ADVERTISEMENT
Sporturi

Cum luptă ATP cu mafia pariurilor? Mergea şi Copil, detalii din culise. Cum au reacţionat când au fost abordați să aranjeze un meci

Autor: Andrei David | 10.05.2020 | 14:10
Cum luptă ATP cu mafia pariurilor? Mergea şi Copil, detalii din culise. Cum au reacţionat când au fost abordați să aranjeze un meci
Florin Mergea n-a fost contactat de mafia pariurilor, dar îl înjură pariorii când le „strică“ biletele . Sursă foto: hepta.ro

Mafia pariurilor este implicată în toate disciplinele sportive importante, iar tenisul este nu putea face excepție. Florin Mergea şi Marius Copil au povestit recent cum trăiesc jucătorii în această realitate a pariurilor, mărturisind că nu le este deloc uşor.

ADVERTISEMENT

Mergea şi Copil, înjuraţi de pariori. ATP încearcă protejarea sportivilor

Florin Mergea este unul dintre cei mai buni jucători de dublu din România. A câştigat argintul la Olimpiada de la Rio, iar în clasamentul ATP ocupa la un moment dat locul al 7-lea.

De-a lungul carierei, a avut interacţiuni cu fenomenul pariurilor, după cum recunoaşte chiar el, dar numai la nivelul mesajelor de la cei care au pierdut bilete din cauza rezultatelor partidelor lui Florin.

ADVERTISEMENT

„În general, primim foarte multe mesaje. Multă lume pariază, se așteaptă să câștigi și începe să îți trimită tot felul de mesaje. Noi avem datoria de a raporta aceste mesaje, le trimitem mai departe la ATP. În general, suntem amenințați, înjurați. Sunt lucruri pe care noi le luăm în serios și le trimitem mai departe, iar după se iau măsurile necesare. ATP-ul îi contactează, trimit poliția peste ei și chestii de genul acesta. Este o lume nevăzută, nu apare în media, dar există acolo și trăim cu ea“, a declarat Mergea la gsp.ro.

Întrebat dacă i s-a propus „trântirea“ vreunui meci, el a continuat: „Mie nu mi s-a întâmplat. Eu, în general, stau cu oamenii mei și nu răspund la numere pe care nu le cunosc. Le e greu să mă abordeze. Dar știu destule cazuri, este o mafie extraordinar de mare. Cei de la Tennis Integrity au angajat detectivi de la Scotland Yard ca să se ocupe de toate aceste cazuri.

ADVERTISEMENT

ATP-ul este în mare alertă cu lucrurile astea, sunt mereu prezenți cel puțin doi oameni la meciuri ca să observe tot ce se întâmplă. Sunt oameni îmbrăcați în civil care te urmăresc, este un subiect delicat pentru ei“.

Copil: „O singură dată am avut o ofertă“

Marius Copil, jucător preponderent de simplu, recunoscut pentru serviciul său extrem de puternic, a abordat şi el subiectul pariurilor în cadrul podcastului Ziua din Noapte. „Eu după fiecare meci primesc zeci de înjurături, blesteme şi ameninţări. Nu ai ce să faci!“, a povestit fostul număr 56 ATP.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a recunoscut faptul că, la un moment dat, a fost chiar abordat direct de mafia pariurilor. „Eu o singură dată am avut o ofertă, pe care am şi raportat-o imediat la Tennis Integrity, iar de atunci n-am mai primit niciuna.

Mi se pare un lucru foarte aiurea dacă tu, ca sportiv, faci lucrul ăsta; adică, să zbor până în Australia, îmi las familia acasă, îmi las prietenii, zbor douăzeci şi ceva de ore, îmi risc viaţa pe nu ştiu câte zboruri… să mă duc acolo ca să mă las bătut? Mi se pare că nu mai ai caracter şi că te înjoseşti maxim pentru bani dacă faci asta“

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!