Life

Cum îți dai seama că relația ta s-a terminat deja. Mulți ignoră cel mai important semn

Cum îți poți da seama că relația ta de dragoste s-a terminat. Multe persoane ignoră cel mai important semn. Ce spun experții.
30.06.2023 | 14:22
Cum iti dai seama ca relatia ta sa terminat deja Multi ignora cel mai important semn
Cum știi că relația ta a ajuns la final. Sursa foto: Freepik/Drazen Zigic
ADVERTISEMENT

Orice cuplu se confruntă cu diverse probleme, dar cum știi că relația ta s-a terminat și nu mai poate fi salvată? Experții au dezvăluit care sunt semnele care nu ar trebui ignorate.

Cum îți dai seama că relația ta s-a terminat. Cel mai important semn, ignorat de multe persoane

Fiecare cuplu întâmpină, uneori, diverse greutăți, lucru perfect normal, mai ales într-o relație de lungă durată. Pentru ca lucrurile să meargă bine, este nevoie de eforturi din partea ambilor parteneri. Pot apărea certuri câteodată, însă acest lucru nu este grav.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, la un moment dat, se poate ajunge într-un punct în care relația pare să fie mai mult o luptă, moment în care este posibil ca aceasta să se fi terminat. Există anumite semne care te ajută să știi că lucrurile nu se mai por repara.

Unul dintre semnele că relația a ajuns la final este neîncrederea în partenerul de cuplu. Multe persoane ignoră acest semn, care apare treptat. La început apar îndoieli cu privire la partener, precum și un sentiment de nesiguranță.

ADVERTISEMENT

Această îndoială se poate transforma, în timp, în suspiciune, care provoacă anxietate și sentimente de neliniște. Din această cauză, poți avea temeri privind încrederea în persoana iubită. O relație sănătoasă este bazată pe încredere, iar lipsa acesteia duce la despărțire.

Nu mai poate exista aceeași conexiune între tine și partener dacă simți că nu poți să ai încredere în acesta. Pentru a rezolva această problemă, ambii parteneri trebuie să se concentreze asupra încrederii în sine, precum și asupra cauzelor care au dus la ruptură.

ADVERTISEMENT

Un alt semnal de alarmă este lipsa unei conexiuni emoționale între tine și partener. Într-o relație, ambii parteneri trebuie să fie deschiși unul față de celălalt. Aceștia trebuie să se simtă confortabil atunci când își împărtășesc opiniile și gândurile

Dacă nu împărtășiți diverse lucruri unul cu celălalt, atunci niciunul dintre voi nu își mai dorește o conexiune profundă. De asemenea, dacă au dispărut anumite glume sau conversații care, în mod normal, erau captivante, nu mai aveți aceeași legătură puternică, notează relationshipsnsw.org.au.

ADVERTISEMENT

Alte semnale de alarmă într-o relație

Comunicarea joacă un rol esențial într-o relație. Astfel, dacă tu și partenerul discutați rar despre diverse lucruri și nu rezolvați problemele care apar, păstrând o tensiune la suprafață, este un semn că relația nu merge într-o direcție bună.

Totodată, dacă îi permiți partenerului să spună orice lucru deranjant sau faci la fel față de acesta, atunci nu mai există un echilibru de putere. În asemenea cazuri, e posibil să simți că nu mai are rost să faci ceva pentru a rezolva situația, așa că ambii preferați să nu mai spuneți nimic.

Un alt semn poate fi faptul că te gândești la alte persoane, deși ai o relație. Mulți experți spun că este normal și că aproape toată lumea are fantezii, din când în când. Ceea ce contează este cum te simți atunci când ai astfel de gânduri.

Trebuie să te gândești dacă aceste fantezii îți produc sentimente de vinovăție sau îți distrag atenția de la actuala relație. De altfel, e important dacă fanteziile sunt doar despre legături intime sau o relație în toată regula. Pentru a-ți da seama dacă aceste gânduri sunt sănătoase sau nu, trebuie să-ți răspunzi la unele întrebări.

Potrivit experților, un alt semn care nu ar trebui ignorat este faptul că nu vă mai susțineți reciproc într-o relație. Este important ca partenerul să te încurajeze și să vă bucurați împreună de momentele fericite.

Dacă partenerii își doresc lucruri diferite și nu pot sau nu vor să se sprijine reciproc, atunci este un semn clar că nimeni nu va fi fericit în relație. Chiar dacă doi oameni țin unul la celălalt, nu pot fi împreună atunci când nu au aceleași obiective.

Atunci când sunt într-o relație, e bine ca două persoane să-și imagineze viitorul împreună pentru ca lucrurile să meargă. Dacă nu aveți aceleași viziuni sau dacă nu mai discutați deloc despre planurile de viitor, ar putea fi un semn că relația nu mai poate continua.

ADVERTISEMENT
Tags: