Life

Cum îți dai seama că telefonul tău este ascultat. Semnele pe care nu trebuie să le ignori

Cum poți să-ți dai seama dacă telefonul tău este ascultat. Există mai multe indicii pe care nu ar trebui să le ignori.
23.12.2023 | 20:16
Cum iti dai seama ca telefonul tau este ascultat Semnele pe care nu trebuie sa le ignori
Cum știi dacă telefonul tău este ascultat. Sursa foto: Unsplash/Dan Nelson
ADVERTISEMENT

Află cum poți să știi dacă telefonul tău este ascultat. Sunt câteva semne care pot indica faptul că dispozitivul tău poate fi supravegheat și nu trebuie să le ignori.

Cum știi că telefonul tău este ascultat. Semnele la care să ai grijă

În ultimii ani, tehnologia a avansat foarte mult, iar telefonul mobil nu mai este folosit doar pentru a comunica cu alții, ci au ajuns chiar să ia locul unui computer. Aceste dispozitive conțin fotografii, dar și informații personale, cum ar fi locațiile în care mergi sau conversațiile cu alte persoane.

ADVERTISEMENT

Cu toate că tehnologia este atât de avansată, mulți utilizatori își fac griji că telefonul lor este ascultat fără voia lor. E greu să îți dai seama dacă dispozitivul tău este, într-adevăr, supravegheat, dar există mici detalii care nu trebuie trecute cu vederea.

Unul dintre indicii este chiar comportamentul ciudat al telefonului tău. În cazul în care acesta emite sunete suspecte în timpul convorbirilor, atunci ar putea fi un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Atunci când apar sunete neobișnuite în timp ce vorbești la telefon, ar putea însemna interceptarea acestora. Interferențele sau sunetele suspecte pot fi cauza de ascultarea sau înregistrarea conversațiilor telefonice.

De asemenea, dacă bateria se descarcă rapid sau telefonul se încălzește excesiv, atunci există posibilitatea ca dispozitivul să fie ascultat. Aplicațiile pe care nu le-ai instala pot reprezenta, de altfel, un motiv de îngrijorare.

ADVERTISEMENT

Dacă telefonul tău se încălzește prea tare sau bateria se descarcă mai repede decât știi că este normal, poate să fie vorba despre o aplicație de monitorizare care funcționează în fundal. Aceasta solicită mai multe resurse ale telefonului, motiv pentru care bateria poate avea o durată mai mică de viață.

Consumul ridicat al datelor este un alt semn că dispozitivul tău poate fi ascultat. O aplicație de monitorizare poate trimite informații constante către o sursă externă.

ADVERTISEMENT

Totodată, repornirile frecvente pot fi, de fapt, intervenții neautorizate. Anumite programe sau procese pot încerca să controleze sau chiar să modifice sistemul.

Ce să faci pentru a rezolva problema

Dacă suspectezi că telefonul tău ar putea fi ascultat, există soluții pentru a rezolva situația. Trebuie să verifici, mai întâi, existența aplicațiilor instalate, precum și a permisiunilor acestora.

E bine să-ți actualizezi în mod regulat sistemul de operare și să folosești instrumentele de securitate oferite de producătorul telefonului. Poți consulta, de asemenea, un specialist în securitate cibernetică sau poți cere ajutorul autorităților.

ADVERTISEMENT
Tags: