Life

Cum îți dai seama dacă ești în pericol în timpul unui zbor. Indiciul care îți spune că lucrurile nu merg bine deloc

Cum îți dai seama dacă ești în pericol în timpul unui zbor? Poate însoțitoarea de zbor nu îți va spune nimic, dar e bine să fii atent.
12.08.2023 | 09:00
Cum iti dai seama daca esti in pericol in timpul unui zbor Indiciul care iti spune ca lucrurile nu merg bine deloc
Cum îți dai seama dacă ești în pericol în timpul unui zbor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă ești în pericol în timpul unui zbor? Fiecare zbor cu avionul poate fi provocare. Iar asta în special pentru care se tem de anumite situații neprevăzute. Și totuși cum știm că lucrurile merg bine sau prost?

Cum îți dai seama dacă ești în pericol în timpul unui zbor

În cazul în care nu știai, există anumite indicii care îți spun dacă ești în pericol în timpului unui zbor. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te uiți la membrii echipajului. Ei îți vor spune mai multe decât crezi.

ADVERTISEMENT

Toate aceste aspecte au fost expuse de scriitorul de călătorii Michael Gebicki. Într-un interviu acordat pentru Stuff acesta a dezvăluit că măștile de oxigen care se prăbușesc în fața pasagerilor reprezintă un semn destul de bun care confirmă faptul că ceva nu este în regulă.

Totodată, un indiciu mai subtil poate fi obținut urmărindu-i pe membrii echipajului de cabină. Dacă unul dintre aceștia se uită pe geam constant, îngrijorat, s-ar putea ca ceva să nu meargă bine.

ADVERTISEMENT

“Dacă stewardul șef vine pe culoar uitându-se cu îngrijorare pe geamuri, ar putea fi un răspuns la o solicitare din cabina de pilotaj de a verifica un motor. Motor în flăcări? Spectaculos, da, mai ales pe timp de noapte.

Dar nu reprezintă o problemă decât dacă este singurul motor care se învârte, caz în care este o mare problemă. Rămâi calm, statistic vorbind, ești mult mai în siguranță aici sus decât la volanul unei mașini”, a explicat acesta, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Ce poți să faci dacă ai frică de avion

La rândul său, antrenorul de zbor Paul a explicat a punctat câteva detalii interesante. El le-a cerut celor care cred că sunt în pericol în timpul unui zbor, fără niciun indiciu, să se calmeze.

Există numeroase video-uri care pot calma stările de anxietate, spune aceasta. Totul depinde însă de la un caz la altul. “Cei care se tem de decolare se tem de punctul de angajare.

ADVERTISEMENT

Celor care urăsc aterizarea le place adesea puterea decolării, dar aterizarea îi face să se îngrijoreze de ceea ce s-ar putea întâmpla acum, când sunt aproape de sol”, a mai completat acesta.

Pentru persoanele care au această fobie specială de zbor, Paul le recomandă să învețe tehnici de respirație. Totodată, acestea trebuie să se informeze despre cât de sigur este zborul în mod statistic și să aibă o listă cu tot ceea ce se va întâmpla la bord.

ADVERTISEMENT