Sport

Cum este tratat nepotul lui Ilie Balaci, Atanas, la Universitatea Craiova. „A mers unde i s-a cerut!” Exclusiv

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, a debutat în Liga 1 pentru Universitatea Craiova. FANATIK a aflat modul în care acesta este tratat în Bănie, iar Lorena Balaci, mama sa, a confirmat informațiile.
29.05.2021 | 12:14
Cum este tratat nepotul lui Ilie Balaci Atanas la Universitatea Craiova A mers unde i sa cerut Exclusiv
Cum este tratat nepotul lui Ilie Balaci, Atanas, la Universitatea Craiova. „Am fost de acord!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

„Ati” a bifat primele minute în prima ligă a României. La doar 16 ani, acesta a intrat în minutul 88 al meciului dintre Știința și Academica Clinceni, jucând pentru „echipa sa de suflet”, așa cum a declarat în exclusivitate pentru FANATIK.

Momentul a fost unul de o semnificație aparte. Mii de oameni au scandat numele lui Ilie Balaci, bunicul lui Atanas și cel mai mare fotbalist pe care l-a dat vreodată zona Olteniei. La partidă au fost prezente mama și bunica sa, Lorena și Daniela Balaci, însă a lipsit Eugen Trică, tatăl fotbalistului și fostul tehnician al FC U.

ADVERTISEMENT

Atanas, nepotul lui Ilie Balaci, nu are un tratament diferit la Universitatea Craiova. Stă la hotel alături de ceilalți juniori și merge cu autobuzul la antrenamente. Lorena Balaci: „Este adevărat!”

Numele lui Atanas Trică este pe buzele iubitorilor de fotbal din România, iar foarte multă lume s-a întrebat cum este tratat nepotul lui Ilie Balaci la clubul la care bunicul său a făcut istorie pe plan intern și internațional. FANATIK a aflat și vine cu răspunsul acestei întrebări.

„Ati” nu are deloc un tratament diferit față de alți juniori de la Universitatea Craiova. Tânărul fotbalist de doar 16 ani stă la Hotelul Lido, acolo unde sunt cazați și alți tineri jucători de la Știința, iar la antrenamentele care se desfășoara la baza „Aripile” de lângă Aeroportul Internațional Craiova merge cu autobuzul sau se grupează cu alți colegi de-ai săi la un taxi.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și la ședințele de pregătire de pe stadionul „Extensiv” din Parcul „Nicolae Romanescu”. În ceea ce privește partea sportivă, Atanas nu lipsește de la niciun antrenament și a mers să joace oriunde i s-a cerut.

Astfel, atacantul cu o înălțime de 1,91 a evoluat pentru juniorii U17, formație care este calificată în semifinalele Ligii Elitelor, pentru grupa U19, pentru echipa secundă a Universității în Liga 3, iar, mai nou, Atanas a jucat și pentru trupa lui Marinos Ouzounidis. În ceea ce privește partea financiară, acesta are același salariu ca și restul colegilor săi, neprimind niciun leu în plus.

ADVERTISEMENT

Contactată de FANATIK, mama sa, Lorena Balaci, a confirmat informația: „Da, este adevărat faptul că Ati nu este tratat diferit de Universitatea Craiova. Are parte de același tratament ca orice junior din cadrul clubului. A mers acolo unde i s-a cerut, muncește pentru a ajunge un fotbalist mare,” a spus fiica lui Ilie Balaci.

Bunica sa, Daniela Balaci, nu mai fusese la un meci pe stadionul din Craiova de 37 de ani! Se întâmpla înainte ca „Minunea Blondă” să se accidenteze grav. Momente emoționante în momentul debutului lui Atanas la Universitatea Craiova

Atanas a avut parte de susținerea mamei sale, Lorena Balaci, dar și a bunicii Daniela. Cele două au fost vizibil emoționate în momentul în care Ouzounidis l-a trimis pe teren pe jucătorul de 16 ani. Momentul a fost surprins de FANATIK.

ADVERTISEMENT
Lorena Balaci
Momente emoționante la debutul lui Atanas. Lorena și Daniela Balaci au văzut cum Ati bifează primele minute în Liga 1

Daniela Balaci, soția celui mai mare fotbalist care a îmbrăcat vreodată tricoul alb-albastru, nu mai fusese la un meci pe stadionul „Central” din Craiova de 37 de ani, dar a vrut să vină pe „Ion Oblemenco” să fie alături de nepotul său. Ultima sa prezență a fost chiar înainte ca Ilie Balaci să fie accidentat grav de Grigore Arezanov la un joc la Baia Mare.

Daniela Balaci
Daniela Balaci, soția lui Ilie Balaci, a fost pe „Ion Oblemenco” la momentul debutului nepotului său

Atanas nu a primit liber după debutul la echipa mare a Craiovei. Acesta s-a pregătit pentru returul semifinalelor Ligii Elitelor. Trupa de juniori U17 a Universității a pierdut prima manșă cu Viitorul Constanța, scor 2-1, dar păstrează șanse pentru a întoarce scorul în Bănie.

„Însemnă enorm pentru mine să-mi fac debutul la echipa preferată. De mic am ținut cu Craiova pentru că bunicul a jucat aici. Sunt foarte fericit că am reușit să-l depășesc, pentru că el a debutat tot la 16 ani, numai că avea 16 ani și 11 luni,” a spus Atanas Trică după debutul la „Campioana unei mari iubiri.”


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT