Life

Cum o să fie, de fapt, vremea la munte în vacanța de iarnă. Hainele pe care trebuie neapărat să le împachetezi

Ce temperaturi îi așteaptă pe turiștii care au ales muntele ca destinație de vacanță. Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare
14.12.2023 | 19:04
Cum o sa fie de fapt vremea la munte in vacanta de iarna Hainele pe care trebuie neaparat sa le impachetezi
De ce temperaturi vor avea partea turiștii care merg la munte Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă te numeri printre românii care și-au planificat o vacanță la munte, nu uita să consulți și prognoza meteo pentru perioada viitoare. Vremea este destul de capricioasă, așa că trebuie să fii atent la fiecare lucru pe care îl pui în bagaj.

Câte grade vor arăta termometrele la munte

Pentru iubitorii de munte și de sporturi de iarnă, meteorologii au o veste excelentă. În zonele montane din România, vremea va fi perfectă pentru schiat, dar și pentru a simțit adevărată atmosferă a Crăciunului.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor fi extrem de plăcute. Atât pentru adulții care aleg să se dea cu schiuri, cât și pentru copiii care se vor da cu sania toată ziua pe pârtie. Vremea este perfectă pentru această perioadă din an, iar meteorologii promit că veștile bune nu se opresc aici.

Pentru care care și-au planificat deja vacanța de iarnă la munte, specialiștii meteo au emis prognoza pentru perioada 23 decembrie – 8 ianuarie. Cu alte cuvinte, temperaturile din perioada de Crăciun nu ar trebui să fie o bătaie de cap pentru românii puși pe distracție.

ADVERTISEMENT

Vremea de anul acesta va fi foarte similară cu cea din anii trecuți. Temperaturile nu vor fi cu mult diferite, astfel că românii se pot bucura de zăpadă la altitudini mari.

Pârtiile sunt pregătite pentru pasionații de sporturi de iarnă

Pârtiile deja îi așteaptă pe toți, mai ales că sezonul de schiat s-a deschis de la 1 decembrie în aproape toate zonele. În zonele unde nu a nins, au fost montate tunuri de zăpadă artificială, așa că distracția este garantată.

ADVERTISEMENT

Începând cu luna ianuarie, iarna își intră serios în drepturi. Temperaturile vor scădea drastic, iar zonele montane se vor resimți cel mai mult gradele cu minus. Nici restul țării nu va fi ferit de temperaturi scăzute.

Astfel, dacă te numeri printre cei care pleacă la munte în perioada viitoare, trebuie să îți faci bagajul cu mare atenție. Nu trebuie să lipsească atât hainele groase, cât și cele mai subțiri pe care le poți purta în straturi.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care merg special să schieze, esențial este costumul de schiat, dar și alte haine care să mențină temperatura optimă corpului. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici accesoriile tipice iernii, precum mănușile, căciulile și fularele.

Cei care merg la munte doar pentru a se distra pe pârtia, trebuie să ia la ei, neapărat, încălțămintea adecvată. Mai exact, una cu talpă antiaderentă și impermeabilă.

ADVERTISEMENT