Life

Cum îți poate distruge apa din casă viteza la internet. Cât de sensibil este routerul Wi-Fi, de fapt

Știai că apa din casă îți poate distruge viteza la internet? Și nu este singura. Routerul Wi-Fi este mult mai sensibil decât ai fi crezut.
30.08.2023 | 00:16
Cum iti poate distruge apa din casa viteza la internet Cat de sensibil este routerul WiFi de fapt
Cum îți poate distruge apa din casă viteza la internet. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că niște lucruri banale din casă îți distrug viteza la internet și fac routerul Wi-Fi să funcționeze mai greu? Apa este unul dintre ele, dar lista este cu mult mai lungă de atât.

Dispozitive care blochează semnalul de pe routerul Wi-Fi

Dacă vrei ca routerul Wi-Fi să funcționeze bine și să ai o viteză de internet optimă, atunci asigură-te că anumite dispozitive stau departe. Pe unele poate fi greu să le mai miști, însă e bine să știi impactul lor.

ADVERTISEMENT

Conform experților, dispozitivele fără fir, cum ar fi căștile, tastaturile și difuzoarele, pot interfera cu semnalul de pe routerul Wi-Fi. Care este motivul? Wi-Fi și Bluetooth utilizează frecvențe similare. Astfel, acest lucru poate duce la perturbarea oricăreia dintre ele.

Și semnale radio îți pote afecta viteza la internet, implicit routerul Wi-Fi. Iar aici vorbim despre monitoarele pentru copii, walkie talkie-urile sau chiar și un localizator radio. Acestea emit semnale care interferează cu routerul tău.

ADVERTISEMENT

Televizorul este poate cea mai comună cauză a semnalelor Wi-Fi slăbite, arată The Sun. Tocmai din acest motiv, ține routerul Wi-Fi departe de acesta. Iar cum vine cel mai interesant lucru și anume apa.

Cum îți poate distruge apa din casă viteza la internet

Cum îți poate distruge apa viteza la internet? Poate nu știai, dar apa poate bloca semnalele transmise de routerul Wi-Fi. Astfel, dacă ai un acvariu sau chiar o încălzire prin pardoseală, toate acestea pot să încetinească viteza de internet.

ADVERTISEMENT

Cuptorul cu microunde, la fel ca și alte dispozitive metalice pot distruge viteza la internet. Acesta folosește unde electromagnetice pentru a încălzi alimentele. Deși aceste cuptoare sunt bine acoperite, se scurg unele unde care pot interfera cu conexiunea ta de internet.

Pereții din lemn gros pot afecta și ei internetul transmis de routerul Wi-Fi. Dacă locuiești într-o casă veche sau într-o cabană, s-ar putea să observi acest lucru mai des. Asta în comparație cu o casă construită recent.

ADVERTISEMENT

Și pereții din beton și zidărie au un efect similar. Semnalele transmise de routerul Wi-Fi sunt cel mai mult slăbite de faptul că trebuie să treacă prin pereți groși, pereți întăriți, precum betonul.

Iar încălzirea prin metal și prin pardoseală sunt de asemenea vinovate. Metalul, ca și betonul, poate acționa ca un adevărat scut împotriva Wi-Fi. Iar atunci când apa și metalul se întâlnesc, în pardoseală, viteza internetul ar putea fi afectată masiv.

ADVERTISEMENT