Sport

Cum încearcă Dinamo din sezonul viitor să aducă cel puțin un milion de euro în plus la club: „Cu banii aceștia, cumperi 5-6 jucători cu care te bați la titlu!”. Video

Dan Giuraniuc, noul director de marketing al lui Dinamo, a vorbit despre strategia clubului pentru sezonul viitor și cum ar putea „câinii” să își consolideze bugetul.
22.04.2022 | 13:30
Cum incearca Dinamo din sezonul viitor sa aduca cel putin un milion de euro in plus la club Cu banii acestia cumperi 56 jucatori cu care te bati la titlu Video
Dinamo a primit în acest sezon 350.000 de euro de la sponsorul Unibet. Sursă foto: Facebook Dan Giuraniuc
ADVERTISEMENT

Dan Giuraniuc, noul director de marketing al lui Dinamo, are planuri mari în Ștefan cel Mare și e extrem de motivat să multiplice sursele de venit ale lui Dinamo.

FANATIK a aflat în exclusivitate că Dinamo va prelungi contractele cu principalii sponsori, Unibet și Macron, iar Vlad Cazino va veni de asemenea alături de „câinii roșii”.

ADVERTISEMENT

Planurile directorului de marketing de la Dinamo: „Dacă eram în luptă la titlu l-am fi vândut pe Sorescu lejer cu 2-3 milioane de euro”

Invitat la Radio Dinamo 1948, Dan Giuraniuc a vorbit despre strategia „câinilor” de atragere de noi surse de venit, clubul confruntându-se cu mari probleme financiare: „Lucrurile sunt foarte simple. O să fac o mică sinteză de marketing. Sursele de venit în fotbalul românesc sunt: drepturile TV, sponsori, transferuri, competițiile europene, shop și bilete”.

Dacă Dinamo ar termina pe locurile 5-7, suma din drepturile TV obținută ar putea ajunge la două milioane de euro: „La Dinamo unele dintre ele lipsesc cu desăvârșire, iar altele nu o duc deloc bine. Drepturile TV sunt la un nivel minim. Locurile 13-16 produc venituri undeva la un pic peste un milion de euro, în timp ce 6-7 locuri mai sus suma se dublează”. 

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Dinamo va primi undeva la aproximativ 400.000 de euro de la sponsorul principal, Unibet, în timp ce FCSB primește 1,2 milioane, CFR Cluj – 1,5 milioane, iar Univesitatea Craiova încasează dublu: 800.000 de euro: „La sponsori avem iarăși o problemă. Dacă ne comparăm cu alte echipe patru echipe cunoscute din România, nu suntem nici măcar la jumătate!”.

Oficialul dinamovist e convins că oricare dintre aceste echipe l-ar fi vândut pe Deian Sorescu pe o sumă mult mai mare: „Transferurile nu există și nici nu avem o perspectivă din punctul ăsta de vedere. L-am vândut pe Sorescu pe 800.000 de euro, care după părerea mea dacă eram într-o luptă la titlu l-am fi vândut pe 2-3 milioane de euro”. 

ADVERTISEMENT

Dinamo, venituri din ce în ce mai mici din bilete: „Suntem undeva la 15-20% față de acum opt ani!”

Directorul de marketing al lui Dinamo a dezvăluit că Dinamo vinde doar un sfert din numărul de bilete pe care îl reușeau în urmă cu opt ani de zile: „Suntem în insolvență deci nu putem participa în cupele europene, în timp ce shop-ul nu există. E o durere asta. La bilete suntem undeva la 15-20% față de acum opt ani!”.

Dan Giuraniuc i-a felicitat pe cei din DDB, care încearcă să suplinească toate aceste minusuri financiare: „Singurul aspect pozitiv e DDB-ul, pe care nici nu îl găsim în nicio strategie de marketing al unui club de fotbal. Avem niște suporteri speciali și ei au fost toate celelalte surse de venit adunate la Dinamo”. 

ADVERTISEMENT

De ce are nevoie Dinamo ca să se bată la titlu în Liga 1: „Trebuie să completăm DDB-ul cu sume și din celelalte surse”

Dacă Dinamo ar primi mai mulți bani din drepturile TV, ar încheia niște înțelegeri mai bune cu sponsorii și ar aduce venituri suplimentare de shop și bilete, ar putea să își construiască un buget cu care să se bată din nou la titlu:

„Ca să ne luptăm la titlu trebuie să completăm DDB-ul cu sume și din celelalte surse. Doar o prezență în play-off ne-ar fi adus un milion de euro în plus din drepturile TV, la sponsori, concurența noastră încasează mult mai mulți bani și cred că putem crește suma cu măcar 400.000 de euro pe sezon. Chiar și o calificare în grupele Conference League îți aduce cel puțin trei milioane de euro”, a mai explicat Dan Giuraniuc.

O analiză optimistă a omului de marketing de la Dinamo ar fi că magazinul clubului ar putea ajunge până la jumătate de milion de euro pe sezon: „Dacă 1% din suporterii dinamoviști din România, adică 1.200.000 de euro și-ar cumpăra un singur produs cu o valoare de 80 de lei, am avea 200.000 de euro la club.

Într-o variantă mai optimistă am putea să aducem 500.000 de euro la Dinamo. Doar din 2-3 suplimentare de venit, am putea să aducem 5-6 jucători cu salarii între 15 și 20.000 de euro cu care să ne batem la titlu”, a declarat directorul de marketing al lui Dinamo pentru Radio Dinamo 1948.

ADVERTISEMENT
Tags: