Life

Cum faci cele mai pufoase chiftele. Ingredientul care-i dă un gust deosebit, secretul bucătarilor

Care este secretul bucătarilor pentru a obține cele mai pufoase chiftele. Un anumit ingredient e cel care le dă un gust deosebit.
15.02.2023 | 08:41
Cum faci cele mai pufoase chiftele Ingredientul carei da un gust deosebit secretul bucatarilor
Cum să faci cele mai pufoase chiftele. ursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă vrei o masă ușor de gătit și delicioasă, în același timp, poți alege oricând să faci chiftele, dar trebuie să respecți niște pași dacă vrei să-ți iasă pufoase. Rețeta este foarte simplă și nu necesită multe ingrediente.

Cum poți face cele mai pufoase chiftele. Ingredientul necesar pentru un gust deosebit

Printre cele mai apreciate feluri de mâncare pe bază de carne se numără și chiftelele. În afară de faptul că au un gust delicios, sunt ușor de făcut, nu necesită nici prea multe ingrediente, așa că sunt perfecte atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să obții chiftele moi, atunci trebuie să ții cont de un aspect important. Cea mai bună rețetă pentru ca aceste preparate să-ți iasă în acest fel se bazează pe carne și cartofi.

Cu ajutorul cartofilor, chiftelele tale vor ieși moi și pufoase la interior, exact așa cum le gătesc bucătarii. De altfel, este foarte important să ții cont și de celelalte ingrediente pentru a le da un gust deosebit.

ADVERTISEMENT

Dacă respecți cantitățile și pașii recomandați de bucătari, atunci vei obține o masă cât se poate de delicioasă. Consultă lista de ingrediente și modul de preparare în rândurile de mai jos.

Ingrediente

  • 600 g carne tocată
  • un ou
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguri de pesmet
  • cartof (2 bucăți)
  • o linguriță de sare
  • o lingură de ulei
ADVERTISEMENT

Mod de preparare pentru chiftele pufoase

Cartofii se fierb, iar între timp se amestecă, într-un bol, carnea tocată și făina. Atunci când cartofii sunt suficient de fierți, aceștia se curăță de coajă și se zdrobesc până ajung să capete consistența unui piure. Cartofii sunt necesari dacă vrei să obții chiftele moi și pufoase.

Piureul de cartofi obținut se adaugă în bolul cu carne, alături de un ou, sare și piper, după care se amestecă bine. Compoziția trebuie lăsată deoparte timp de aproximativ 20 de minute, iar după timpul necesar se formează chiftelele și se rulează prin pesmet.

ADVERTISEMENT

Se încinge o tigaie antiaderentă, se adaugă ulei, iar chiftelele se așază una lângă alta. Se pune capac pe tigaie, iar chiftelele se pun la prăjit. Dacă acestea se usucă, atunci poți să adaugi puțină apă fierbinte, notează dcnews.ro.

Chiftelele se gătesc la foc mediu, timp de 15 minute. Înainte să oprești focul, e bine să verifici chiftelele și să vezi dacă acestea s-au făcut. Taie una pe jumătate, iar dacă este prea moale în centru, atunci mai trebuie gătită câteva minute în plus. Poftă bună!

ADVERTISEMENT