Andrei Borza pe postul de fundaș stânga la Rapid, după ce acesta din urmă a ieșit în club cu Alexandru Albu și ambii au fost excluși din lot de Cristiano Bergodi.

Cum era să renunțe la fotbal noul star de la Rapid și favoritul lui Dan Șucu! Detalii teribile din trecutul lui Robert Bădescu, fundașul care l-a înlocuit pe Borza și a marcat la debut!

Chiar la debut Robert Bădescu a marcat primul său gol la seniorii Rapidului, însă viața acestuia putea lua o altă turnură în urmă cu câțiva ani, când a fost la un pas să renunțe la fotbal.

ADVERTISEMENT

Robert Bădescu împlinește 19 ani pe 2 aprilie, însă în anul 2017, când avea doar 12 ani și juca pentru Academia Prosport, care ulterior a fuzionat cu echipa din Clinceni, tânărul fotbalist a avut o cumpănă serioasă.

La momentul respectiv, „Robert Bădescu juca fundaș central și din cauza faptului că era într-o continuă creștere din punct de vedere fizic acesta își pierduse toate reperele și făcea multe greșeli”, susțin surse FANATIK.

ADVERTISEMENT

Robert Bădescu, aproape să fie dat afară în perioada junioratului!

Din cauza erorilor repetate, conducerea Academiei Prosport a vrut să scape de Robert Bădescu. Totuși, în urma unei ședințe, la care au participat și antrenorii, s-a ajuns la un acord între oamenii din club ca Bădescu să fie trecut din centrul apărării pe postul de fundaș stânga. Astfel, s-a evitat eliminarea acestuia din cadrul clubului.

Ulterior, la următorul turneu ca fundaș stânga, Robert Bădescu a fost golgeterul echipei, el fiind și jucător de picior stâng, lucru rar întâlnit în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

„Robert a jucat multă vreme fundaș central la juniori, dar și fundaș stânga. Totuși, la seniori e greu să-l bagi fundaș central, mai ales că pentru el acum e primul meci la seniori”, a declarat un fost antrenor al lui Robert Bădescu.

Pe contul de Facebook al Academiei Prosport a apărut un mesaj în urma golului marcat de Robert Bădescu pentru Rapid: „Felicitări, Speedy! Jucătorul crescut de Academia de fotbal ProSport Bucuresti, Robert Bădescu, a debutat cu gol în această seară în partida RAPID – UTA. Suntem mândri de tine!”

ADVERTISEMENT
Robert Bădescu, în tricoul Academiei Prosport, în tricoul Rapidului și în tricoul echipei naționale de tineret
Robert Bădescu, în tricoul Academiei Prosport, în tricoul Rapidului și în tricoul echipei naționale de tineret

Robert Bădescu, favoritul lui Dan Șucu!

În urma stagiului de pregătire din iarnă și a meciurilor amicale, Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului, l-a lăudat foarte tare pe Robert Bădescu și chiar a propus public ca acesta să fie încercat și în SuperLiga.

„Pe mine cel mai mult m-a bucurat apariția acestui copil, Bădescu. Mi-a plăcut că a jucat cu curaj, cu dezinvoltură. Are 18 ani și e rezerva lui Borza, care are și el tot aceeași vârstă. Avem asigurat postul de fundaș pe banda stângă pentru mult timp.

Nu dau eu sfaturi staff-ului tehnic, dar Bădescu este unul dintre liderii generației de la tineret și chiar sper să-l văd jucând și în campionat”, declarat Dan Șucu pentru GSP în ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT