News

Cum își explică Gelu Puiu demisia din Ministerul Mediului, după apariția înregistrărilor de șantaj

21.04.2021 | 09:54
Cum isi explica Gelu Puiu demisia din Ministerul Mediului dupa aparitia inregistrarilor de santaj
ADVERTISEMENT

Gelu Puiu, fost secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, filmat în timp ce amenința șefii de direcții silvice, susține că a demisionat ca un gest de onoare, de transparență și se mândrește cu finalizarea sistemului SUMAL 2.0, pentru monitorizarea tăierilor ilegale de arbori.

Cum își explică Gelu Puiu demisia din Ministerul Mediului, după apariția înregistrărilor de șantaj

Gelu Puiu a demisionat marți din funcție, după ce o anchetă jurnalistică a arătat că acesta ar fi recurs la acțiuni de amenințare a unor șefi de direcții silvice din țară.

ADVERTISEMENT

”Mi-am dat astăzi demisia din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, după aproape doi ani de activitate.

În nume personal consider că am reuşit să finalizez un sistem unic în Europa: SUMAL 2.0 – sistemul informatic prin care se oferă transparenţă, iar orice activitate din pădure este atent controlată şi digitalizată. Avem astăzi un instrument de monitorizare prin care cei certaţi cu legea, cei care recurg la tăieri ilegale pot fi identificaţi cu uşurinţă şi pedepsiţi pentru faptele lor.

ADVERTISEMENT

Totodată, Codul Silvic este un alt instrument prin care am înăsprit pedepsele pentru cei care ocolesc legea.

Consider că am supravegheat atent alocarea fondurilor necesare sectorului silvic, printre care realizarea perdelelor forestiere, de care avem atâta nevoie, şi totodată campaniile de împădurire pe care le-am derulat în România”, scrie fostul secretar de stat într-o postare pe Facebook citată de stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

”Am decis să îmi dau demisia considerând că este un gest de onoare, de transparenţă.

Mulţumesc tuturor celor care au avut deschidere în implementarea SUMAL 2.0, tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine, precum şi celor care cred cu tărie că domeniul silvic are oameni competenţi şi gata să acţioneze pentru a demonstra că există corectitudine la nivel naţional”, a mai scris fostul secretar de stat.

Anunțul demisiei sale a fost oficializat chiar de premierul Florin Cîțu, care a anunțat, într-o conferință de presă, că i-a acceptat plecarea de la Mediu.

ADVERTISEMENT

”În primul rând vreau să vă anunț că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a declarat Cîțu.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat în decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

ADVERTISEMENT