Life

Cum faci cea mai cremoasă mămăligă. Secretul bucătarilor de restaurant a fost dezvăluit

De ce ingrediente este nevoie pentru a face cea mai cremoasă mămăligă. Iată care este secretul bucătarilor de restaurant.
16.02.2023 | 10:05
Cum faci cea mai cremoasa mamaliga Secretul bucatarilor de restaurant a fost dezvaluit
Cum să gătești mămăliga pufoasă. Sursa foto: Unsplash/Roberto Sorin
ADVERTISEMENT

Află cum poți să faci cea mai cremoasă mămăligă, asemenea bucătarilor de top. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru ca acest fel de mâncare atât de popular să-ți iasă exact așa cum îți dorești.

Cum să faci cea mai cremoasă mămăligă, la fel ca bucătarii de la restaurant

Unul dintre cele mai întâlnite și apreciate preparate de către români este mămăliga. Se gătește foarte ușor, nu necesită mult timp și reprezintă un bun înlocuitor pentru pâinea de la supermarket.

ADVERTISEMENT

Cândva, mămăliga era un preparat pe care oamenii îl consumau zi de zi, deoarece multe persoane nu își permiteau pâine. În ziua de astăzi, în afară de faptul că poate înlocui pâinea, este necesară ca garnitură pentru anumite preparate pe bază de carne.

Cu toate că nu este un fel de mâncare dificil de pregătit, trebuie să știi cum se gătește corect mămăliga. Dacă vrei să-ți iasă cremoasă, exact așa cum o fac bucătarii, trebuie să folosești un anumit ingredient.

ADVERTISEMENT

Felul clasic în care se gătește mămăliga are la bază apă fiartă, sare și mălai, însă la acestea poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi untul sau brânza. Mămăliga cu brânză este, de altfel, foarte populară la noi în țară.

Mămăliga se poate găti în multe feluri, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte. Pentru ca acest preparat să-ți iasă ca la carte, ai nevoie doar de șase ingrediente, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  •  6 căni de apă
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 3/4 cești mălai
  • 4 linguri de unt (nesărat)
  • 1/4 cană de brânză parmezan
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare pentru mămăligă

Dacă vrei să prepari o mămăligă cremoasă, care să nu conțină cocoloașe, trebuie să ții cont de pașii enumerați în rândurile următoare. Ingredientul care o face să fie cremoasă este untul nesărat.

ADVERTISEMENT

Astfel, în compoziția mămăligii, trebuie să adaugi patru linguri de unt nesărat. Acesta va face ca mămăliga să nu se întărească foarte repede și să se mențină cremoasă. Acest pas trebuie făcut exact la cinci minute după ce ai pus pe foc apa cu sare. Atunci când vei adăuga mălaiul, în mămăliga ta nu se vor mai forma cocoloașe.

Există și un alt truc pentru ca mămăliga ta să iasă cât mai cremoasă, și anume să adaugi ulei de măsline în compoziția sa, notează spynews.ro. Este suficient să adaugi o singură lingură din acest ingredient pentru ca preparatul tău să iasă bine.

ADVERTISEMENT