Sport

Cum l-a crescut Florin Vulturar pe „copilul” său, Olimpiu Moruțan, de la 500 de lei la 66.000 de euro de lună! Exclusiv

Olimpiu Moruțan a avut o ascensiune spectaculoasă în carieră, de la doar 500 de lei pe lună câștigați la U Cluj, la un salariu de 66.000 de euro, la Galatasaray, la 22 de ani.
26.08.2021 | 17:46
Cum la crescut Florin Vulturar pe copilul sau Olimpiu Morutan de la 500 de lei la 66000 de euro de luna Exclusiv
Cum l-a crescut Florin Vulturar pe „copilul” său, Olimpiu Moruțan, de la 500 de lei pe lună la 66.000 de euro! Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray. Turcii au ajuns la un acord cu Gigi Becali și au plătit 5,7 milioane de euro pentru mijlocașul român, care a fost deja prezentat de echipa de gruparea Cim Bom.

Cum l-a crescut Florin Vulturar pe „copilul” său, Olimpiu Moruțan!

Cariera lui Olimpiu Moruțan, începută la U Cluj, a avut o ascensiune fulminantă și la 22 de ani, mijlocașul român joacă la unul dintre cluburile mari ale Europei unde are șansa să calce pe urmele lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Însă, începuturile lui Olimpiu Moruțan în fotbal au fost dificile. A plecat de la 8 ani de acasă, din comuna Cătina, în Cluj, pentru a juca fotbal la Universitatea. Salariul său la U Cluj a fost unul derizoriu, 500 de lei pe lună.

Bani care nu îi ajungeau nici pentru transportul la antrenament. Însă, norocul lui Olimpiu Moruțan s-a numit Florin Vulturar. Agentul de jucători a avut și are în continuare grijă non-stop de fotbalist și are un mare merit în cariera acestuia.

ADVERTISEMENT

“Domnul Florin a fost mereu lângă Oli. Îl consideră pe Oli ca și copilul lui!”

Meritul lui Vulturar în creșterea lui Moruțan este evidențiat și de bunicul fotbalistului: „Și domnul Florin (n.r. – Florin Vulturar, agentul lui Moruțan) a fost mereu lângă Oli. Îl consideră pe Oli ca și copilul lui!”, a spus bunicul într-un interviu pentru FANATIK.

De la U Cluj a plecat la FC Botoșani, în anul 2016. De la 500 de lei pe lună, Moruțan a plecat la un club care îi plătea 1000 de euro lunar, în primă fază. S-a impus rapid în echipa patronată de Valeriu Iftime și salariul i-a crescut gradual.

ADVERTISEMENT

Salt de la 500 de lei la 1000 de euro la Botoșani!

Până în 2018, salariul lui Olimpiu Moruțan a crescut de mai bine de 4 ori și a ajuns la 4500 de euro. În ianuarie 2018 a fost acontat de FCSB, club care l-a mai lăsat timp de șașe luni, până la finalul sezonului, la Botoșani.

Olimpiu Moruțan a ajuns în vara anului 2018 la FCSB, pentru 700.000 de euro. În momentul în care a semnat cu roș-albaștrii, Moruțan câștiga 8000 de euro, însă și din acest punct de vedere, evoluția a continuat.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a dublat salariul la FCSB în trei ani: de la 8000 de euro pe lună, la 16.000!

Fotbalistul a câștigat mai apoi 12.000 de euro, apoi 14.000 de euro, ca în ultima sa perioadă la FCSB să ajungă la un salariu lunar de 16.000 de euro, fiind unul dintre cei mai bine plătiți jucători ai echipei.

Pentru Gigi Becali, Olimpiu Moruțan s-a dovedit a fi o altă investiție de succes. În august 2021, după trei sezoane petrecute la club, românul a fost acontat de Galatasaray pentru 5,7 milioane de euro, un profit de 5 milioane de euro pentru patronul FCSB.

Olimpiu Moruțan, “bașkan” la Galata! Câştigă 66.000 de euro lunar

Și pentru jucătorul în vârstă de 22 de ani, transferul este un mare pas înainte în condițiile în care la Galatasaray va câștiga 66.000 de euro lunar, cu 50.000 de euro mai mult decât încasa la FCSB.

Olimpiu Moruțan, copilul care la U Cluj câștiga 500 de lei pe lună a ajuns doar câțiva ani mai târziu la cel mai iubit club al Turciei, devenind unul dintre cei mai valoroși jucători români ai momentului.

Alături, în această călătorie, i-a fost agentul și prietenul său, Florin Vulturar. Este omul care a avut grijă de cariera lui Moruțan încă de când evolua la U Cluj și care l-a sfătuit în cele mai importante decizii ale carierei.

  • 22 de ani are Olimpiu Moruțan
  • 66.000 de euro lunar va încasa Moruțan la Galata

 

ADVERTISEMENT